Trakya Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aslında Trakya için modellerde, yağış, sıcaklık ve daha bir çok parametre uygun olduğu halde, eskisi gibi "kar" yağışı göremiyoruz.


    ben sebebini, bölge dinamikleri gözetilmeden yapılan plansız sanayi tesislerinde, Lüleburgaz, Çerkezköy gibi yerlerde Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen akımlara bariyer görevi gören enerji santralleri olarak görüyorum.


    Üstelik Silivri, Çerkezköy, Kıyıköy civarlarına yapılması düşünülen termik santraller ile bu hava akımları bölgeye artık hiç sokulamayacaklar.


    Sıcaklık istatistiklerini incelerseniz, küresel ısınmadan bağımsız, Trakya bölgesinin ortalama sıcaklıklarınım arttığını göreceksiniz.


    Yine aynı şekilde, sanayi tesislerinin plansızlığı, doğal bitki örtüsünün ve tarım alanlarının yokolmasına da sebep oluyor.


    kısaca, bunlar daha iyi günlerimiz, özellikle Trakya lokasyonunu yakın gelecekte daha da zor günler bekliyor.


    Saygılar

  • Kuvvetli kar yağışlarının geldiği vakitlerde Hamitabat Termik Santralinin bakımda olduğu gibi söylentiler mevcut. Buda söylediklerinizi destekler nitelikte.

  • GFS ve UKMO sabah güncellemesine göre bol yağmur arkasına yine kuru soğuk var. Soğuklar 12 saat bile erken girse efsane bir kar yağışı olabilir. Umarım değişir.

  • Bu sistemde yamuk yapan GFS akşam güncellemesi ile ECMWF ye uydu.Bu sistem inişi ve siklon rotası olarak Trakya'ya yarayacak.Bu senenin en sağlam sistemi geliyor.Artık az çok gelooo diyebiliriz.22 Ocak.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • bol yagmur olcak kar serpistirir gecer cok beklentiye girmeyin. soguk cok gec giriyor su goruntude. eger erken girerse cosariz. ama kaderimizi yine kuru soguk gibi.