Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin Ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam kocaelinin durumu istanbula gore dahami iyi ?

    Aman Hoca deme ben buarada ki üstadlara öyle hitapta bulunuyorum ben daha alaylılıyım burada :) Yani son veriler ve çıktılar o yönde de olsa istanbul bu şehir devlet kimi yerleri kocaeli merkezden bile fazla kar alır kimi yerleri seyirlik kar alır o şehir çok muamma. Ama istanbul anadolu yakası sahilleri daha şanslı tabi kocaeli şuan 30 cm örtüyü muhafaza edecek gibi. Hayırlısı pazartesi %99.9 her şey kesinlik kazanacak. Üstadları takibe alın

  • güney marmara için dua edin sistem 100 km kadar daha batili çıksın

    hala batılı çıksın diyenler var siz hangi gezegende yaşıyorsunuz acaba çok merak ediyorum 100km daha batılaması italye veya balkanlara gitmesi demek..


    şimdi gelelim asıl konumuza bu sistem Marmarın dogusu ve Batı Karadeniz hattının ortasından giriş yapıcaktır cografi ve cephe yapısı olarak,Marmara'nın Güneydoğusu ve Batı Karadenizde kıyıları dahi yogun kar yağışlarına sebebiyet vericektir modellere bakmayın 6 saatlik bi güncellenen modelden ne bekliyorsunuz Dedigim gibi bu sistem;


    MARMARA;


    SAKARYA,KOCAELİ,YALOVA,BURSA,BALIKESİR,BİLECİK ve İSTANBUL'un daha çok Anadolu yakası olmak üzere yogun kar yağışları yapıcaktır.. Sistemin süresi Sakarya,Kocaeli,Yalova,Bursa hattında ayın 3-4 üne kadar kalıcaktır örtü beklentim 20-50 cm ALLAH'ın izni ile yılın ilk ciddi sistemini alacagız... Sakarya,kocaeli,Yalova tarafı 30-60 cm lerİ bulabilir..


    BATI KARADENİZ;


    DÜZCE,BARTIN,ZONGULDAK,SİNOP,SAMSUNUN Kuzeye bakan yamaçlarına kadar ve BOLU,KASTAMONU,KARABÜK çevrelerinde yogun kar yağışları yapıcaktır Kıyılar (Deniz etkisi) ile kıyıları biraz daha şanslı buluyorum Batı Karadeniz bölümü kara doyacaktır.. Bu sefer olacak ALLAH'ın izni ile ilk ciddi sistemi alacagız.. kıyılar dahi örtü beklentim 30-60cm leri iç kesimleri 20-50 leri bulacaktır...

    2 Mal editiert, zuletzt von dikiz ()

  • Hocam öncellikle tahmininiz inşallah tutar ancak modellere baktığımızda İstanbulun Avrupa Yakası Trakya ve İç Ege daha şanslı gözüküyor Batı Karadeniz kaymağı yer diyorsunuz 8) peki bunu verilerle de desteklermisiniz ?

  • İstanbulun anadolu yakasının yüksekleri kaç cm alır sence @dikiz

    @Reismokako yukarda yazdıgım gibi İstanbul'un Anadolu yakası daha çok şanslı görünüyor Tahmin ve düşüncelerime göre Anadolu yakasının yüksekleride 30-60cm leri bulabilecektir... cografi cephe deniz etkisi tabir ettigimiz sistem olucak bu b.ihtimal ki bunu ben 2 günden beri sölüyorum.. Batı Karadeniz deniz suyu sıcaklıgı mgm ye göre şuan 9 larda bu sistem deniz etkisi ile büyük işler yapacaktır yani kısa Batı Karadeniz Kocaeli,Sakarya ve İstanbul'un anadolu yakasını kara doyuracaktır diye tahmin ediyorum.. hakkımızda hayırlısı olsun..

    Einmal editiert, zuletzt von GeneralAlonso55 () aus folgendem Grund: 30-60 cm tahmini abartılı bu sistem için.

  • Hocam öncellikle tahmininiz inşallah tutar ancak modellere baktığımızda İstanbulun Avrupa Yakası Trakya ve İç Ege daha şanslı gözüküyor Batı Karadeniz kaymağı yer diyorsunuz 8) peki bunu verilerle de desteklermisiniz ?

    @eray6787 Kardeşim o çekirdek dogulayacak biraz daha Marmarın güneydogusu ile Batı Karadeniz Arasından giriş yapıcaktır cografi ve cephe bakımında da bu dedigim yerleri daha çok şanslı buluyorum veriler şuanda da onu göstermeye başladı zaten ben 2 günden beri sölüyorum bunu.. 12-14 yıldan beri kış aylarında geçmişte gördügüm bildigim sistemleri hep takip ediyorum yönünü çevresini çekirdegin gücünü cografi ve cephesi olarak neresi daha iyi kar almaya müsait onu yazıyorum Tahmin ve Düşüncelerim benden gerisi TAKDİR-İ ALLAH'tan inş güzel sistem olucak bu biraz sabır..

    2 Mal editiert, zuletzt von dikiz ()