Trakya Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kırklareli ve Edirnedeki arkadaşları aşırı yağmur ve sel baskınlarına karşı uyarmaktan başka bişey çıkmadı sistemden. Guneyde kalan yerler azda olsa karın tadını çıkaracak. Yine yağış ile sıcaklık çaķışmadı

  • tekirdag ecm ye gore mavi renkte yani 10 cm civari yagismi alir?

    kar yağışı öncesi yoğun bir yagmur var. Yağan karın ortü olusturması zaman alacak gibi tekirdağ merkez için 5 cm civarı örtü oluşacak gibi tahmin ediyorum. Kuzeye gittikçe örtü azalacaktır. Edirne ve kırklareli ilçeleri ( kofçaz demirköy ) hariç örtü olunacağını tahmin etmiyorum. Ancak cumartesi günü buzlanma büyük sıkıntı yaratabilir

  • Gerekziz yorum karmaşasına son vermek istiyorum arkadaşlar. Kafamdaki fikir 1 gün daha beklemekti fakat ben şimdiden bu akşam görüşlerimi size belirtiyim.

    Perşembe günü yağışlar Trakya kısmında akşama doğru yağmur olarak başlayacak. Yağışlar sabaha doğru ÇOK AŞIRI KUVVETLİ olacaktır.
    Gece devam eden yağış sabaha ve öğlene doğru etkisini 2-3 kademe daha attıracak ve sel , su baskınları riski çok fazla. Özellikle Çanakkale ve Ege'de aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkileyecektir. Cuma günü sadece EDİRNE ve KIRKLARELİ şehirlerinde sabahtan kar görme ihtiamlı mevcut yani 8-9'dan sonra. Fakat ben 10-11 yani öğlene gelmeden bekliyorum , fakat Akşama doğruda kısa geçişli kar olma ihtimali var bu 2 şehir için. Öğleden sonra soğukların düşmesi ile birlikte Edirneden salınan soğuk hava dalgası sırasıyla il ve ilçelere AŞIRI YOĞUN şekilde kar yağışı bırakıcak. Yere düşen her kar tutma ihtimali %99.

    Yağışlar Edirnede 3-5 saat arasında geçiş , AŞIRI YOĞUN KAR
    Yağış Kırklareli 3-5 saat arasında geçiş , AŞIRI YOĞUN KAR
    Yağış Tekirdağ 8-10 saat arasında geçişler , AŞIRI YOĞUN YAĞMUR VE KAR
    Yağış Çanakkale 12-15 saat arasında geçişler , AŞIRI YAĞMUR VE KAR.

    Çıkan verilere göre yapacak olduğum ''CMLER'' ise şunlar:

    Edirne;5-10 cm , Veya 10-20 cm
    Kırklareli: 5-10 cm , Veya 10-20 cm
    Tekirdağ:7-12 Cm veya 10-20 cm
    Silivri:12-20 Cm veya 20-40 cm

    İstanbula yakın olan;

    Kapaklı:12-20 cm veya 20-50 cm
    Çerkezköy:12-20cm veya 20-50 cm
    İstanbul Avrupa Yakası: Kıyı Kesimler 15-30 CM , Yüksekleri 20-40 cm.

    AFAD TEKİRDAĞ UYARISI : Tekirdağda sonradan görülecek olan kar yağışı ve öncesinde olacak olan yağmur için uyarı yapmış , AFAD Tekirdağ için kolay kolay uyarı yapmaz haberiniz olsun. Herkese iyi akşamlar.

  • Not: Söylediğimiz uyarıları ele almayıp hala aynı kafada '' dikine '' gidip ve '' verisiz '' paylaşım yapanlara @Tekirdag adlı kardeşim ile gerekli işlemleri yapacağız arkadaşlar. Gerektiği zaman sohbet gerektiği zaman da nerede duracağımızı bilmemiz gerekir. Burada abilerimiz , kardeşlerimiz var o yüzden daha dikkatli olalım. Ayrıca GFS ve ECMWF yorumlama sayfalarında Trakya kötü işte şu şehir kötü gibi yorumlar görmek istemiyorum. Buradan gerekli yorumunuzu belirtin bizde yardımcı oluruz. Batı bölgeler için sıkıntı demeniz yeterli olur ;)


    Veri Paylaşım konularında ise şunu söylemem gerekir ise örnek olarak : '' ECMWF nin öğle güncellemesi 72h '' olarakda veriyi kabul ediyoruz arkadaşlar.


    Yukarıdaki yazı çok açıklayıcı olduğunu düşünüyorum fakat aklında sorusu olan var ise buradan yardımcı olmaya çalışırız.