Dün Yaşanan Marmara Depremi Öncesi Gökgürüldeme Yaşanması Bunlar Ne Anlama Geliyor?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son 2-3 gündür ülkemiz çok acaip hava hadiseleri yaşadı önce gelmek bilmeyen kar,ardından gökgürültülü kar yağışı ve dünde yaşanan ege ve marmara arasında ilginç deprem.
    peki bunlarla bağlantıyı neden kurdum hatırlarsanız 2013 yılında bir buzul çağı olacağı söyleniyordu ve depremlerde artacak denmişti uzmanlar şimdi 2013 senesindeyiz ve ne tesadüftürki yapılan açıklamaların aynısını yaşamaya başladık,bakalım bu yaşanan olaylardan sonra buzul çağıda kapımıza dayanacak mı hep birlikte yaşayıp göreceğiz.


    Not:''Deprem',Buzul Çağı''arasındaki ilişki çok önemli çünkü bu konuda ulaşılmak istenen sonuç doğamızdır bilgilerinize sunulur.


    karsever ugur..



    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Olabilir ben ömrüm boyunca ilk defa aralık ayında tatil gördüm ! Aynı zamanda genelde ilk yagan kar yagışı tutmazdı havalar bir acayip sanki ?

  • Ahmete katılıyorum mini buzul çağı olabilir . Bencede garip olaylar var , yağan ilk karın örtü oluşturması , aralık ayında okulların kardan tatil olması .. ben hayatım boyunca böyle bir şeye rastlamamıştım ( hayatım kısa ( 12 ) ama olsun :D )

  • Gökgürültüsünden sonra kar dahada çok yağar oldu o akşamdan sonra hakikaten bende hayatımda ilk kez böyle bir doğa olayı görüyorum:D çok acaip bir ülkede yaşıyoruz gerçekten.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Gökgürültüsünün depremle ilgili hiçbir bağlantısı yok. bunu net ifade edebilirim .tamamen bir hava olayı idi. zira istanbul kar tahmincileri bunu saatler öncesinden bizlere bildirmişlerdi ;)


  • Gökgürültüsünün depremle ilgili hiçbir bağlantısı yok. bunu net ifade edebilirim .tamamen bir hava olayı idi. zira istanbul kar tahmincileri bunu saatler öncesinden bizlere bildirmişlerdi ;)


    Geçen sene Ankarada da yağmıştı g.g. kar haberlere 4 gün haber oldu ben depremle bağlantısı var demiyorum ama neden kaynaklanıyor sizce ? ( g.g karı soruyorum )


  • Geçen sene Ankarada da yağmıştı g.g. kar haberlere 4 gün haber oldu ben depremle bağlantısı var demiyorum ama neden kaynaklanıyor sizce ? ( g.g karı soruyorum )


    o gün bulgaristan üzerinde bulunan soğuk hava çekirdeği ağır hareketlerde akşama kadar istanbul semalarına ilerledi ve özellikle anadolu yakasında tuzla pendik kartal civarında dikey hava hareketlerine bağlı olarak bu hadise görüldü. aslında bende bu konuda pek yetkili değilim ama bunların yaşanacağını o gün saatler öncesinden haber almıştım :smile:

  • Açıkçası böyle bir bağlantı olabilir ancak bunu illaki buzul çağına yormak yanlıştır diye düşünüyorum.Belkide çok sıcak bir yazın habercisidir.
    Yani bunu ancak çok büyük depremler öncesi ve sonrası kış ve yaz aylarıyla ilgili verileri inceleyerek evet böyledir diye biliriz.


  • o gün bulgaristan üzerinde bulunan soğuk hava çekirdeği ağır hareketlerde akşama kadar istanbul semalarına ilerledi ve özellikle anadolu yakasında tuzla pendik kartal civarında dikey hava hareketlerine bağlı olarak bu hadise görüldü. aslında bende bu konuda pek yetkili değilim ama bunların yaşanacağını o gün saatler öncesinden haber almıştım :smile:

    Teşekkürler :smile:

  • Ben bir tez ortaya atmadım o gün kulağıma gelen gökgörültüsü ve salı günü yağan karda havanın daha fazla kararıp lapa lapa kar yağması şaşırttı beni tamam.neyse genede görüşleriniz için teşekkürler.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Bugün sabahtan beri ankarada gök gürültüsü var bulut çok azken bile ses geliyordu gece yoğun kar olacak kötü şeyler olmasın allah korusun :([hr]
    herşeyi allah bilir.

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay11 ()