Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @UmuTCaN kolay gelsin hocam. Sınavlarınızda başarılar dilerim. Bu büyük sistemde Hatay olarak etkili yağışlar aldık. Yağmur şeklinde. Herkesin efsane dediği tüm Türkiye'nin kara gömüleceği bir sistemden bahsediyorlar. Sizin bilginiz var mı?

    • Malatya boş geçiyor sabahtan beri la kar filan yok

    İlerleyen saatlerden yaklaşık 8 saatlik bir süreçte ilde hafif yer yer orta kuvvette kar sağanakları etkili olacak. Boş geçiyor olabilir ancak eğer bu tahmin sitelerinin verilerine yansımıyorsa bizim yapabileceğimiz birşey yok, belki bu dediğim süreçte yine kar görülmeyecek Allah'u Teala ne derse o.

  • @UmuTCaN kolay gelsin hocam. Sınavlarınızda başarılar dilerim. Bu büyük sistemde Hatay olarak etkili yağışlar aldık. Yağmur şeklinde. Herkesin efsane dediği tüm Türkiye'nin kara gömüleceği bir sistemden bahsediyorlar. Sizin bilginiz var mı?

    Efsane bir sistem ancak şuan bunu konuşmak için çok erken. Sadece bu haliyle gelse yağışta sıkıntılar mevcut yoksa Adana-Mersin ve Hatay'ın kıyı kesimleri dahi günün en sıcak saatlerinde eksili değerlerde kalabileceği bir sistem ama dediğim gibi çok erken bunları konuşmak için. Sabır ve dua.

  • Kar tüm şiddeti ile devam etmekte :) ancak hiç tutmuyor, gece devam ederse sıcaklık düşünce tutar.


    Gölbaşı için konuşacaksak ilerleyen saatlerde çok daha kolay tutacaktır, yağış akşam saatlerinden sonra gece yarısına kalmadan kesilecek.

  • Efsane bir sistem ancak şuan bunu konuşmak için çok erken. Sadece bu haliyle gelse yağışta sıkıntılar mevcut yoksa Adana-Mersin ve Hatay'ın kıyı kesimleri dahi günün en sıcak saatlerinde eksili değerlerde kalabileceği bir sistem ama dediğim gibi çok erken bunları konuşmak için. Sabır ve dua.

    Yağış zamanla değişir değil mi hocam yani öyle umalım :) yeter ki dediğiniz gibi etkili gelsin. Umarım birdaha ki sisteme bizde güzel kar yağışu görürüz :)

  • 2002 de küçükken hayal meyal hatırladığım o zamanlar 5 yaşında olduğum Şanlıurfa'da gördüğüm kardan sonra Hayatımda gördüğüm en yoğun güzel 2.Kar yağışı böyle devam ederse arabalar kara saplanacak Darısı sizin başınıza hemserilerim Yer İstanbul-Bahcelievler

  • @UmuTCaN hocam mrblar Mardin ne olur tek damla düşmedi henüz. Sistem sıfır çekti buralara??

    Mardin'de yağışın ilerleyen saatlerde hafif olarak başlayarak aralıklarla gece saatlerine kadar devam edeceğini düşünüyorum. Sıcaklık tam sınırda yağış yağmur ve donan yağmur zamanla kky olarak da görülebilir. Zaman zaman kky şeklinde olmak üzere kar olarak da görülebilir ancak yağış çok şiddetli olmayacak ona belirteyim hafif yer yer orta kuvvete çıkabilir akşam gece arası en az 6 saat her şeye gebe anlayacağınız. ;)

  • Radara dikkatli bakınca karın diyarbakiri nasıl dolaşıp çıktığını anlarsınız :) takdiri ilahi Rabbim istemedikçe bir damla düşmez bu sistem Diyarbakır için bitti malesef