Askercell Kullanımda !

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Erbaş ve erlerin kışlada onaylanmış cep telefonlarıyla belli saatlerde ve belirli numaralarla konuşmasına Genelkurmay’dan izin çıktı. Uygulamadan 400 bin asker yararlanacak.



    Kışlada erbaş ve erlerin cep telefonuyla görüşme yasağı bitiyor. Askeri makamlar tarafından onaylanmış cep telefonlarıyla hafta içi 08.00-18.00 saatleri dışında belirlenmiş 7 numarayla konuşma yapılabilecek. Ancak, akıllı telefonlar kullanılamayacak, internete giriş ve fotoğraf gibi veri aktarımı yasak olacak.
    Genelkurmay Başkanlığı, cep yasağının kalkacağını internet sitesinden duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emanet edilmiş vatan evlatlarının aileleriyle iletişimini geliştirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek maksadıyla kışlalarda cep telefonlarının belirli koşullar ve saatlerde kullanılmasına yönelik çalışmalarda sona gelindiği vurgulanan Genelkurmay açıklamasında, “Uygulamanın başlamasıyla birlikte erbaş ve erlerimiz özellikleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nce belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla belirli saatlerde ve belirlenmiş numaralarla aileleriyle konuşma imkanına kavuşacaktır” denildi.
    398 bin 691 er ve erbaş var.
    Uygulama 400 bine yakın erbaş ve eri ilgilendiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, 345’i general ve amiral olmak üzere toplam 223 bin 566 uzman personel görev yapıyor. Ayrıca, 7 bin 336 yedek subay, 398 bin 691 erbaş ve er olmak üzere toplam 406 bin 27 yükümlü personel yer alıyor.
    20 Nisan’da ‘Alo’ dedirtecek
    Genelkurmay’ın açıklamasının hemen ardından Turkcell, askerler için geliştirdiği Askercell servisini başlatacağını duyurdu. Askerlerin sevdikleriyle iletişim kurabilmesi için altyapısını hazır hale getiren Turkcell, 20 Nisan’dan itibaren Askercell’i kullanıma açacak. Aboneler, hafta içi 8.00-18.00 saatleri dışında hattı kullanabilecek.
    İnternete giremeyecek fotoğraf aktaramayacak
    Belirlenen kurallar şöyle:
    Cep telefonu son teknoloji olmayacak. Sadece konuşma ve mesaj özelliği olacak. Ses, görüntü kaydı yapamayacak, fotoğraf çekemeyecek, internete girilemeyecek.

    • Cep telefonuna yüklenecek özel bir yazılım ile akşam saat 18:00’de otomatik olarak açılacak ve sabah saat 08:00’de otomatik kapanacak.
    • Cep telefonuna en fazla 5’i cep, 2’si sabit hat olmak üzere 7 numara kayıt edilebilecek ve sadece bu numaralar aranabilecek.
    • Telefonunun girmesi yasak alanlarda, cep telefonu yasağı uygulaması devam edecek.
    • Bu uygulama subay, astsubay, uzman çavuş dahil bütün askerleri kapsayacak. Subaylar da dahil olmak üzere kışla ve askeri alan içinde diğer telefonların kullanımı yasak olacak. Kışlaya akıllı telefon ile kesinlikle girilemeyecek.


      {KarTutkusu03}


    AF-YOK

  • Bence de gayet mantıklı bir uygulama, beğendim. Hem vatani görevini sürdüren askerlerimize hem de yakınlarına büyük kolaylık olacak hem de güvenlik zaafiyeti ihtimali de düşünülmüş.


    Gerçi yakınlarda kuzenim askere gitti kimse yasak masak sallamıyor demişti