Güneydoğu Anadolu Genel Tahminler ve Raporlar -1-

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese Selam :D
    ARKADAŞLAR bana göre bu sene sıcaklar olsada serin ve esintili havalar da eksik olmayacak yane 2010 gibi extrem bi sıcak yaz beklemiyorum tabiki ara ara 37 38 hatta 40 olabilir..lakin 2010 gibi uzun süre 40 41 42 ler görülmeyecek kanaatimce...tahminime gelince ayın 14 15 16 17 (özellikle 16 17 daha esintili) her ne kadar sıcak görülsede orta ve doğu akdenizde alçak basınçlar havaların güneydoğuda biraz daha esintili ve özellikle akşama doğru sıcakları bastıramasada nisbeten rahatlatan esintili bi hava olacak gibi... ayrıca kral arkadAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ 19 unda sonra havalar nispeten daha da serin lakin yağış konusu soru işareti ...esen kalın (((vakit oldukça yazıcam inş.)

  • Arkadaşlar abartmayın.normal bir yazdayız.eskidende bazı haziranlar sıcak geçebiliyordu.ama sonradan serinleme oluyordu.isterseniz bir bakın eski senelere

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bugünden itibaren sıcaklıklar kademe kademe azalacak. Ayın 19-20'si gibi sıcaklıklar mevsim normallerine ulaşacak. Daha sonraki süreçte bu kadar sıcak bir hava olmayacak. Uzun süre gündüzleri 34-35 derecelerde sıcaklıklar olacak. Yaz genelinde ise geçen seneki gibi mevsim normallerinde sıcaklıklar bekliyorum. Ara ara bu haftada olduğu gibi sıcaklıklar artabilir ama nispeten serin bir yaz geçireceğiz.

  • Evet arkadaşlar 14 15 16 için öngördüğüm GECELERİ için serintletici esintili hava malesef gerçekleşmedi... İnş. bu geceden itibaren geceler serinleme trendine girecek kanatimce. Gündüzün kesif sıcağındaki kırılma ise 18 inden sonra inş. her gün bi öncekinden daha fazla hissedilecek... Sağlıcakla kalın, hayırlı günlerr...

  • Son değerlendirmelere göre;Önümüzdeki 1 haftalık periyotta bölge genelinde;


    Sıcaklıkların;Bölge genelinde dalagalanmalar şeklinde olması...Ancak geride bıraktığımız haftaya göre düşüş göstermesi...


    Rüzgarın;Bölge genelinde kuzeyli yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesi...


    Yağış açısından ise;Muhtemel olarak hafta ortası sonrası yerel yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor.


    Küçük bir not;Hafta ortası sonrası görülebilecek muhtemel yağış olasılığı çok küçük bir ihtimaldir ve bölgesel/yerel yağışlardır.

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Cuma gününe kadar 33-35 derecelerde sıcaklıklar görülecek. Cuma'dan itibaren sıcaklıklar bir miktar daha düşerek yer yer 30 derecenin altına düşebilecek(Gaziantep Adıyaman çevrelerinde). Ayrıca Cuma ve Cumartesi günü bölgenin batısında (Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te) yağmur görülme ihtimali var.

  • ARKADAŞLAR Bİ KAÇ GÜNDÜR İNTERNETTE SORUN OLUYOR GEÇEN CUMARTESİ YANİ 16 HAZİRANDA BEN gap Havaalanının biraz batısında bulunan biraz dağlık kesimlerinin olduğu yerde kalıyordum hafta sonları piknik amacıyla oraya gidiyoruz ve akşama doğru saatte hızı 40 km yi geçen rüzgar hatta fırtına diyebilirim yaklaşık 15-20 dakika yağışa eşlik etti ayrıca ormandan ve dağlardan kalkan tozlar çamur şeklinde yağışı üstümüze bıraktı ama merkezde hava güneşliydi SİZCE BUNUN NEDENİ NEDİR ? RÜZGAR HIZININ BU KADAR ŞİDDETLİ OLMASINDA AÇIK ALAN OMASININ ETKİSİ VARMI HAYATIMDA NİSAN MAYIS HAZİRANDA İLK KEZ BU DENLİ KUVVETLİ RÜZGAR GÖRDÜM AMA DMİ HİÇ YAĞIŞ KAYDETMEMİŞ




    SİZLERE FOTOĞRAF ATMAK İSTERDİM AMA HERŞEY O KADAR HIZLI OLDUKİ HAVA GÜNEŞLİYDİ Bİ ANDA RÜZGAR YAĞMUR FELAN AKLIMA GELMEDİ :no: AMA FOTOĞRAF ATSAYDIM :eek: OLURDUNUZ PEKİ ANTEP-DİYARBAKIRDADA YAĞIŞ OLDUMU??

    Einmal editiert, zuletzt von Yusuf63 ()

  • YUSUF BU YAMAÇ YAĞIŞI OLABİLİR Mİ? SENCE... :biggrin:


    AFYONDA EVİMİN ÖNÜNDE BİR GÜL VAR BELKİ 300 TANE VAR SAYAMADIM. :biggrin: :biggrin:

  • Antepte cumartesi biraz yağmur yağdı.birde bunlar yamaç yağışı değil.her zamanki yaz yağmuru.bunlar heryerde oluyor.özellikle antepte baharda çok oluyor.

  • O ZAMAN YEREL YAĞIŞTIR YAĞIŞ KIRINTILARI OLUYOR BAZENLERİ..DÜN ANKARA'NIN RADAR GÖRÜNTÜSÜNE BAKTIM BAZI YERLERDE YAĞIŞ KIRINTILARI VAR. :biggrin:

    Einmal editiert, zuletzt von OZ 03 ()