Unutamadığınız Kar Anılarınız

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Benim doğduğum gün adanaya kar yağmış. Tabi ben hatırlamıyorum ama resimler vardı. Bulursam atarım. Güneye kar yağmasını cok ilginç buluyorum umuyorum bu sene sahil kesimler iç kesimler gibi iyi yağış alır.

  • 2002 Kışında 4 yaşındaydım ama hatırlıyorum Kırıkkale Tipiden dolayı 45 - 50 cm kar yağmıştı balkonda 2 metre kar birikmişti :)
    2004 Kışında gördüğüm en büyük kar taneleri düşüyordu sanki havadan kar değil kartopu yağıyordu böyle böyle yağarak 29 cm e ulaştı çok güzeldi :)
    2006 Kışında birgün okula giderken 15 cm e yakın kar vardı okulu tatil etmemelerine şaşırmıştım okula giderken sabah bile hava -14 dereceydi daha önce hiç o kadar sıkı giyindiğimi hatırlamıyorum :D
    2008 Kışında yine büyük büyük kar taneleri aralıksız 1 saat yağdı ve kar kalınlığı 15 cm e ulaştı
    2010 Kışında Ocakta deneme sınavım vardı okulda ona gittim gitmez olaydım :D okulun yolu yokuş dışarda 14 cm kar var bu araba nasıl çıksın o karda :D yarım saat yokuşu yürümek zorunda kaldım :D havada -3 dereceydi :)
    2012 Kışında 25 cm karda sokakta adeta kayma turnuvası yaptık :D o sene en düşük sıcaklık -17 ölçüldü 17 Şubat 2012 yi hiç unutamam 22 cm kar ve 50 Km/s tipi yaklaşık 10 saat sürdü Cuma günü okulda mahsur kaldık tipi yüzünden eve 7,5 ta vardım :D

  • Benim unutamadığım kar anım 2008de.Tarih:17 şubat 2008 pazar.Tabi o zamanlar 8 yaşındaydım,hava durumunu da takip etmezdim.Cumartesi gecesi o kadar kar yağacağını bilsem o gece uyumazdım.Pazar sabahı uyanmıştım,perde kapalıydı ve içeriye baya aydınlık geliyordu.Bende son günlerdeki gibi güneşli sanmıştım.Ama pencereyi açıp dışarı baktığımda şaşırmıştım,dışarıda yaklaşık 30 cm kar vardı.Ve kar yağıyordu.Kar gün boyunca yağdı kar kalınlığı 40 cmyi bulmuştu,yükseklerde ise 1 metreyi.Ayrıca o gün konyaspor-galatasaray maçı vardı,maçta kar yüzünden ertelenmişti.Kar o kadar çok yağmıştı ki çarşamba günü okula gittiğimde kar tepelerini gördüm ve bu kar tepelerinde 2 hafta boyunca oynadık.İşte anım buydu tabi 2012den de yazabilirdim ama benim için vazgeçilmezdir 17 Şubat 2008 pazar.

  • Eh yaşlı bir üye olarak bende çok kar hatıları var..Afyon'lu olmama rağmen İzmir'de 2002 deki kar yağışı güzel hatıralar bırakmıştı bende..Ay ve gün olarak bilemem ama 2002 senesiydi gece hafiften atan kar vardı..Sabah kar yağışı hafifte olsa hızlanmıştı..İşe vardığım da yerler beyazlamışi kar daha da hızlanmıştı.
    Saat 10 civarıydı hala hızlı yağıyordu kar.Ege üniversitesinin her yeri insan doluydu..Çalışanlar öğrenciler atlayan zıplayan millet adeta deli olmuştu.Benim için her yaşta kar yağışı mutluluk demek ti.Öğle saatleri geçince fırtına şekline bürünmüştü..Hem çok şiddetli bir rüzgar,hem de çok hızlı ve adeta yüzünüze tokat gibi vuran kar taneleri vardı.Hastane yönetimi"birer nöbetçi bırakılsın bürolarda,personel idari izinlidir"demişti..
    İyiki demiş çünkü o gün insanlar evlerine gitmekte çok zorlanmışlardı..Araçlar belli noktalara kadar gidebilmişti ve kalan yolu yaya olarak katedmek lazım dı..
    Ben yürümeyi tercih etmiştim hem bisikletim vardı hemde şapka eldiven tam takımdım:)Lafla yürümek kolaymış yola düşünce anlamıştım 10-15 dakika sonra yüzümün bir tarafı adeta felç olmuştu..Çok şiddetli kar yağışı devam ediyordu ve tabiki fırtına şeklinde..İte kaka bisikletle yürümek daha bir zor olmuştu bana..Evime vardığımda eller ayaklar yüzümün bilhassa tek tarafı adeta donmuştu..
    İlk iş hanıma"çay demlesene"demek olmuştu.. Hanım uyanık davranmış kızımızı okuldan gidip almıştı..Bacanağın kızıda vardı ama hanım görememiş o kargaşada.Camın kenarına oturup seyre daldık üçümüz...Hala çok hızlı yağıyordu kar.Sokağın yokuş olması ve insanların karda yürüme denemelerini seyretmek hoş oluyordu.Kuraldır ve bilinir her ne kadar çok soğukta olsa,kar buz varsa yerde eller asla ceplere sokulmaz ama bilen kim?Akşam olmadan eşim ve kızımla kar topu da oynamayı ihmal etmemiştik .Ev telefonu çaldı hanımın ablası arıyordu kızlar hala gelmediler,buralara araba çıkmıyor merak etmeye başladım dedi..Karşıyaka dan servisle gelen kızları vardı ve diğer kızıda kızımla aynı okuldaydı.Hanımla gittik