Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ülke genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası okullarda eğitime ara verildi. İşte 31 Aralık 2015 tarihinde kar yağışı nedeniyle tatil edilen iller...


    Samsun'da eğitime kar engeli


    Samsun'un Salıpazarı, Çarşamba, Alaçam, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.


    il Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ilçelerde yoğun kar yağışının sürmesi nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olmaması için bazı ilçelerde yarın eğitime ara verilecek.


    Buna göre Salıpazarı, Çarşamba, Alaçam, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerinde yarın okullarda eğitim yapılmayacak.



    Karabük'te eğitime kar engeli


    Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.
    Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.


    Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.



    Kastamonu'da eğitime kar engeli


    Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.
    AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullarda eğitime yarın için ara verildi.



    Tokat'ta eğitime kar engeli


    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.


    İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.


    Yazıcı, yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak yarın ilçe genelindeki ilk ve ortaokullarda eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.


    Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.
    İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.


    Yazıcı, yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak yarın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini kaydetti.


    Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.


    Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.


    Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de yarın izinli sayılacağı ifade edildi.


    Öte yandan, D-100 karayolunun Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerindeki kesimlerinde, kar yağışı nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.


    Karayolu ekipleri, hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri yağış ve buzlanma nedeniyle dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.


    Çorum'da eğitime 2 gün kar engeli


    Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.


    Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.


    Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.


    AA