Ankara yolunda yüzlerce araç 22 saattir mahsur ! (18.02.2012-Hurriyet)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Türkiye beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Kar yağışı yarın Marmara'da etkisini kaybederken, diğer bölgelerde ise sürecek. Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahında gece yarısından itibaren tipi nedeniyle trafiğin tamamen kapandığı ve yaklaşık 200'den fazla aracın 22 saattir yolda mahsur kaldığı bildirildi.


    DHA muhabiri Murat Arısoy olay yerinden hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 200'den fazla aracın yolda mahsur kaldığını ve hiçbir şekilde ulaşımın sağlanamadığı açıkladı. İşte Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bulunan DHA muhabirinin açıklamaları: "200'den fazla araç mahsur. Bunların çoğu TIR. Mahsur kalanlar "Bizlere kumanya verilmedi, 20 saattir mahsuruz, mazotumumz bitiyor" diyor. Sebze taşıyan TIR şoförleri ise "Sebzelerin donması halinde ücretlerin kendilerinden kesileceğini" anlattı.Vatandaşlar çok zor durumda Şu an kar yok ama 10 km. ileride yine çokyoğun bir kar yağışının olduğu söyleniyor. Polisler hiçbir şekilde ilerlememize izin vermiyor. Yol çalışmaları sürüyor.



    VALİLİKTEN AÇIKLAMA

    Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle dün akşam kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bazı araçların mahsur kaldığını ifade ederek, akaryakıtı biten araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderdiklerini bildirdi.


    ValiBalkanlıoğlu, dün yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolunun çift yönlü olarak ulaşıma kapandığını, burada bazı araçların mahsur kaldığını söyledi.


    Sözkonusu yolun 30-40 kilometre kadar trafiğe tamamen kapandığını ifade eden Balkanlıoğlu, “Bölgeye akaryakıtı biten araçlar için tankerle akaryakıt ve vatandaşlar için kumanya gönderdik. Bölgede mahsur kalan vatandaşları mağdur etmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çok feci fırtına nedeniyle yol hala kapalı, ancak bir saate kadar ulaşıma açılabilir” diye konuştu.


    Emirdağ-Eskişehir karayolunun ulaşıma açıldığını, Afyonkarahisar-Emirdağ karayolundaki araçların kurtarıldığını bildiren Balkanlığı oğlu, “Bütün araçlar kurtarılıyor” dedi. Vali Balkanlıoğlu, yolların bir saate kadar açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.



    "UFUK ÇİZGİSİNE KADAR ARAÇ KUYRUĞU VAR"

    Afyonkarahisar Ankara karayolunda mahsur kalan yolculardan Mahmut Yılmaz hurriyet.com.tr'ye telefonla bilgi verdi. Yılmaz; "Dün öğleden saat 14.00 sularında 6 tane tır kazaya karışmış ve hemen ardından tipi başladı. Dün saat 14.00'den beri ancak 100 metre ilerleyebildik. İlerleyen araçların çoğu da yine kaza yaptı ve irili ufaklı yüzlerce kaza vardı. Yetkililerden kumanya dağıtılacağı söylendi ama ne kumanya ne de gece için battaniye verilmedi." dedi. Kazanın hemen arkasında oldukları için babasıyla birlikte özel aracında ilk kurtarılanlardan olan Yılmaz, 22 saattir hiçbir şey yemediklerini, özellikle otobüslerde hamile, yaşlı ve çocukların çok daha mağdur olduğunu, birçok aracın mazotunun bittiğini söyledi. 150 kadar aracın ilk etapta kurtarıldığını açıklayan Mahmut Yılmaz "Ufuk çizgisine kadar araç vardı arkamızda. Biz kazanın hemen arkasında olduğumuz için daha önce kurtarılabildik. Araçtaki zincir ve palete rağmen ancak 15 km. hızla ilerliyoruz." dedi.


    AFYONKARAHİSAR-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

    Afyonkarahisar-Ankara Karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece yarısından itibaren tamamen trafiğe kapandı.
    Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun 75’inci kilometresinde yolda mahsur kalanlara ulaşılamıyor. Yakıtı biten bir otobüsün içindeki yolcuların zor anlar yaşadığı belirtildi. İnsanların araçlarından dışarı çıkamadığı, yolda tipi olduğu kaydedildi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, mahsur kalanlara ulaşmak için ara vermeden çalışmalara devam ediyor.


    Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da çalışmaları denetlemek için akşam saatlerinde bölgeye hareket etti. Yoğun kar ve tipi yüzünden Vali Balkanlıoğlu, Bayat İlçesi’nde mahsur kaldı. Afyonkarahisar Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı ekipler ve AKUT yolda mahsur kalanlara yardım etmek için bölgeye hareket etti.



    Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19938710.asp



  • Kar yağışı yarın Marmara'da etkisini kaybederken, diğer bölgelerde ise sürecek. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 200'den fazla aracın yaklaşık 25 saattir mahsur kaldığı, kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahı ulaşıma açıldı.