Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 24 Şubatta İstanbul da sabah 6-7 gibi başayacak kar, 4 gün sürecek ve 28 Şubat 1 Mart akşamı İstanbulu terk edeek.


    Onun peşinden 4-5 Mart gibi bir sağlam sistem daha gelip, 6-7-8 Mart okullar tatil olacak. Bu burda kalsın, hadi bakalım 8)

  • Şubat Ayının 23-24 gibi Kar ülkemizi saracak mart 15 e kadar sürecek olan kar yağışları ülkeye hapsolacaktır Resmen çok nadir hatta hiç görülmeyen 1929-1954 görüntüleri oluşacaktır İstanbul ve Karadeniz genelinde yer yer 2 metreye varan kar kütlesi olucak Karadeniz buz tutmaya başlayıp İstanbul bogazından buz kütleleri geçerken insanoglu şaşıracaktır bi kere ve Kuzey kıyıları gündüz dahi -4 -5 leri görecektir 15-20 gün boyunca Kar fırtınası sürecek ayın 15 inden sonra tam bitti derken mart 16 de bi kuvvetli sistem daha inecek ve bu 25 ine kadar sürecek olan bu sistem tam ilkbahar giricez derken 27 sinde bi kuvvetli ve kar fırtınası daha gelip artık insanoglu bu kış ne zaman bitecek derken 1 nisana kadar sürecek olan mevsimine uygun olmayan kuvvetli soguklar 7-8 Nisana kadar sürmesi bekleniyor ve yaza girecegiz derken Yarından sonra filmindeki benzeri görüntüler oluşup 2017-2018 kışı Agustos sonunda başlayıp tüm ülkeye kar alarmı verilip hafızalardan ebediyen çıkmayacaktır 2017-2018 kışı Eylül de başlayıp Nisana kadar sürmesiyle tv lerde izledigimiz Yarından sonra Filminin benzeri görüntüler oluşacaktır.. :D

    Einmal editiert, zuletzt von dikiz ()

  • herkes bir sistem daha aliriz derken hava sicakliklari 13 derecenin altina dusemicek. Kasvetli ve yagmurlu bir bahar ayinin ardindan 5 6 ay kar gormemek uzere istanbulun nemli yazina giris yapacagiz (ılıkçılara deli olurum ama cidden icime doguyor :D )

  • 23 şubatta başlayacak sistem kar sevenleri mutlu edecek.
    Sonrasında tam kış bitti derken 10 martta gelecek sistemle herkes şaşkına dönecek.
    Buralar coşacak, coşamayanlar için Forum yönetimi yapay kar makinası alacak. Herkesin gönlü olsun diye makina çalıştırılacak :gun_bandana: uzays3271653126

    CFS de 9-10 Mart icin guzel goruntuler var, bozulmaz ins.

  • kendimce yaptığım bi tespitim var


    bizim burda ne zaman bütün kargalar bir araya toplanıp çığlık çığlıga öttü mü bir haftaya kar yagardı her zaman
    ve şuan gene toplanmışlar çığlık çığlıgalar bakalım bir hafta sonra neler olacak :)

  • M.N.C.C.M 2016/2017 KIŞ TAHMİNLERİ ;


    29 kasım tahmini---8 ocak ( 40 Günlük )
    26 aralık tahmini...4 ya da 9 şubat ( 40-45 Günlük )
    9 ocak tahmini......27 ocak ( 18 Günlük )
    10 ocak tahmini.....nisanda istanbulda kar ihtimali ( 80 Günlük )
    19 ocak tahmini.....17 şubat ( 29 Günlük )


    19 ocak tahmini.....8 yada 11 mart ( 48-51 Günlük )


    verisiz ! mesnetsiz ! tahminlerinin tek adresi M.N.C.C.M endeksi...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • kendimce yaptığım bi tespitim var


    bizim burda ne zaman bütün kargalar bir araya toplanıp çığlık çığlıga öttü mü bir haftaya kar yagardı her zaman
    ve şuan gene toplanmışlar çığlık çığlıgalar bakalım bir hafta sonra neler olacak :)

    Yağarsa eğer bir çift karga beslicem :) Sonra oymasın gözümü :hfyeni (18):

  • gene aciklama yok gecistirme var .ben sikinti var diyorum size gore trolluk oluyor ...

    Hergun herzaman aciklama beklemeyin.
    Uzun vadede tahminler artik mart ayina yakin tahminler ve belirsizlikler var. Bu belirsizlik kalktiginda aciklama yapiyorum zaten ara ara.

  • @Efsane-Semih


    Hocam en az 10 gün sakin havalar var genel bir açıklama ne zaman yapabilirsiniz? 10 günden fazla mola kış mevsiminde dokunuyor hocam.Sizden Marmara merkezli bir efsane daha rica ediyorum.Böyle mevsim normali altında geçen bir kışa 2. efsanenin yakışacağını düşünüyorum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • 1: Sistem de beklediğini bulamayınca karalama çalışması başlatan arkadaşlar, beklentinizin üstünde gerçekleşen tahminlerin altına olumlu yorumlarınızı da yapiyormusunuz?
    Ve ya beline kadar kar oluşmadığı zaman hırsını Tahmincilerden çıkartan arkadaşlar?
    Sunu bilmelisiniz ki, yapılan tahminler sizin mahalleye özel değildir. Ayrıca Sizin için önemsiz olabilecek bir soğuk dalgası bile, binlerce insan için önem teşkil edebilir.
    Örneğin geçen sene Mart ayı Karadenizi bir gece vuran eksi soğuklar fındık üreticisi yuzbinlerce insanı, aileleriyle beraber 10 milyon üzerinde kişiyi olumsuz etkilemiştir. Rekolte ülke genelinde yarıya düşmüştür. O esnada oluşan soğuma olayını hatırlamazsınız belkide. Çünkü sizin dizinize kadar kar yağmamıştı.



    tahminciler, ağzından çıkacak her kelimeyi takip edenlere karşı sorumlu olduklarından özenle seçebilirler. Yada Bu sorumluluk gereği yanılma payını en aza indirmek için, açıklamayı uygun zamanda yapmak isteyebilirler. Buna saygı duymamız gereklidir.


    Birde, İşi gücü dalga geçmek olan arkadaşlar,
    Yazarların erken öngörüleri sizin için eğlence konusu iken birileri için tedbir almasi açısından son derece önemli olabilir. Bence tahmincilere ve takip edenlerine biraz saygi duymalısınıź.Ne şanslısınız ki, admin üstünüze çizgi çekmeden önce defalarca kibarca uyarıyor sizi.
    Ben uyarmiyorum bu size gelsin :gun_bandana:

  • Konunun adı karalama tahtası. Parantezi de hisse dayalı atış poligonu. Karalama tahtası konu başlıklı yerde bile adam gırgırını yapamayacaksa o zaman konu kapatılmalı ya da ismi değiştirilmeli. Açıklamanıza katılıyorum haklısınız ama yeri bence konunun ve başlığın mahiyeti gereği burası değil.Aı zaten karalama tahtası :) Birilerine şahsi olarak dalaşma içeren ya da art niyetli yorumlar elbette şakayla karışık olsa bile kabul edilemez. Bu ilk paragrafınızdaki eleştirinizi bence de kesinlikle haklı çıkartmaktadır. Ancak sisteme yönelik mizahi yaklaşımlar da olmayacaksa o zaman karalama tahtası isminin ne anlamı kaldı ? Yani bu konu başlığına gülmek eğlenmek ya da sistemden beklediğini alamayıp mizahen üzüntüsünü atmak isteyenlerin de yorum attığı aşikar. Hisse dayalı atış poligonu olması gereği de burada tebessüm uyandırmak amacıyla baharı getiren de sibiryayı getiren yorumlarda var. Bazıları gayet mizah değeri yüksek iken bazıları bariz art niyet içeriyor. Bunun değerlendirmesini yapacak kişilerde sanırsam sitede gerekli görevi yapıyor ve art niyetli olan kişileri zaten banlıyor Bir arkadaşın dediği gibi burada yazılan her şey ciddiye alınıp okunamaz.( Şahsi sataşma ve itham altında bulunma haricinde) Bu konu dışında yapılan absürd yorumlar elbette sorunludur. Ama burası zaten absürd yorumlar ve biraz olsun gülmek için gelenler için açılmış bir başlık değil midir?

  • Kişilere değilde, Sisteme yönelik mizahi yaklaşımlarda bulunanlara.
    Burada yazılan hisse dayalı şahsi tahmin sahiplerine,
    Aslında onları kastetmedigim halde üstüne alınan tüm değerli arkadaşları tenzih ederim. Onlara laf etmek benim haddime değildir elbette.
    Sitemim sadece art niyetlilere idi
    Saygılar.

  • Bu Mart Ocağın aynısı olacak.aysonu yilbasi sistemini alip yine bir 8 de efsane yaşıyacağız.ah ah veri olsa da yazabilsek yorumlara... :P

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...