Tahminler ne zaman güncellenecek marmara bölgesi ?
Marmara Bölgesi Genel Tahmin-Raporlar ve Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Tahminler ne zaman güncellenecek marmara bölgesi ?Aksiyonlu havalar yaklaştığında, en geç diğer haftasonu.
-
-
Şu model bi değişmese varya ekim efsanesi yaşarız ekimde marmara bölgesinde kar
-
Şu model bi değişmese varya ekim efsanesi yaşarız ekimde marmara bölgesinde kar
İnşallah:) -
Ya fotoğraf atarmısınız ? (modelin)
-
Cuma günü, en geç Cumartesi günü tahminlerimiz güncellenecektir.
-
-
Marmara'da bu akşam trakya ve İstanbul çevresinde etkili olan yağış hafif olarak sürecek yağış yarın Bölgede daha Kocaeli-Sakarya-Bilcecik-Yalova-Bursa çevrelerinde aralıklarla orta şiddette sürmesini bekliyorum.Öğleden sonra ise etkisini kaybedeceğe benziyor.
Cumartesi sabah saatlerinde yağış beklemiyorum ama bulutlu bir hava bekliyorum cumartesi akşamından itibaren ise İstanbul(Anadolu yakası)-Kocaeli-Sakarya-Yalova-Bilecik-Bursa çevresinde yağışlar yer yer kuvvetli olmasını bekliyorum.Bursa-Sakarya boyunca yağışın 30-60 mm. arasında yağış düşmesini bekliyorum.
İstanbul'da düşmesini beklediğim yağış cuma 3-10 mm. olmasını bekliyorum.
Cumartesi ise 5-35 mm. arasında yağış düşmesini bekliyorum.
Saygılar...
-
@Siberianist ile ortak bir şekilde hazırlamış bulunuduğumuz '' 23 Ekim Sistemi '' genel tahmini yarın bu konu üzerinden yayımlanacaktır. Bilginize. Tahminlerin yarın yayımlanma nedeni, son rütuşları bu gece ve yarın gün boyu yapacak olmamızdandır. Anlayışınız için, teşekkür ederiz :).
-
@'Carl2'

-
- Tahminlerimiz Güncellenmiştir -
-
Tahminleri beğendim güzel olmuş bu sistemlede eylül ayı itibariyle 4de 4 yaptık bu arada bişey değil bide marmara bölgesinde ilk kar yağışını Trakya ekim ayında alacak normalde kasım ayında alıyodu marmara bu iyi oldu:D:D

-
nerden baktın
-
-
Tahminler icin tesekkurler ancak ayin 26 si tahmini Nerede.
-
Unutmusuz, kusura bakma. 27 ve 26 ayni.
-
- DEĞERLENDİRME -
Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölge genelinde meydana gelmesi beklenen şiddetli yağış nedeniyle, önlem almanızı tavsiye ediyoruz.

Resimde gördüğümüz (ilk) kırmızı daire içinde ki kütle bölgemize büyüyerek geliyor. İkinci fotoğrafta gözüken lacivert daire içinde ki kütle, lacivert bölgeyi, mor daire içinde ki kütlenin ise mor daire içinde ki bölgeyi etkilemesi bekleniyor.

-
@"Carl2" İyi geceler sence son modellere göre marmara tahmınlerınızde marmara bolgesı harıtasına ne zaman kky ve ya kar ikonu gelır. Yuksekler için bile olsa ?? Tesekkurler.
-
KarSuperNaturaL iyi geceler. KKY-Kar ikonu bu guncellememizde Trakya'nin Balkanlar siniri icin zaten gelmis bulunuyor. Ama yinede bir daha ne zaman goruruz diye soracagini varsayip cevaplayayim, GFS 1-3 Kasim icin israrci. Gece guncellemesinde de bu israrini yinelemis ve sistemi kuvvetlendirmis. Gelse bile gece guncellemesinde ki gibi gelir mi bilmem ama gelirse kapimiz acik :D. 1-3 Kasim sisteminde GFS israrini surdurur, diger verilerde onu destekler, ona katilirlarsa eger ve sistem sagsalim gelirse Karadeniz ve Anadolu'nun yukseklerinde kar ihtimali hayli yuksek. Marmara'nin Bursa, Trakya disinda kar yapacagini sanmiyorum. Tabi kayak merkezlerinde yapar ancak dedigim gibi gelmeme olasiligida hayli yuksek ki uzun vadede pek basarili oldugum soylenemez :D. Yani sen o soruyu en iyisi ustatlarimiza sor, tekrar iyi geceler.
-
