Bir Çaycının Hava Defteri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beyler şimdik Çok şükür hepimizde müslümanız lakin kafamı kurcalayan sorular var bunlardan biride meshebler hususu.


    Bakın Kuran bütün islam aleminin fertleri için indirildi ben kuranın hepsinin mealini okudum lakin bu meshebler olayı yüzünden parça parçayız kuranda'da çok düşünmeme rağmen çözemediğim manasını anlayamadığım ayetler var misal Ahsap 53 neyse konu bu değil asıl konuya gelirsek Büyük mesheblerin hak olduğuna kim karar verdi neden bir meshebe uymak zorundayız kuran ve sünnet yetmiyormu hepsi farklı bir şey anlatıyor hangimizin yaptığı doğru bunlar aklımı karıştıran sorular hatta son 1 senedir mesheb olayına mana getiremiyorum ve parçalanmanın kuran da yasak olduğunuda bilerek mesheb olayına katılmıyorum sizce durum nedir?

  • Her mezhebin imamı kendine göre yorumlamıştır. Fark bundandır. Her farkı ayrılığa, savaşa dönüştürmek ise inananların hatasıdır. Hiçbir mezhebin imamı git diğer mezhepten olanla savaş demez. Bunlar fitne tohumudur başka şey değil.

  • Dostum mezhep yol anlamına gelir bildiğim kadarı ile Kuran anayasa gibidir tabirimi mağZur görün ama teşbihte hata olmaz ise eğer.. Yani Kuran-ı Kerim dini konularda bazı şeyleri genel hatları ile çizmiş dikkat edersen İsra, Fecr,Bakara ve hemen hemen tüm sure ve dualarda dili geçmiş Zaman kullanılır . Ancak bunlardan kıssa çıkartmak birazda kanımca bizim elimize dir. Bir ev düşün o Eve gitmek için 5 yol var ama hepsi eve çıkıyor. Şu konuda sana katılabilirim . O da bazı mezheplerde uçurum farklar var çok bariz Şafi mezhebine göre bir ayakkabı dolusu kanın üzeri kan aktığında abdest bozulurken ; Hanefi mezhebine göre iğne tanesi kadar dahi aksa abdest bozuluyor. Aslında bu gibi farklılıkların günümüze Nasıl lanse ettirildiği de önem arz ediyor . Niye dersen belki Şafi mezhebinin en basiti bu abdest konusundaki farklı yanı zorunluluk arz eden durumda geçerli olduğu için belirtilmiş olabilir ( o günün şartları örf anane gibi etkenlere göre yanı )

  • Tabi kendine göre yorumlarken bulunduğu toplumun o zaman ki sosyal kültürel yaşamının da etkisi çok fazladır bunda.

    tabi Aslı'nda anlatmak istediğim şeyin özetiydi bu .yani toplumların o anki durumu önem arz ediyor misal hz.imamı Şafi o Zaman'da belki savaş koşullarından ötürü abdestin kan akma sınırını çizmiş , E şu an öyle bir durum olmadığına göre muallakta kalıyor İslam alemi doğal olarak ...

  • 100 gram su 36 gram şekeri çözebilir en fazla 9. sınıf kimya dersinden aklımda kalmış :)

    her katının suda çözünürlüğü için bir rakam vardır( suda çözünenler için tabiki) dolayısıyla şekerinde suda çözünürlüğü için sabit bir rakam vardır, Tabiki sıcaklıkta sabittir,sıcaklıkla çözünürlük artar.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN