İstanbul için Acil Uyarı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Cuma günü yağacak kar "yılbaşında yağan kardan" az olacak diyorlar? :(


    Yok öyle bir şey, Cuma günkü gelecek sistem bu kış gördüğümüz en sağlam ve en uzun sistem olacak gibi duruyor(Diğer sistemlerle karşılaştırıldığında).

  • İstanbul Fatih de 1 cm bile tutmadı. En azından üstünde yürürken ayak izi bırakacak kadar kar olmasını isterdim.Çok nadir bazı ara sokaklarda çamurlaşma oldu sadece.Güzel cılız olmayan kar yağışını da dün gece 4-8 saat aralığında gördük.

    Einmal editiert, zuletzt von karr1 ()

  • Neyse konuyu fazla uzatmayacağım, kısacası yılbaşında sahillerde 10 ile 25 cm arası kar vardı, bizzat ölçtüm, göztepe 21 cm di.. Bu sistem istanbul sahil kesimi için, bilinen basit 1.5 günlük küçük bir sistemdir... Yani 40 yıl önceki istanbula göre, hafif bir sistemdi... Inşaallah haftasonu gelecek sistem bütün istanbulu mutlu eder...

  • Radarın son durumu ile WRF'nin akşam güncellemesinde bu saatler için yaptığı öngörüyü karşılaştırdım. %100 aynı. Bu modelin doğru bir gidişatta olduğnu gösteriyor. Yani olacaklar şöyle;






    Sabaha kadar 15-20 mm yağış yolları kapatmaya, sahilleri beyazlatmaya fazlasıyla yeter. Yağışa öngörülemeyen az miktarda deniz etkisini de hesaba katmak gerek, o yüzden bu miktarı da geçecek demektir. Bu modele göre tabi.



    Skew-T zaten muhteşem. Tek bir eksik bile yok kar için.

  • Bahcesehir cok iyi kar yagisi aldi almaya devam ediyor, ayni sekilde selimpasa da. Semih Hocamin tahminleri benim lokasyonum icin hep basarili olmustur. Kendisi cok basarili bu konuda... Tesekkurler ustad....


  • Allahın taktiri hariç..


  • root guzel diyosunda radarda hic olusum yok 4,5 senedir

  • Sahillerde karin tutmama sebebi ;


    1) ruzgar cogunlukla yildizdan esti.karayel bekledik modellerde karayel diyordu ama olmadi.sicaklik o yuzden yuksek kaldi. Mgm ise yildiz dedi.o yonden onlari tebrik ediyorum. Yalniz yildiz oldugunu bildigi halde(ruzgar yildiz oldumu yine deniz etkisi oldugu icin ilimanlastirici etkisi var.)20 cm ve uzeri kar bekledi.ben yildiz oldugunu bilseydim cm vermezdim ki karayel olacagini tahmin ettigim halde suphelerim oldugu icin bu sistemle ilgili 'ilk defa' cm vermedim..


    2)yukaridaki havada nem coktu ve sicaklik yeteri kadar dusuk degildi. kar tanelerinin icindeki su miktari fazlaydi.kar sulu sekilde yagdi.yani kuru kar degildi. Oyuzden yerler turmadi.agaclari sulu oldugu icin yere egdi.


    3) Eksilere inen yerlerdende kar erimesi haberi geldi.buda yer sicakliginin yuksek olmasindan kaynaklaniyor.


    Bence en onemli 3 sebebi bu.baska sebepleride vardir illaki yerde kar turmamasinin. Onlarda yan sebepler olur.


    Ben dekçi degil sikloncuyum.yilbasi sisteminde iyide ortu gordum ama bu sistem daha cok zevk verdi bana.ben araliksiz kar yagisini seviyorum.10 dk yagip duran karı degil.



    Bu konu cok yiprandi suistimal edildi bugun.konuyu kilitliyorum.diger konulardan devam edin.