Ege ve Batı Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sana umutsuz derim de canıma tak etti. Yemişim şubatını. Dışarıda kar yağarken daha aslanlar gibi şubat ayı var diyebilmek istiyorum mart ayı değil.


    Geçen sene de batımızı izledik zaten Çay olarak.


    Ondan önce zaten 2014 vardı.

    AF-YOK

  • Yağış çok az. İstediğimiz gibi değil sinoptik. Vaziyet kötü. Mâlum durum ocağı kapattırır bize.


    Arkadaşın da söylediği gibi umutsuzluğa kapılma hocam daha dur bakalım =) Bakarsın geçen sistemde olduğu gibi soğukların üzerine yağışlı ve ılık bir sistem gelir ancak sıcaklıkları yeterince yükseltemeyeceğinden kar olarak düşer. Kaldı ki sistemin vadesi hala uzun, 1 haftadan bahsediyoruz. Hadi hiçbiri olmadı ocak ayını kapattık diyelim, yine arkadaşların dediği gibi şubat var mart var. Kışın ilk yarısını henüz bitirdik, du bakalım.


  • Sana umutsuz derim de canıma tak etti. Yemişim şubatını. Dışarıda kar yağarken daha aslanlar gibi şubat ayı var diyebilmek istiyorum mart ayı değil.


    Geçen sene de batımızı izledik zaten Çay olarak.


    Ondan önce zaten 2014 vardı.


    Senin sinirler bozulmuş anlaşılan.Sakin ol. Burada da kar yok şu an için.Kanka sabrın sonu selamettir.Yarın belki çok yağar.İnşallah yağar. :) Çok kasma kendini. ;)

  • IBu kadar kararlı verilerin düzeleceğini mi sanıyorsunuz?







    Kışın en etkin kısmı elden gidiyor haberiniz ola. Dışarıda öyle bir yağmur var ki yağmur sesine sinir olmaya başlayacağım bu gidişle.


    İşin olumsuz yönlerini de görerek yorum yapacağım bundan sonra.

    AF-YOK

  • Rakım değil enlem farkı daha çok. Çobanlar'a bakıyorum da orası da 5 derece. Soğuk cephe orada bile değil daha. 1,5 - 2 saatten evvel kar burada başlamaz gibi. Nem sorunu yok, şükür bu sefer lodos da sıkıntı değil.

    AF-YOK


  • Allah'ım gene de sonsuz şükürler olsun Afyon'da bizden fazla yağış alan yok fakat bu sezon şimdiye kadar berbat. Çıldırmamak elde değil. Kar istiyorum, yağmura talim değilim. Gene de şükrediyorum ama.


    Uzunvadede de sinyal göremeyince iyice moralim bozuldu. 16 mm yağmur şeklinde düştü zaten.


    Beterin beteri var hocam, bizi düşünün birde.

  • İzmir'in şu sistemdeki durumu İzmir için normal bir güzel sistem. Afyon içinse yarım metre kar almak varken şu durumu içler acısı. Uzunvadede ışık da göremeyince iyice gerildim.

    AF-YOK


  • Benim zaten fazla bir umudum yoktu ama batisina yagip Afyona yagmayinca koyuyor. Allah büyük bunun yarinida var. Bugun daha fazla beklemeye gerek k yok kutleninin cogu bitti azı kaldı.


    Sorun o ki kütle soğuk havadan daha hızlı hareket ediyor.


    Uşak'taki kütle ile büyüyüp birleşebilir üzerimizdeki kütle. Bu gece sanki Akşehir tarafları şanslı gibi.

    AF-YOK