Eylül Ayı Tahmin ve Beklentileri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhaba arkadaşlar.


    Malum şu tarihlerde Sonbahara az bir zamanımız kaldı.Bizde yavaş yavaş sonbahar mevsimi ile ilgili öngörülerimizi belirtmeye başladık.Bu konu altında sonbaharın ilk ayı olan Eylül ayı ile ilgili tahminlerimizi belirteceğiz.Sizlerde bu konu altında tahminlerinizi belirtirseniz yararlı bir konu olacağını düşünmekteyiz.


    Senelahmet12: Eylül ayının Marmara,Ege ve İç anadolu bölgesinde sıcaklıkların ay ortasına kadar mevsim normallerinde ve biraz üstünde ikinci yarısında ise mevsim normallerinde geçmesini bekliyorum.Yağışın ise Eylül ayının ilk yarısında mevsim normallerinin altında , ikinci yarısında ise mevsim normellerinde olmasını bekliyorum.Doğu Anadolu bölgesinde yağış ve sıcaklığın mevsim normallerinde,Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde yağışın ise mevsim normallerinde olmasını bekliyorum.


    Yusuffb63:Eylül Ayı Doğu Anadolu Ve İç Bölgelerde mevsim normallerinin altında
    Akdenizde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim
    normallerinde bir sıcaklık olacak.Eylül ayında İç anadolu ve güneydoğuda
    geceleri eylül ayı için en düşük sıcaklık rekoru kırılabilir.Yağışlar
    Marmara,İç Anadolu,Karadeniz,Doğu ve Güneydoğu Anadoluda mevsim
    normallerinde Egede mevsim normallerinin üstünde Akdenizde Mevsim
    Normallerinin altında Yağış Bekliyorum.




    Sizlerde bu konu altındasonbahar mevsimi ve eylül ayı hakkında görüş ve tahminlerinizi belirtebilirsiniz.



    Yusuffb63-Senelahmet12

  • Benim tahminim net değil ancak il meteo adlı siteye göre eylülün ilk haftası dün ve bugün ülkemizde yaşanan hava olaylarına benzer olayların yaşanma ihtimalini yüksek tutuyor.

  • Şimdilik Beklenen ;



    Öncelikle bu konuyu yazıyı için teşekkürler .


    Ben şahsen bu Sonbahar sıcaklıkların mevsim normallerinde İç Anadolunun mevsim normallerinin altında seyretmesini bekliyorum , yağış konusununa gelince İç Anadolu ortalama bir yağış alırken belki Tokat , Sivas ve Kayseri ortalamanın altında yağış alabilir . Doğu Anadolu'da ise yağış konusunda sıkıntı çekmeyeceğini ortalama bir yağış almasını bekliyorum . Marmara Bölgesi ise 15 Eylülden sonra tam anlamıyla Sonbahar'a girmesini bekliyorum yağışın İstanbul ve Kocaeli'de ortalamanın biraz üstünde olmasını bekliyorum . Ege Bölgesi bu sene yağış bakımından normallerin altında olmasını bekliyorum , Akdeniz Bölgesi yağış bakımından bol olacağını düşünüyorum normallerde seyredecek yağışların mevsimin sonuna doğru bol olacağını bekliyorum . Güney Doğu Anadolu Bölgesi ise yağış ve sıcaklık bakımından mevsim normallerinde olmasını bekliyorum .



    YANİ KISACASI TÜRKİYE GENELİ SICAKLIKLAR VE YAĞIŞLAR BAZI BÖLGELER DIŞINDA MEVSİM NORMALLERİNDE OLMASINI BEKLİYORUM ...

  • Herkes egeye kötü demiş.Eyvah yaa :no: Lan zaten ilk bahar aşırı kuraktı sonbaharda öyle olursa valla su sıkıntısı çekeriz... :no: Off olamaz...