Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • birkaç gündür söylediğim gibi benim asıl beklentim ay sonu sisteminde şu an gfs İtalya'nın doğusunda ab oluşturduğu için Doğu Karadeniz'e kırıntı bile vermemiş. Ha diyeceksiniz o ab oluşmak zorunda mı? O ab oluşmak zorunda değil elbette ancak bu bir tepki absi. Tepeden -38'lik çekirdek bir anda bindirince doğal olarak ab oluştu. Bu haliyle kötüyken benim korkum abnin tam İtalya üzerinde oluşması. Eğer öyle olursa iyice batılar sistem Karadeniz ağlar burada. O tepki absinin Girit civarlarında oluşmasını beklemeliyiz. 23 sistemi her halükarda gelecek zaten yağış sıkıntısı görünmüyor sadece işimiz deklere kalırsa bazı yerler üzülebilir efsane değil ama iyi bir sistem olacağa benziyor.
    Ecmwf ay sonu sisteminin sinyalini veriyor vade çok uzun olduğundan bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum. İlk sistem Batı Karadeniz' e hayırlı olsun, ikinci sistem ağırlıklı olarak Orta ve Doğu Karadeniz olsa da tüm Karadeniz'e hayırlı olsun, 3. sistem benim asıl beklediğim bomba da inşallah Girit'te oluşacak bir ab ile bizim olsun :)


    Hocam sonuna kadar haklisiniz o AB giritte oluşursa hanı marmara lılar diyecektir -16 gelmez bu sefer falan diye ama o AB giritte oluşursa -20 bile gelebilir ve tüm karadeniz -14 ler girmeye başlar akdenizde dahil kar almayan yer kalmaz Türkiye yıkılır ama dediginiz gibi vade biraz uzun :)

  • o ab ler yüzünden doğu karadenizin çektiği bir değil zaten...bir de şu kar haritalarında trabzon merkezin, yorozdan arsine kadar,hep bi ton açık renkte olması çok sinirimi bozuyor...öyle gözüme batıyor ki...çok ilginç bi coğrafyadayım

  • Hocam sonuna kadar haklisiniz o AB giritte oluşursa hanı marmara lılar diyecektir -16 gelmez bu sefer falan diye ama o AB giritte oluşursa -20 bile gelebilir ve tüm karadeniz -14 ler girmeye başlar akdenizde dahil kar almayan yer kalmaz Türkiye yıkılır ama dediginiz gibi vade biraz uzun :)


    en hayırlısı Romanya üzerinden Batı Karadeniz'e aktarma yapması -16'yı alınca ne olacak yeterki kar yağsın erimesin hemen yeter :)


  • nao nun bu kadar pozitif çıkması acaba kafkaslara kadar atar mı sistemi ya da doğu karadeniz kurtarır mı ucundan??


    naonun pozitif olması azorun coğrafyamıza hakim olması anlamına gelir ne kadar pozitifse o kadar kötü ancak negatife ineceğinden polar alametidir.

  • Eps mükemmel o da 3. Dalgayı veriyor.:D


    Diyagram müthiş 5 günlük hamak var sonu da gözükmüyor.


    Yarın sabah da aynı çıktılar gelirse elimize tamamdır daha değişim zor.

    Einmal editiert, zuletzt von Great Khan ()

  • Şimdi sakin olup modeleri takibe alıyoruz. Şu an için sinerji olsun çıktılar. Sistemler silsilesi ihtimalinden de bahsetmiştim onu da gördü modeller. İlk sistemi alırsak, 2.sistemi kaçırmamız için bir neden yok.


    Şimdi yapılacak tek şey dua etmek..

    Einmal editiert, zuletzt von Great Khan ()


  • Şimdi sakin olup modeleri takibe alıyoruz. Şu an için sinerji olsun çıktılar. Sistemler silsilesi ihtimalinden de bahsetmiştim onu da gördü modeller. İlk sistemi alırsak, 2.sistemi kaçırmamız için bir neden yok.


    Şimdi yapılacak tek şey dua etmek..


    aynen öyle 23 Ocak sistemi ile ay sonundaki sistem birbirine bağlı bakalım hangisi daha etkili olacak :)


  • Grat khan hocam kar haritasında Zonguldak eregli kahverengiye boyanmış gibi ne anlama geliyor hocam Zonguldak eregli hakkında bilgin nedir teşekkür ederim..


    Dediğim gibi şu anlık sinerji diyoruz.


    Ancak sistem bu hali ile gelirse etkilenmemeniz için bir neden yok. Yılbaşı gibi olabilir. Daha da iyisi hatta.