Soguk Hava Ve Kar Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pazartesi gecesi, Salı gecesi, Çarşamba gecesi İstanbul kar alır.Gündüzleri bilemem :D

  • Gelecek olan yağışlar geçen aylardaki yağışlar gibi yetersiz mi olacak bu forma yeni katıldım hava durumunu mgm den takip ediyordum bu siteye üye olana kadar şimdiye kadarki yağışların hiçbiri barajların su seviyesini yükseltemedi Ocak ayının sonundaki yağışlar hariç yorumlarda bununla da ilgili bilgi verebilir misiniz? Malum en büyük sıkıntı barajlarımızdaki su miktarlarındaki düşüşler yağışa bağlı olarak.

  • Zitat von SERKANK pid='91851' dateline='1394202371'

    Gelecek olan yağışlar geçen aylardaki yağışlar gibi yetersiz mi olacak bu forma yeni katıldım hava durumunu mgm den takip ediyordum bu siteye üye olana kadar şimdiye kadarki yağışların hiçbiri barajların su seviyesini yükseltemedi Ocak ayının sonundaki yağışlar hariç yorumlarda bununla da ilgili bilgi verebilir misiniz? Malum en büyük sıkıntı barajlarımızdaki su miktarlarındaki düşüşler yağışa bağlı olarak.


    8-10 günlük yağışlı periyoda giriyoruz,barajlarımızı epey dolduracaktır. Yaklaşık 2 aylık doldurur diye tahmin ediyorum.

  • Bu yıl yaşanılan kuraklık ülkemizde en son yaşadığımız 2007 yılı kuraklığına benziyor bundan önce de 2001 yılında böyle bir kuraklık yaşanmış ve hatta daha"da geri gidilirse 1994 yılında da aynı şekilde yaşanmış bunları aski.gov.tr deki barajlara gelen su miktarlarına baktığımda gördüm bu yıl ki kuraklıkla 7 yılda 1 kuraklık yaşıyor ülkemiz doğal olarak bu yılki yağış azlığını da buna bağlamak doğru mudur? Biraz konu dışıoldu ama

    Einmal editiert, zuletzt von SERKANK ()

  • Zitat von SERKANK pid='91858' dateline='1394203888'

    Bu yıl yaşanılan kuraklık ülkemizde en son yaşadığımız 2007 yılı kuraklığına benziyor bundan önce de 2001 yılında böyle bir kuraklık yaşanmış ve hatta daha"da geri gidilirse 1994 yılında da aynı şekilde yaşanmış bunları aski.gov.tr deki barajlara gelen su miktarlarına baktığımda gördüm bu yıl ki kuraklıkla 7 yılda 1 kuraklık yaşıyor ülkemiz doğal olarak bu yılki yağış azlığını da buna bağlamak doğru mudur?


    Olabilir doğanın dengesi mi desek, tesadüf mü desek ben de çözemedim. Ama bir daha yaşamayız inşallah böyle bir kış...

  • Ehehhhee :D.
    11 Aralık'ta siz beni kedinin ciğere baktığı gibi baktirdiniz şimdi show sırası afyonda; fakat tek sıkıntı yağacak karın çabuk erimesi :(.


    5 gun kar ve kâr :) :D :) !!!

    AF-YOK

  • Şunu sölicem,mgm istanbula şu son 3 günde yağmur sonra kky gösterecek ancak kky yoğun yağacak ama gece ve sabah saatlerinde pazartesi sabahı ve gece salı sabahı ve gece saatlerinde yoğun kar yağışı olacak pazartesi günü istanbullular örtü ile uyanabilir öğlen bu yağış kky ye dönüşebilir ancak sulu kar buzun üstüne düşeceği için örtüye biraz daha katkı yapacak.Bide saatte 30-50 km hızında rüzgar olacak bu tipiye neden olabilir yani kısacası istanbulluların örtü ihtimali öğlen saatlerinde örtü 1-2 cm sabah ve gecek saatlerinde ise 5-10 yükseklerde 15 cm eğer kar daha etkili yağarsa yükseklerde 20 cm olur ancak bu çok düşük bir ihtimal.

  • Zitat von karfirtinasi pid='91911' dateline='1394222600'

    Pardon ama siz ne karından bahsediyorsunuz. ? Şaka filanmı bu?


    Yok şaka filan değil.Havada da olsa kky ve kar olabilir.Bunu konuşuyoruz işte. :)

    Sibiryasız kışa kış demem;azor balsa sibirya duble kaymaktır.



    Sistemci