Kutlu Doğum Haftası 2016

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • forum.havaforum.com/attachment/1270/

    KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDİR?


    Kutlu Doğum Haftası, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum tarihinin miladi olarak doğum günü olan 20 Nisan'ın içinde geçen haftaya denir.
    Mevlid gecesi ise 13.yy'dan beri kutlanmaktadır. Kutlu doğum haftasında Hz. Muhammed (s.a.v) yad edilir ve kendisine salavat okunur. Bu hafta da anma etkinlikleri yapılır.



    KUTLU DOĞUM HAFTASI NE ZAMAN?


    Peygamber Efendimizin doğum tarihi, hicri takvimde 12 Rebiü’l evvel, miladi takvimde ise 20 Nisan olup, 1989 yılında başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bir dönem hicri tarih, bir dönem de miladi takvim esas alınarak gerçekleştirilmiş, Diyanet işleri başkanlığı; 2007 yılında bir genelge ile Kutlu Doğum etkinliklerinin 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmasını ve bu tarihlerin dışında program düzenlenmemesini karar altına almıştır.
    Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası Bu yıl "Gelin Birlik Olalım" Teması ile kutlanacak ve toplumun her kesimine hitap edecek.


    Kutlu Doğum Haftası açılış programı ise bugün ATO Ankara Congressium'da (ATO Kongre Merkezi) düzenlenecek ve yurt genelinden din görevlilerinin katılımı ile yapılacak.


    Tüm kutlama programları ise 20 Nisan 2016 itibari ile sona erecek.

  • Hak, hukuk, adalet, fikir ve vicdan özgürlüğü vardır. İçinde bulunduğumuz haftada özünde güzel ahlak, doğruluk, barış ve sevgi olan bütün insanların mutluluğunu esas alan İslam’ın evrensel ve çağlar üstü mesajını bize ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) miladi olarak doğumunu idrak ediyoruz. Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftası’nın milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini diliyor, tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum”