Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Son veriler kıyı kesimi için sorunlu gibine geliyor ama işin uzmanları daha iyi bilir tabi. Bende açıkçası kıyı şeridi olarak aydınlanmak istiyorum dun iyiydi ama bugün bira bozuk diyenler var . inşallah öyle olmaz


    360 rqkimdayim sikinti olmaz buyuk ihtimalle


  • Son veriler kıyı kesimi için sorunlu gibine geliyor ama işin uzmanları daha iyi bilir tabi. Bende açıkçası kıyı şeridi olarak aydınlanmak istiyorum dun iyiydi ama bugün bira bozuk diyenler var . inşallah öyle olmaz


    360 rqkimdayim sikinti olmaz buyuk ihtimalle


  • Gréy zonguldak ereglide sistem ne zaman giris yapiyor ve sonlaniyor karne almaya gidebilir miyiz cuma günü


    Zonguldak'ta kar salı günü başlayacak cuma günü vali çok ekstrem bir kar yoksa karnelerin dağıtılmasına izin verir belki yüksek yerlerde, köylerde izin vermez.

  • Karabükle ilgili
    Hocam lütfen cevap verir misiniz biraz uzun olacak ama şimdi karabükte çok fabrika var, yanlız bunlar benim düşüncem herhalde bu fabrikadan çıkan gazlar havayı ısıtıyo ve belli bi yükseklikte konumlanıyo çok rüzgar olmazsa bu gazlar dağılmadıkça herhalde bu gazların altından gelen sistem kar bırakıyo üstünden gelen bırakmıyo böyle bi düşünce doğru mudur zaten burda mgm tahminleri tutturamaz kırsal kesim hariç. Yılbaşı sistemine gelirsek Karabük merkez de yerde 10 cm oldu en fazla çünkü sürekli eridi sonra yağdı yine eridi ama 10 km uzaklıkta Safranbolu(500 metre) var rakımı Karabükten(200 metre) 300 fazla ama havası temiz oraya 40 cm yağdı arada dağ felen yok bence Karabüke fabrikalar yüzünden yağmıyor dekler iyi yağış bırakamıyo bir de etrafı dağlarla çevrili 10.01.2015 sistemi Efsaneydi geçen sene 50 cm kar oldu rahat herhalde o sistem siklon sistemiydi.


    etrafının dağlarla çevrili olması yağışı azaltır hatta rüzgarı da keser benim liseyi okuduğum yer Samsun'un Kavak ilçesiydi orası da aynı etrafı dağ ilçe çukur alana kurulmuş yarı karasal yarı nemli iklime rağmen çevresine göre en az kar oraya yağardı bu sistemde Batı Karadeniz kıyılarına cephe yağışları gelecek buna ek olarak yamaç yağışları olacak yılbaşı sistemine göre muhtemel daha fazla yağar bu yüzden ama cm veremeyeceğim.

  • 1 haftadır söylüyoruz. Vuslat vakti geldi. Şimdi gülme sırası bizde. Ecmwf yine çok Batılı vermiş çıktıyı. Eps'ye göre az daha Doğuya kayacak. 24 Ocak'da kar başlamış olacak. Ecmwf ana çıktısı 25'ine sarkıtıyor.


    Sabredin ve bekleyin. Bu gece sansürüm bitiyor. Daha detaylı konuşabiliriz.


    Ecmwf 192.saat:



    Eps 192.saat: