Kuvvetli Soğuklar ve Yoğun Kar Yagışları Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • ben de yatıyorum. sabah kar yok umutlanmayın :D :D


    inşallah canım yeaaaa :D çok komiksin trolcu kardeş şuan bulunduğum yer inci sözlük olsaydı keşke :D orda serbes istediğini söylemek te neyse

    Ölmezden gelsem farkedermi yaşamıyorken

  • Arkadaşlar Kocaeli'de şuan çok fena şekilde kar yağıyor arabaların üstüne ve çimlere tuttu sabaha kadar yollar da kar içinde kalır bu şekilde yağış devam ederse 5-10 cm lik bir kalınlık olacak diye düşünüyorum.

  • DEK oluşur. Arkadaş yeni bir siklon oluşabilir demiş. YB etkisindeyken öyle bir ihtimal yok. DEK yeterince yağış yapacak zaten. Şuan mevcut olan siklonda yağış getiriyor istanbula. iç ege ve iç anadolu kadar olmasada. Ucu yine istanbula dokunuyor. Ama öyle sistemin üzerimizde dönüp, sistemin uzama ihtimali yok..


    Bu gece için ihtimal var kardeşim. Güneydeki (bursa üzerindeki) siklon bize yaklaşıyor. Radardan iki saattir inceliyorum adım adım geliyor sanki. Yada siklonun dışı istanbula vuracak gibi. Ama kuzeyli rüzgarlar baskın gelmeye başlarsa hayal olur elbet. Ayrıca çarşamba günü için yağış modellerine siklon yağışınında yansıyacağını düşünüyorum.

    En sevdiğim mevsim : KIŞ
    En sevdiğim yağış türü : KAR
    En büyük hayalim : KAR DOLAYISI İLE APARTMAN KAPISININ AÇILAMAMASI :)

  • Bu gece için ihtimal var kardeşim. Güneydeki (bursa üzerindeki) siklon bize yaklaşıyor. Radardan iki saattir inceliyorum adım adım geliyor sanki. Yada siklonun dışı istanbula vuracak gibi. Ama kuzeyli rüzgarlar baskın gelmeye başlarsa hayal olur elbet. Ayrıca çarşamba günü için yağış modellerine siklon yağışınında yansıyacağını düşünüyorum.


    Benim demek istediğim. Mevcut siklon haricinde, yeni bir siklon oluşmayacağıdır... Dediğim gibi siklonun ucu istanbulada dokunuyor. Ama bizim için ondan daha önemli olan DEK.


  • ya beyler su kar goz gozu gormuyor durcakmı beyler radar falan bakn ya ereglı zonguldak


    10dkye durucak, bir saate aralıklı tekrar başlayacak.

    En sevdiğim mevsim : KIŞ
    En sevdiğim yağış türü : KAR
    En büyük hayalim : KAR DOLAYISI İLE APARTMAN KAPISININ AÇILAMAMASI :)


  • -12 yarın akşam girmiyormu


    -12 bu akşam avrupa yakasına, yarın akşamda anadolu yakasına giricek. Yani şuanda avrupa yakasında -12 etkisini göstermeye başlayacak.

    En sevdiğim mevsim : KIŞ
    En sevdiğim yağış türü : KAR
    En büyük hayalim : KAR DOLAYISI İLE APARTMAN KAPISININ AÇILAMAMASI :)


  • beyler ik defa bole kar goruyorum goz gozu gormuyor felaket kar yagıo gök gürleyince böle oldu bu neye isaret beyler



    Arkadasim gunlerdir Bu sistemin batı karadeniz sahil ve ic kesimlerinde etkili olacagini soyledik.Karadeniz deniz suyu sıcakliklari yuksek seviyede...yogun kar yağısı alıcak Bartın-Zonguldak-Kastamonu civarı...Bu Arada Bu yagış yani Gök gürültülü genellikle denize kıyısı olan bölgelerde yaşanır. Bu durum için deniz üzerinde aşırı soğuk havanın olması gerekir. Sıcak deniz üzerinden buharlaşan hava üzerindeki soğuk hava içerisinde hızla yükseliyor. Yükselen hava bulut içerisinde küçük dolu tanelerine dönüşüyor. Bu dolular bulutun içinde bulunan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçince gök gürültüsü oluşturuyor.