Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Etkili Oluyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Doğu Anadolu'da kar yağışı

    Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Kars, Ardahan ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dün başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

    Kars, Ardahan ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dün geceden bu yana, Erzurum'da ise sabah saatlerinden itibaren yağan kar yaşamı olumsuz etkiliyor.

    Ardahan kent merkezinde kar yağışı nedeniyle özellikle kar lastiği olmayan araçların sürücüleri araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti.

    Karayolları 183. Şubesi'ne bağlı Sahara Ekip Sorumlusu Sırrı Atalay Cantürk, bölgedeki karayollarının genelinde kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu belirtti.

    Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yolunda tipinin etkili olduğunu ve yağışın yer yer ulaşımı aksattığını belirten Cantürk, ekiplerinin karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürdüğünü, bu güzergahlarda seyredecek sürücülerden zincirsiz ve yanlarında çekme halatı, takoz bulundurmadan yola çıkmamalarını istedi.

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde geceden bu yana etkili olan yağışla, ilçe merkezindeki kar kalınlığı yarım metreyi buldu.


    Buzlanma ve don uyarısı

    Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan bilgiye göre, bugün akşam saatlerine kadar bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

    Bölgenin kuzey ve güney kesimlerinde bugün akşam saatlerine kadar güney yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğinden, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı, yarın sabah saatlerinde ise buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların ve ilgilerin dikkatli olmaları istendi.