Kara Kış Geliyor!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Root hocam bakırköyün durumu ne olur bu sistemde? Bide bu sistemde dek yağışlarının genelde Boğaz hattınımı etkilemesi bekleniyor?

  • [w]Konu dışı mesajlar silinmiştir.Trolun biri gelmiş saçmalıyor burada sağolsun diğer arkadaşlar da buna çanak tutuyor.Arkadaşlar bu tip saçma sapan mesajları alıntılamazsanız bizim içinde dışarıdan takip eden için de daha iyi olacaktır.[/w]


  • Bu tahminler tamamen geçerlidir, ek olarak tahminlerimi yazayım.


    İstanbul'un iki yakası da iyi kar alacak. Kar yağışı Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri aralıklarla sürecek. Yarın Anadolu Yakası ilk kar yağışını sabah saatlerinde, Avrupa Yakası ise öğle saatlerinde alacak. Öğleden sonra kar sağanakları etkisini arttıracak, akşama doğru il genelinde yoğun kar yağışları görülecek. Kar yağışı gece saatlerinde etkisini azaltacak, Cumartesi sabaha kadar bir süre ara verecek. Ardından yoğun kar tekrar başlayacak. Yüzlerce kilometre uzunluğundaki yoğun kar bantlarının il genelini etkilemesini bekliyorum. Yağış sırasında şimşek ve gök gürültüsü de olabilir. Her sistemde olduğu gibi önce Avrupa, sonra Anadolu Yakası etkilenecek. Pazar ve Pazartesi günleri ise kar biraz azalarak daha çok Anadolu Yakası'nda etkili olacak. İstanbul'un rekoru muhtemelen Şile ve Ağva tarafından gelecektir, köylerinde bir metre civarında kar görülmesi şaşırtıcı olmaz. Bunun dışında sahillerin genellikle 5-10 cm, sağanakların sık vurduğu yerlerde ise daha fazla miktarda kar almasını bekliyorum. Yüksekler 15-35 cm aralığında kar alacak şu haliyle. Yer yer geçebilir. Bunların dışında ilçe, mahalle tahmini filan yapmıyorum, deniz etkisi şans işidir, izleyip göreceğiz.


    Batı Karadeniz'de ilk kar yağışı sıcaklık sorunu olmayan yerlerde yarın sabah görülecek. Yoğun kar İstanbul'daki gibi öğleden sonra yağacak. Haftasonu yoğun kar var. Pazartesi gününden itibaren yağış azalıyor. Yer yer ciddi kar yağışı görülürken bazı yerler seyredebilir. Bunların hangi yerler olacağını söylemek zor, aynı cümleyi kullanıyorum, dek şans işidir, izleyip göreceğiz.


    Trakya ve Ege hafif kar ve kuru soğuk görecek. Doğru düzgün yağmur da kar da yok. Maalesef siklon konumu sebebiyle böyle bir durum olacak. Son sistemler hep böyle denk geldi, inşallah bir sonraki sistemde alırsınız, başka diyebileceğim bir şey yok. İzmir için kar beklentim yok.


    Akdeniz'de kıyılarda yağmur var. Sadece Anamur'da Pazartesi kar yağışı görülebilir. Ayrıca Kıbrıs'ın yüksekleri için de kar ihtimali var. Toroslar yarın ve Cumartesi günü yoğun kar alacak.


    Güney Doğu Anadolu bölgesinde Pazar günü kuvvetli yağmur olarak başlayan yağışlar akşam saatlerinde kara dönecek, Pazartesi bölge genelinde orta kuvvette kar yağışı bekliyorum. Salı sabah saatlerinden itibaren yağış bölgeden ayrılacak.


    Dün bahsetmediğim bölgeler için tahminim bu şekilde, İstanbul'a özel değerlendirme de yukarıdaki gibi. Sistem modellerde biraz daha batıya kayabilir. Ama artık büyük ölçüde net. Ege ve Trakya haricinde ülke genelinin iyi kar alacağı bir sistem olacak yani. :)


  • Şile meteogramı. Yorumsuz. :)


    Root; İnşAllah hepimizin gönlüne göre verir Allah. Ancak o meteogram pek güvenilir değil. U-Wrf ve Skiron'u tavsiye ediyorum. Onları da bulunduğun zamandan yaklaşık 6-9 saat sonrası için. Çünkü, değişime çok açıklar.

    Einmal editiert, zuletzt von Great Khan ()