Son Efsane ''Şubat 2013''

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Bzm burda kar hafiften basladı (ankara)


    Resim ve video paylaş. Millet havaturka'da niye yağmadı diye şok geçiriyor sense yağıyor diyorsun ne perhiz ne lahana turşusu?

  • İç batı anadoluda kar olabilirde, ankara ve civarı için artık en iyi karlakarışık yağar, geçmiş olsun. Bizim tahminde güme gitti. Saat 2'de kar dedik, şakır şakir yağmur yağıyormuş. Artık yozgat ne alırsa kâr, onun dışında kayseri, niğde ve nevşehir belki alır. Bir hezimetle daha karşı karşıya ankara geçmiş ola. Değil trafiği sabah saatlerinde etkileyecek yoğun kar, kar yağarsa şükredin. Ariftarif hocamız yine tecrübeyi konuşturdu. Ve havaturka'da ankara'ya kar yağmaz dedi, bildi. Adam tecrübe abi :)


    Bende 2 gün önce yaptığım tahminde söylemişim ufaktan ama tam söylememişim, yani kar yağar ama kar mı? dolu mu bilinmez demişim neticede yanlış tespit her neyse:)


    Artık bizim topraklar yozgat ve kayseri'ye Bir'de niğde ve nevşehir'e kar yağar ve örtü olursa kendimi kısmen başarılı sayacağım.


    Bu arada Ariftarif hocamız, nowcasting işine soyunacak gibi duruyor, güm güm nokta atış yaptı kısa vadede. Tebrikler tekrar.


    Preator'e de geçmiş olsun diyorum. İşte böylece model dansözlüğünü anlasında, uzun vadecilerin halini empati etsin. Yüzde 65 ihtimal deyip 3 gün önce açtığı konu başlığını şekilden şekile soktu. Dün gece yüzde 90'a çıkardı, bugün ben mgm'nin yanlış haritasının kurbanıyım dedi çıktı işin içinden :) :) :)


    Bu uzun vadecilerin ahının tutmasıdır. Böylece Efsane Semih'in, Umut Sallak'in, Tarantula'nın, Ozan Deniz'in halini anlamış oldu. Yanılmak insana mahsus onu kınamıyoruz lakin uzun vadecilere tutumunu eleştiriyoruz.


    Yoksa praetor kötü bir adam mı? asla değil ama bazı şeyleri kendi kafasında ezber kuramı haline getirmiş. O çizginin dışına taşanı delilsiz olmakla, mesnetsiz atmakla itham ediyor. Benim onu eleştirdiğim nokta o. Yoksa binbir gayretle kendi kendine 2 yıl gibi kısa bir zamanda yurtdışından skew kitapları cdleri getirip öğrenen Adam'ın bilgi dağarcığına kimse birşey diyemez.


  • :D :hfyeni (25): :hfyeni (25):

  • :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25): Yürü be abi kim tutar seni... :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25):