Son Efsane ''Şubat 2013''

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • [quote='Efsane-Semih','http://forum.havaforum.com/index.php?thread/&postID=38843#post38843']
    Bu akşamki güncelleme önemli.Hadi bakalım hayırlısı..



    hadi inşallah ustad güzel şeyler olur umarım çok bekledik ama değecek gibime geliyo :)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.

  • Cenab-ı Allah Kuran-ı kerim de: İnsanlar ümitlerini kestikten sonra yağmuru(kar)ı yağdıran O dur. buyuruyor. Demekki ümidi kaybetmemk lazım hee bu kış olmaz bıdahakı kış olur Allah ömür verdiği müddetce daha çok kışlar görürüz ne demişler çıkmadık candan ümit kesilmez. ;)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • Kışlık dediklerine %100 katılıyorum.

    :) eyw. kazım kardeş aynen dediğim gibi herşey O nun kudret elinde hiçbir zaman sadece kar için değil hiçbir konuda ümit kaybetmemk lazım O nun o sonsuz ve engin rahmeti karşısında.

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • Cenab-ı Allah Kuran-ı kerim de: İnsanlar ümitlerini kestikten sonra yağmuru(kar)ı yağdıran O dur. buyuruyor. Demekki ümidi kaybetmemk lazım hee bu kış olmaz bıdahakı kış olur Allah ömür verdiği müddetce daha çok kışlar görürüz ne demişler çıkmadık candan ümit kesilmez. ;)


    Dostu elbet o ayette neler anlatıldığı tartışmaya açık bir konudur ama bence onu değilde, Allah'tan ümit kesilmez tarzı bir mesaj var orada :) yanlış okumuşum pardon :D sen de aynı şeyi kastetmişsin zaten :D

  • Bir kere olsada kar yagsin artik benim için kafi çúnkû bu sene çok ûzûldûm herkes kar fotograflari paylasirken ben disarida yagmuru izledim yada yagmayan kari.


  • Akşam modellerinde durum nedir arkadaşlar bilgi verebilir misiniz?

    güncelleme devam ederken ilk dakikalarda azor izlandayı devirecek gibi duruyordu ama şu sıralar gelen güncellemelerle birlikte savaşı yine İZLANDA kazanmış vaziyette Allah kahretsin :31582 :31582

  • 10 model çiksa 8 'i aleyhimize oluyor bence bôsuna ümitleniyoruz bu modellerin sonucunda bol yagmur ve serin hava bekliyorum.

  • güncelleme devam ederken ilk dakikalarda azor izlandayı devirecek gibi duruyordu ama şu sıralar gelen güncellemelerle birlikte savaşı yine İZLANDA kazanmış vaziyette Allah kahretsin :31582 :31582

    o izlanda var ya o izlanda ne diyeyim kışımızı yedi sibirya izlanda kadar güçlü olsaydı inanın hemen pes ederdi izlanda çok direndi.

  • Az önce terkos karaburundan yazlıktan geldim.sıcacık hava vardı. bahçedeki güller tomucuklanmaya başladı.şubat ayının başındayız ben böyle bir şey görmedim.akşamları bile sıcak oluyor.hayırlısı bakalım önümüzdeki hafta belki herşey değişir

  • Bu modeli beğenmeyeni dövüyorlar beyler :D İzlanda'dan bahsediyorsunuz şu modelde nerde gördünüz İzlanda'yı? İlk 300 saatte sesi çıkmamış zavallının. 300'den sonrası da zaten değişime en açık yer. İzlanda bu güncelleme ile öldü bence. Cenaze namazı yarın öğle namazında Akureyri camii'inde kılınacak :D Sibirya ayısı çıkmış 1045'e, İzlanda'dan 300. Saate kadar ses seda yok, güneyimizdeki sıcaklara da alışın artık, şubat bitiyor, gayet doğallar ama bize ulaşamazlar... Tek güzel olmayan şey Sibirya doğuda kalmış, soğuk çekirdeği, burnunu çevirmiş Hazar'a. O burun bize dönerse siz o zaman görün olayları.

  • Hala model hala diyagram peşinde koşuyoruz ben bu sene gfs gerçekten iyi iş çıkardı dediğimde suçlu oluyorum.
    Ben tam Ocak 20'den bu yana kadar koca kış ayında kış olmayacak diyorum ki kış ayındayız yani risk alarak konuşuyorum tahminlerim de yanılmıyorum kar alsa en fazla taş çatlasa oda Kartal sahil Pendik Sahil gibi yerlerde 5 ile 10 cm arasında kar alır oda 1 gün sonra şıp şıp erir diyorum. Yine ben haksız oluyorum. Ama şu verilerle yorum yapan arkadaşlar varya onlar kendini biliyor.
    Dün kar kapıda geldi gelecek diyorsunuz bugün gfs bozdu diyagram kötü diyorsunuz. Bence siz hergün farklı konuşuyorsunuz. Uzun vadeli tahminimde bir kere olsun yanılmadım Ocak 20'den bu yana.
    Size veri sunmayacağım nedeni çok açık siz veri sunuyorsunuz Fakat ertesi gün Modellere aldanıp farklı birşey sölüyorsunuz ben buna veri sunma demem buna gördüğünü söylemek derim.
    Siz Kar yağışlarını bekleye durun 20 cmler 30 cmler :)
    Seneye belki ziyaret eder bizi:)
    Bu arada Mart 2'deki sistem de hala ısrarcıyım Martın ilk haftası bir sistem var kurtarırsa o kurtarır onun harici boş.