11 Aralık'ta Yoğun Kar Geliyor!..

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben başlık açmadan şansızlığımız kırılmayacak anlaşıldı.



    11 Aralık'tan itibaren Sibirya üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğiz.Yağışlar hemen hemen tüm yurtta kara dönecek.




    Soğuk ve yağışlı havalar aralıklarla 20 Aralığa kadar sürecek..

  • Ben diyince forumdaki bazı arkadaşlar kaynağın ne diye soruyordu.
    Kaynak benim.
    Soğuk olacak. Ama öyle efsane kar filan beklemeyin.
    Çok az kar yağar.

  • Hepimize geçmiş olsun.Yine havaforum ailesi olarak iyi bir ders verdi bize modeller.Daha dikkatli olur bundan sonra herkes yazılarında.
    Bünyamin Sürmeli de sabahki tweetinde Marmara'daki kar ihtimalini zayıfladığını soğuğun olacağını ama yağışın doğuya kaydığını belirtmiş ve bu durumda kuru bir soğuk olacağını söylemiş.Göl etkisi için de olabilir fakat yağış için ihtiyaç olan havadaki hareketinde az olduğunu yani düşük bir ihtimal olduğundan bahsetmiş.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sabah sabah olanlara bak .. neyse önümüzde ocak şubat var diyelim oturup ağlayacak halimiz yok demek ki bundan sonra son 48 saate girmeden hayal kurmayacakmışız böyle enteresan sistemlerde.. dün beyaz masada calısan bir arkadasıma meteoroloji mühendisi calısanından gelen maili okumustum cumartesi gecesi pazar günü yogun kar yagısı uyarısı vardı muhtemelen onlar da bunu update edeceklerdir neyse artık hepimize geçmiş olsun..

  • 11 Aralık'taki yoğun kar yavaş gelsin bakalım.
    Daha dün 8-9 Aralık yoğun kar deniyordu. Şimdi ise 11 Aralık.
    Hadi canım sende....

  • Arkadaşlar, nasılki bu 8 Aralık sisteminin kuşa döneceğini bildiysem bakın yazılarıma, Çarşamba gelmeden kutlama yapmayın dedim. yine diyorumki eğer istanbula kar yağacaksa, o kar ancak ve ancak salı akşam saatlerinde yağar, çünkü Galatasaray'ın üzerindeki mevcut olan uğursuzluk ve bedbahlık yüzünden, o maçta gs turu geçemesin diye her türlü olaylar olacak, bunlardan birtaneside karfırtınası olabilir. :)

  • Sitedeki arkadaşlara sesleniyorum.
    11 Aralık'a daha 1 hafta var. Modeller değişmez mi?
    Siz daha 3-4 gün sonrasını bile bilemiyorsunuz, 1 hafta sonrasını nasıl bileceksiniz?
    Sistem 2-3 güne değişmez mi yani?
    Özellikle Efsane-Semih.
    Sen tahmin yaparken hep geri adım atıyorsun.
    8 Aralık için kar yoğun yağacak diyorsun.
    Sonra konuyu kapatıp, 11 Aralık'ta yoğun kar geliyor diyorsun.
    Bu nasıl iştir arkadaş!
    Bir tahmin yapıyorsunuz, yok sistem zayıfladı, sistem bitti.

  • Merdo!!!! ne yapsın adam yani....oturduğun yerden ahkam kesme...en kızdığım şeydir...olur ya da olmaz....adamın mecburıyetimi var yani her dusundugu şeyin gerçeklesecegı konusunda...bir insanı karalamak en kolay iştir..nefret ederım o tür insanlardanda..o adam buraya emek harcıyor..iyi günde kötü günde birbirmize sahip çıkmayı bilmek zorundayız..bu defer olmadı belk ama daha yolumuz uzun...kırıcı olmayın bu kadar ya..

  • Haaaa bu arada unutmada hatırlatayım, hiç bir kuvvetli kar ben geliyorum diye 9-10 gün öncesinden haber vermez, bakınız geçmişe. bütün efsane denilecek karlar kendisini 2-3 kala belli eder, belkide herkes umudunu kaybetmişken, bir mucize olur ve oluşak bir kuvvetli ab ,aniden sistemi kuvvetlendirir ve direk Marmara'ya indirir, belli olmaz. Bu işleri tatbiki Allah bilir, kanal d bilecek değil ya:)

  • Şükretmeyi bil önce Merdo.En azından modellerde Aralık ayında olmamıza rağmen kuvvetli sistemler veriyor.Ya hiç vermeseydi ? Sende buraya kinini kusamazdın..

  • CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının ne durumda olacağını cnnturk.com'a anlattı. Sürmeli, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının yurt genelini etkileyeceğini ve hafta sonu Marmara ve Karadeniz bölgelerinde kar yağışı beklendiğini belirtti.

  • Nankör olmayacaksın kardeşim.. Şu forumda sırf can sıkmaya giren 3-5 kişisiniz.. Belki biz kar gelme ihtimali ile mutlu oluyoruz senin derdin nedir ya? modeller en iyi olduğu günlerde de olumsuzdunuz şimdide olumsuzsunuz.. Yarın kar yağsada yine aynı sitemleri devam ettirip onuda inkar ediceksiniz.. Moral bozmaya bilgisiz boş konuşmaya giriyorsanız bu foruma hiç girmeyin lütfen..!

    En sevdiğim mevsim : KIŞ
    En sevdiğim yağış türü : KAR
    En büyük hayalim : KAR DOLAYISI İLE APARTMAN KAPISININ AÇILAMAMASI :)

  • Herkese selamlar.... Tüm tahmin yapanların emeğine yüreğine sağlık... Siteyi sürekli takip ediyorum her fırsatta bakmaya çalışıyorum tek kusurumuz millet olarak çok çabuk sevinen acele eden bir milletiz sabırsızız bir şeyi görünce hemen sevinip herkesle paylaşıyoruz tek bilmemiz gereken herşeyin tek sahibi mevlam zamanı gelince yurdumuzada kar güzelliğini nasip edecektir. Herkese saygılar iyi çalışmalar.

  • Yağışla birlikte yurt genelinde sıcaklığın hissedilir derecede düşmesi bekleniyor.

    Cumartesi günü, poyrazla birlikte İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

    Pazar günü, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin batısı dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışlar, Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

    Kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul'da sıcaklığın pazar günü 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor