su an merkezde de inceden guzel kar yagisi var. kilanli hocam sali gunu icin kayserinin durumu ne olur sizce? son siatem gibi mi olur yoksa daha kuvvetli bi sistem olabilir mi? umutlanalim mi?

İç Anadolu Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
kilanli hocam eskişehirde inceden inceden kar yağıyor ama örtü oluşuyor hava -'lerde bu yağışın devamı var mı ? Radarda gözüküyor birşeyler ama ne kadar sürer bu ? Ve etkisini arttırır mı ? Teşekkür ederim.
-
su an merkezde de inceden guzel kar yagisi var. kilanli hocam sali gunu icin kayserinin durumu ne olur sizce? son siatem gibi mi olur yoksa daha kuvvetli bi sistem olabilir mi? umutlanalim mi?
Gelirse daha kuvvetli olacak gibi tabi güney li de geçebilir cumartesi ye kadar beklemek gerek.şimdilik güzel gidiyor her şey zaten sonrası yagisssiz bi dönem geliyor.ama şu da var geçtiğimiz sistemde birçok yer kar yüksekliği bakımından şaşırttı bizi o yüzden kuvvetli bir sistem ama bi bakarsınız daha az yağmis.
-
Kayseri ve Eskişehir deki yağışlar radar da gözükmeyen alcak bulutlar fakat bunlar can cekisler genelde kar biterken son anda böyle ataklar yapar gece bol Ayaz var
-
Evet öyle şimdilik ama a.b nin yönü belirleyecek durumu sistemin en büyük özelliği süresi olacak geçtiğimiz sistemlerde vurup geçen sistemler vardı bu sefer öyle değil o yüzden 2016 ya benzetiyorum
Uzun süreli olmasını kast ettiniz değil mi ?
-
Uzun süreli olmasını kast ettiniz değil mi ?
Evet aynen a.b yapısı daha da iyi gibi bunun yada benzer olacak insallah
-
Gfs iyi ama yağış yok kuru soğuk.
-
2-3 ocak iç anadolu için yine sağlam kar yağışları veriyor. Devamında inen aşırı soğuklara derin bir ab patlarsa 2016 rekoru kırılabilir. Aşırı soğuklar az daha batılı inmeli ab için.
-
Şu tablo gerçek olursa iç anadolu yıkılır.rk223_kgigf-12351
-
son verilerde özellikle Doğu ve güneyde sıcaklık sıkıntısı ortaya çıktı ama yinede her şeye rağmen hala istikrar devam ediyor buda iyi bişey
-
Sistem gfs'nin son güncellemesi şeklinde gelirse Anadolu'da günlerce müthiş kar alacak yerler olacak gibi
-
kilanli hocam niye soğuklar çekiliyor ki bence bi anlamı veya nedeni yok soğukların olmaması için
-
Kim diyor soguklar gidiyor diye
kilanli hocam niye soğuklar çekiliyor ki bence bi anlamı veya nedeni yok soğukların olmaması için
Nerden çıktı şimdi soğukların gitmesini yada etkisini kaybetmesini dostum iç anadolu geneli daha 10 gün daha soğukların etkisinde rahat ol.
-
Gfs iyi ama yağış yok kuru soğuk.
ya anlamıyorsun ya da başka yere bakıyorsun? Raporluyorum seni. kilanli hocam bilgine
-
Kim diyor soguklar gidiyor diye
Nerden çıktı şimdi soğukların gitmesini yada etkisini kaybetmesini dostum iç anadolu geneli daha 10 gün daha soğukların etkisinde rahat ol.
Ben modelde gözükene göre yorum yaptım yani başka bi bilgim yok
-
ya anlamıyorsun ya da başka yere bakıyorsun? Raporluyorum seni. kilanli hocam bilgine
Aynen sana sonuna kadar katılıyorum smmurat42 bu arkadaş gfs yerine başka veri var bizim bilmediğimiz oraya bakıyor galiba şaka gibi gfs son verilerde iç anadolu genelini kara gömdü yağışlar efsane arkadaş ecmwf yorumluyor desem o bile en az yarım efsane veriyor ne günlere kaldık.
-
Anadolu bu sene kışın kaymağını yiyor resmen konya geçen gün yağış ta 14cm kar aldı şehir merkezinde 4 saatte sadece 4 ocağı sabırsızlıkla bekliyorum Anadoluyu kara gömer yine
-
kayseri okullar tatil
-
Kartipi1985 Hocam Kar-aman70 1 Ocakta güney ve doğudaki hafif ısınmayı kastediyor herhalde
-
Gfs 4 ocak çıktısı için konuşuyorum.
-