Son Efsane ''Şubat 2013''

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şubat ayı içerisinde soğuk olacak bu zatn her sene olmuştur fakat.
    İstanbul'da 7-8 ocak sistemini bile göremeyeceğiz bakın anlatamıyorum galiba Şubatı kafadan bi silsek artık :) Kky 3,4 cm örtü bile şu durumda yeter ılık geçen bir kış ardına bol yağmurlu bir il bahar daha ne olsun barajlar dolacak:)

  • Hem de öyle ezmek ki Ahmet abi... Sadece sibirya değil, Sibirya asiliğiyle korkutacak, ayağıyla ezecek, İskandinav yükseği çatallı keskin bıçağıyla ortadan ikiye ayıracak, Azor yüksek basıncı da kalanları süpürecek inşaallah. :)


    Bunlar benim için sadece rüyalarıma girebilecek şeyler:)
    İstanbul'da böyle bir senaryo olmayacak :)

  • Al işte sabah kky ile yetiniriz diyen şimdi 4-5 cm diyor daha demin de 10cm dedi. Ya bi de get arkadaşım ya. Ben senin gibileri çok gördüm. Hatta herkes gördü, büyük ihtimalle GFS'nin elçisisin sen. Onun gibi topaçsın :D Muattap olmama bile gerek yoktu zaten, sözlerini biraz inceleyinde nasıl döndüğün anlaşılıyor :D Bu arada neden şubatın sistemsiz biteceğini düşünüyorsun? Hala bir veri sunmadın :) bu durumda senin yazın sadece fikir önesürme, tahmin olarak ele alamayız maalesef :)
    Bu arada istediğin kadar - rep at, umrumda değil :) Çünkü buradaki insanlar birbirlerini rep puanlarıyla yargılamıyorlar :)


  • Akşam modelinde İzlanda-Sibirya savaşı var resmen.Sibirya blokluyor ama biraz daha batıda bloklaması lazım.Süre uzun takibe devam :D


    Hocam geçen sene kadar şuan kuzeyimizde yeterli soğuk yok gibi .Hatta doğuanadoluyla güneydoğuya 5 6 şubat gibi kuzeydoğumuzdan salınım görülüyor. Lakin işin enteresan tarafı 850 lere yansımıyo. Zira kuzeydoğumuzda soğuk yok.Yada ben öyle yorumladım. Kesin doğrudur diyemem.


  • Hocam geçen sene kadar şuan kuzeyimizde yeterli soğuk yok gibi .Hatta doğuanadoluyla güneydoğuya 5 6 şubat gibi kuzeydoğumuzdan salınım görülüyor. Lakin işin enteresan tarafı 850 lere yansımıyo. Zira kuzeydoğumuzda soğuk yok.Yada ben öyle yorumladım. Kesin doğrudur diyemem.

    GFS modellerinde sibirya taraflarına bakıyorum sanki bahar ayındayız,orasında bile -10lar gözükemiyor,bırakın morluğu maivilik çok zor :S

  • Bir kaç güne kalmaz Avrupa’nın bir çok yerinden soğuk ve kar haberleri gelmeye başlar.
    Polar koridor onlar için açılıyor. Dün gece Trakya’ya ulaşan bir soğuk cephe, gece saatlerinde istasyoner (durağan) cepheye dönüştü. Geceden beri aynı noktada fırtına bandı ilerlemeye devam ediyor.


    İstasyoner cephenin akşam saatlerinden itibaren(en erken akşama doğru) İstanbul’un kuzeyini (Avrupa Yakasını) etkilemesini ardından Anadolu Yakasını etkilemesini bekliyorum. Eğer konverjans zayıflamaz ve bu şekilde istikrarını sürdürebilirse Marmara’dan çok güzel nem desteği alabilir ve şimşek görülebilir. Ama tam bir yukarı seviye konveksiyonu olan biten bir durum.


    Arkadaşlar Avustralya'da normallerin 10 derece düşük sıcaklığı. Kanada da normalin 2 katı kar yağışları. Balkanlar ve Avrupa içinde en sert kış dönemi yaşanıyor. Bunları dünden beri inceledim ve sonuç bunlar. Bugünlük Coamp ve Gfs hakkında bol bol yorum yapılmış fakat yanlış ve gereksiz yorumlar. Bir kez daha mizah etmek gerekirse insan eliyle hazırlanan bu veriler süper bilgisayarlar sayesinde bir dizayna getirilip yansıtılıyor %100 doğruluğu kesin değil yani.


    Şuan da dikkat edenler görebilir. Azor yükselişe geçiyor 12 şubat günü saat 00.00'dan itibaren. Fakat hemen yukarısında ki Batı Avrupa da bulunan Alçak basınç o kadar sıkışmış bir halde ve kuvvetli ki azorun da doğal olarak yükselişine yer sağlayamıyor. Orada ki alçak basıncın etkisini kaybetmesi Azorun yükselip doğuya kayması Kırım üzerinde ki -30-40'lık çekirdeklerin de Karayel olarak adlandırdığımız kuvvetli kuzey yönlü rüzgar ile birlikte ülkemize gelmesi bize güzel bir Şubat ayı yaşatacaktır. Şuan soğuklar istasyon ve durağan bir şekilde etkili oluyor. Ama önümüzde ki günlerde zaten haberlerde duyacağız Avrupa'yı çok sağlam bir kar yağışı bekliyor. Özellikle Kuzey ve doğusunda yoğun kar yağışları olacak. Diyagramlar da zaten bunu destekliyor ve 1 haftadır bir değişim olmadı önemli ölçekte.


    Bizim için gerekli olan sistematik siklonlar ve onların oluşturduğu basınca bağlı olarak sistematik hareketleri beklemeliyiz. Şuan da bu durum olumlu yönde ama kesin karar yok. Teşekkürler :)

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

    Einmal editiert, zuletzt von VitoScaletta ()


  • Hala beklıyorsunuz ya helal olsun sıze yok oyle bır sey bıtdı kıs yagsada bır alarm olmaz


    Daha şubata yeni girdik her şey değişebilir daha şimdiden kışı bitirmek çok saçma

    Einmal editiert, zuletzt von Onur_35 ()


  • Bana gercekcı bır acıklama yapsınlarda bende ınanayım kesıyım sesımı sadece okuyum


    1987 İstanbul mart efsanesinden 1 gün önce hava 16 dereceymiş hava bu ne olacağı belli olmaz Allah isterse haziranın ortasında bile kar yağdırır ;)

  • Sen de bize mantıklı bir açıklama yap kışın bittiği hakkında, biz de susalım, kışın bittiğini kabul edip sadece yazdıklarını okuyalım :D

  • Akşamki güncellemeler çok ciddi görüntüler sunmaya başladı.Sibirya hatta İskandinavya'ya kadar uzan çift çekirdekli y.b var.Sadece Sibirya'da kalacağı gibi Batı Avrupa'ya da genişleyebilir.(Umarım genişler)Şuna emin olmaya başladım; bu günlerin acısı fena çıkacak.
    Dip not: Diyagramlarda ki 850 hpa sıcaklığı Sibiryalı sistemlerde insanı maymuna çevirir.O yüzden 2m sıcaklığına bakın.850 hpa'da -10 görürseniz yer sıcaklığıda bu değere yakın olabilir.


    Dip not 2:Sibirya soğukları diyagramlara geç yansır ve modelde gözüken 2m sıcaklığından 'genelde' birkaç derece düşük kalır..

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()