Beklentilere Göre Vasat Ama Kar var

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gece ve sabah modelleri kötü, gece diyagramları ve endeks verileri harika. Bu ne yaman çelişki :D Sabah diyagramlarında bozulma olmazsa rahat olun ama bozulma açıkça belliyse işler biraz ters gidiyor demektir.


  • Sabah diyagramları çok güzel, korkmanın lüzmu yok :)

    Daha önceden de dediğim gibi senaryonun bir kötü bir iyi olması beni temkinli davranmaya itiyor.Daha önceki beklenen sistemlerde de bu tarz senaryonun var olmasından dolayı bu kez farklı bir sinerji ve totem deneyeceğim ve 13 Mart'a kadar sadece yorumları okuyup yorumda bulunmayacağım ve böylelikle başlıktaki tarihin günü geldiğinde son durumu okuyup sorularımı yönelteceğim.13 Mart günü her şeyin netleşeceği tarih olarak görüyorum.Fakat her güncelleme sonrası bir olumlu bir olumsuz açıklamalar sistemde birden fazla sorunun var olduğunu açıkça ortaya koyuyor(her ne kadar modelden anlamayan biri olsam bile bunu fark etmesi zor değil).Dediğim gibi bir köşeye çekilip uzaktan yazarlarımızın öngörülerini okumak en iyisi gibi şuanda böylece zihnimi bu kadar yormamış olurum diye düşünüyorum.Sağlıcakla kalın 13 Mart günü her şeyin belli olduğu tahminleriniz ile yeniden buluşmak dileğiyle.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Dün dediğim gibi, Bu sistem Avrupaya patlar! Görünüm ve gidişat bu doğrultuda.Ben şu anda modellerde İstanbulu vuran bir sistem görmüyorum.Şimdiden Mart 22 de bi sistem daha var inş. gelir diyenleri duyar gibiyim!


  • Yanlız niye iki ayrı başlık altında konu açılmış anlamadım.Çok saçma olmuş.İki tarafta da aynı şeyler konuşuluyor.İki başlık birleştirilseymiş iyi olurdu.Tek başlık altında giderdi konu.İki tarafa da bakmak zorunda kalıyoruz.


    :4722

  • Halen geç kalmadınız efsaneyi görmek için, pasaport ve vize işlemlerinizi halledip Kuzey Avrupa'ya gidebilirsiniz :)

    Einmal editiert, zuletzt von yeti ()


  • Dün dediğim gibi, Bu sistem Avrupaya patlar! Görünüm ve gidişat bu doğrultuda.Ben şu anda modellerde İstanbulu vuran bir sistem görmüyorum.Şimdiden Mart 22 de bi sistem daha var inş. gelir diyenleri duyar gibiyim!


    Bu benim özel olarak ilgileneceğim son sistemdir. Bundan sonra sistem felan gelmez. 22 martta kar gelecek diyen olacaksa emin olun ki ben olmayacağım. Bu sistem de geçsin, devamında sizinle sosyal konular açacak, tartışma konularında fikirlerimizi paylaşacağız. Geçmiş kışların da analizini yapacağım arasıra. Bundan başka sistem yok.


  • Yazarlar farklı. Blog durumu söz konusu. 2'sini de takip etmek pek de zor olmasa gerek :)

    Evet. Yazarlar farklı farkettim. Fakat sonuç aynı Orta Avrupa ve özellikle Kuzey Avrupa kardan yıkılacak! Bize görünürde bir şey geldiği yok!

  • Evet. Yazarlar farklı farkettim. Fakat sonuç aynı Orta Avrupa ve özellikle Kuzey Avrupa kardan yıkılacak! Bize görünürde bir şey geldiği yok!


    Diyagramlara bakmanı öneririm :) bu işler yalnızca bir modelle değil, GEFS'in 20 farklı senaryosu artı ECMWF'nin 50 perturbationu ile yapılır. Dün akşam modeli kar fırtınası verirken de fırtına geliyor deseydiniz o zaman. Ama nedense sesiniz çıkmadı. Modeller çatlak çıkınca ise bize gelen bir şey yok diyerek sert çıkıyorsunuz. Bekleyin hele. Dediğim gibi, sadece 1 modele bakarak bu iş bitmez.
    Bu işin AO'su var NAO'su var, perturbation verileri var... Var oğlu var.

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • Diyagramlara bakmanı öneririm :) bu işler yalnızca bir modelle değil, GEFS'in 20 farklı senaryosu artı ECMWF'nin 50 perturbationu ile yapılır. Dün akşam modeli kar fırtınası verirken de fırtına geliyor deseydiniz o zaman. Ama nedense sesiniz çıkmadı. Modeller çatlak çıkınca ise bize gelen bir şey yok diyerek sert çıkıyorsunuz. Bekleyin hele. Dediğim gibi, sadece 1 modele bakarak bu iş bitmez.
    Bu işin AO'su var NAO'su var, perturbation verileri var... Var oğlu var.

    Bu benim sistemle ilgili genel düşüncemdir. Yani dünde aynıydı şimdide değişmedi yarın da değişmeyecek.Ben böyle görüyorum.Siz aksini iddia ediyorsunuz. Sonunda göreceğiz. Son 10 gün kaldı. :)

  • Sen kendi görüşünü bildiriyorsun da bu işler sadece görüş bildirmekle de olmuyor :D Görüşünü bildirirsin ama veri sunmadığından dolayı bu görüşünden sonra başımızda ahkam kesemezsin. Benim kimseyle alıp veremediğim yok ama göreceğiz bakalım ne olacak tarzı sözcükler tehdit içerir. Aynı gelmesin bak nasıl dalga geçiyorum gibidir bu. Çünkü şu mesajından belli bu tip bir şeyden bahsettiğin. Ama yine de senin isteğin olsun, bekleyelim bakalım ne olacak evet 10 gün kaldı :) Yine de ağır üslup takınma derim, dikkat et de uçurmasınlar seni siteden :D

  • Sende haklısın arkadaşım.Gerçekler acıdır.Genellikle kimse kabul etmek istemez.Ama zamanda acı acı akıyor.Gerçeği kabullenmek istemeyenlerin yüzüne vurmak için.


    Yahu diyagramlardaki senaryonun %50'den fazlası kar var diyor, sen burda gerçekler acıdır kar yağmayacak diyorsun. Kesin konuşma bari. Gerçek olan bir şey varsa o da belirsizliktir. Ne olacağı hala belirsiz. O ihtimal %0 olana kadar kar yağmayacak, %100 olana kadar da kar yağacak diyemeyiz kesin olarak. Görüşümü bildiriyorum demişsin de görüşler kesin olmaz ki.

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()


  • Yahu diyagramlardaki senaryonun %50'den fazlası kar var diyor, sen burda gerçekler acıdır kar yağmayacak diyorsun. Kesin konuşma bari. Gerçek olan bir şey varsa o da belirsizliktir. Ne olacağı hala belirsiz. O ihtimal %0 olana kadar kar yağmayacak, %100 olana kadar da kar yağacak diyemeyiz kesin olarak. Görüşümü bildiriyorum demişsin de görüşler kesin olmaz ki.

    Doğru kar var diyor.Bende yok demiyorum ki.Bize yok. Orta avrupa ve özellikle kuzey avrupa kardan yıkılacak diyorum.Görüş olarak kabul etmiyorsan.Tahmin diyelim.Yada adını sen koy.Farketmez benim için.Ben böyle görüyorum ve böyle düşünüyorum.