Son Efsane ''Şubat 2013''

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gece güncellemesi çok fikir vermez ancak isteyen takip edebilir.Ben takip etmiyorum.Sabah güncellemesinde taze veriler oluyor.Hadi bakalım hayırlısı olsun.


  • En geç haftasonuna kadar herkes kafasındaki sorunun cevabını alacak.Kış bittimi,efsanemi geliyor vs.Şuan için sistem alma şansımız ve efsane olma ihtimali bana göre %60'tır.


    hocam; anlayana bazıları modellerin m sinden bile anlamazken modell hakında yorum yazıyor.


  • hocam; anlayana bazıları modellerin m sinden bile anlamazken modell hakında yorum yazıyor.


    11 Şubat konusunda benim şahsi fikrim ümit kalmadı gibi ama sonrası için senin de verdiğin oran gibi %60 oran gayet iyi, efsane için.Sabırla bekliyoruz neticesini Allah'ın izniyle alacağız. :4722 ;)

    Einmal editiert, zuletzt von barbados ()

  • 11 Şubat konusunda benim şahsi fikrim ümit kalmadı gibi ama sonrası için senin de verdiğin oran gibi %60 oran gayet iyi, efsane için.Sabırla bekliyoruz neticesini Allah'ın izniyle alacağız. :4722 ;)


    Hele be dur acele etme hiç bir şeyin yok olduğu yok 10'undan sonra....

  • Umudumu yitirmedim.İçimde de güzel bir his var. :) Allah büyük, en hayırlısını nasip eder inşallah. Eğer olmazsada dünyanın sonu değil, önümüzdeki kışlara bakarız artık. :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Bişi dicem ama lütfen kızmayın. Sallaya sallaya nereye kadar valla 3-4 kişi haricinde herkez sallıyor.


    Önümüzdeki günler için kısa bir tahminde bulunucam;


    Polar atağın Orta Avrupa üzerinden Kuzey Afrikaya inmesinden dolayı Sibirya azda olsa Bizim buralara genişliyor ve İskandinavyadaki soğumaya bağlı olarak bir Termik Basınç alanı oluşucak tabi bu sırada Azorda izlandanayı baskı altında tutarak soğukları rahatça bize ve Balkanlara indiricektir soğukların aşağı inmesi durumunda bir Alçak Basınç alanı oluşucak şu an için net değil 1987 efsanesi olabilir ardı ardına türeyebilir alçak basınç alanları. Modelleri, diyagramları ve endeksleri takip etmeye devam. Değişime açıktır.


    Not: Termik basınç alanları yer seviyesinin soğumasıyla oluşurlar o yüzden 850 hPa ve 500 hPa sıcaklıklarını fazla kafaya takmayın.

    Sadece bir Kardelisi ve Hava tahmincisi ...

    Einmal editiert, zuletzt von devre disi ()

  • Bu arada haritanın sağ üst köşesindeki -35'lere ulaşan canavarı herkes görmüştür herhalde, İzlanda ölmüş, tek sorun Sibiryanın hala uzağımızda konum alması. Bence ters giden hiç bir şey yok :D yine mutlu oldum :D


  • Arkadaşlar meteoroloji ayın 12 sine edirneye kar vermiş 12 yi 13 e baglayan gece kocaeli ye ulaşırmı bu sistem ?


    Edirneye gelen her sistemin illaki oralara gelicek diye bir kural yok Bkz: 2011 sistemleri hep sınırda kaldılar.

    Sadece bir Kardelisi ve Hava tahmincisi ...