Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Raporlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Daha çok Doğu Karadeniz'de olacak. Şartlar daha uygun :).


    Aynen öyle. Rize ve Trabzon'da daha çok etkili olabilir. Ama yarın gece saatlerinden itibaren Ordu-Giresun civarları buz oluyor 500 hpa sayesinde. Dek yağışları gözlenebilir. Bu sistem her şeye açık. Artık oturup bekleyeceğiz..


  • Samsun, Ordu ve Giresun civarlarında kky olacak. Rize taraflarında hem soğuk biraz daha fazla hemde sistem daha uzun süre etkileyeceğinden saf kar da görülecektir kıyılarda.


    Haklısın, Rize tabii daha şanslı diğer konumlara göre. Fakat bu sistemde graupel yağışının da çok önemi var. Bir gelir pir gelir ya da hiç gelmez, tamamen şansa bağlı. Ama dediğim gibi, yarın gece yarısından itibaren Orta Karadeniz'de yağmurun arasında kar taneleri gözlenecektir yağışın kuvvetine göre. Sadece 24 saat kaldı, dua edelim bol bol. Hepimizin istediği şeylere ulaşması dileğiyle, hayırlı geceler.


  • Haklısın, Rize tabii daha şanslı diğer konumlara göre. Fakat bu sistemde graupel yağışının da çok önemi var. Bir gelir pir gelir ya da hiç gelmez, tamamen şansa bağlı. Ama dediğim gibi, yarın gece yarısından itibaren Orta Karadeniz'de yağmurun arasında kar taneleri gözlenecektir yağışın kuvvetine göre. Sadece 24 saat kaldı, dua edelim bol bol. Hepimizin istediği şeylere ulaşması dileğiyle, hayırlı geceler.


    İnşallah Trabzona'da kar yağar :D

  • Salonçenuri, gayet yeterli bir açıklama yaptı. Bu sistem çok şeye gebe. Çok mutlu da edebilir, hayal kırıklığı da yaratabilir. Çok büyük beklentiye girmeyin fakat umutsuzluğa da asla kapılmayın. Havada kar herkes yeteri kadar görecek. Örtü meselesine gelince, graupelin etkili olduğu yerlerde örtü oluşabilir sonra erir. Yine oluşur. Ama rakımı yüksek olmayan yerlerde kalıcı örtü oluşacağını düşünmüyorum.

  • Düzce mgm sıcaklık 7 gösteririken bolu merkez 1 göstermiş anlamıyorum arasında 30 km far var ayrıca 500 m bir fark var ve en fazla aralarında 3 derece oynuyor şimdi bu mgm kafayımı yemiş yoksa hatasını düzeltir mi ?


  • Arkadaşlar Trabzon tuhaf bir yer. Her sistemde en az yağış orada görünüyor, ne yazıkki bu sistemde de yağış diğer yerlere göre az. Yine de sistem tatmin edecektir.


    Kar konusuna gelince. Giresun'un doğusu, Trabzon ve Rize sahillerinde saf kar beklentimiz sürüyor. Şöyle 10-15 cm kar görmek istiyorsanız şehrin birazcık yüksek yerlerine çıkın.


    Sinop'tan Hopa'ya kadar sahillerde sulu kar hemen hemen kesin diyebiliriz.


    Bencede Trabzon türkiyenin en çok yağış alan yerlerinden biri olsada kar yağışı konusunda yeterince tatmin etmiyor


  • Düzce mgm sıcaklık 7 gösteririken bolu merkez 1 göstermiş anlamıyorum arasında 30 km far var ayrıca 500 m bir fark var ve en fazla aralarında 3 derece oynuyor şimdi bu mgm kafayımı yemiş yoksa hatasını düzeltir mi ?


    500 metre az bir fark değil dostum. Bolu'da kar koşulları yeterince mevcut fakat Düzce'de sıcaklık kar seviyesine düşmeyecek.