Şubat I.Sistem / 7-8 Şubattan sonra beklentileriniz nelerdir ? [Genel Konu]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Türkiye son yılların en çetin kışını yaşıyor diyebiliriz. Ve daha kış bitmedi de diyebiliriz. Bugün de kalacak soğuk ve yağışlı hava, hafta sonu Türkiye'nin büyük bölümünde yerini güneşe bırakacak.



    Pazartesi günü batı akdenizden yeni bir yağışlı hava gelecek. Bu yağış Pazartesi günü sadece ege kıyıları ve batı akdenize içine alacak yağışlı bir hava olacak. Salı günü yağışlar Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alacaktır. Yağışlar genelde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar , doğu da ise kar olarak düşecektir.



    Çarşamba günü yine bir Sibirya kökenli soğuk havanın etkisi altına gireceğiz. Sıcaklıklar Batıdan başlayarak hissedilir şekilde düşecektir. Bu gelen soğuk ve yağışlı havanın yine uzun bir müddet Türkiye de kalmasını ve yer yer yoğun kar yağışlarının görüleceğini söyleyebiliriz. Şubat ayı çetin bir kış bizi bekliyor.


    NOT: Bu gelen sistem bu konu üzerinden tartışılacaktır.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]

  • Pazartesiden itibaren yağış geliyor.öğrenciler heyecanlansınlar. :biggrin: [hr]
    Amin Barbados abi amin.[hr]
    Ama İstanbul ,Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu kar alıyor.Ege, Akdeniz İç Anadolunun batısı anca donla geçiriyor.


    Siz buna kış derseniz bana göre değil... :no:



    Bu sefer Ege,Akdeniz ve İç Anadolunun batısı yağıştan nasibini alacak mı?


    İç kesimlerde yoğun kar görülebilecek mi?



    Afyon yoğun kar alacak mı? şanslı bölgede olacak mı? :biggrin:

  • 8 şubat gecesi istanbul 9 şubat gecesi karadenizin genelinde kar olacak iç bölgeler de yeteri kadar yağışlı bu sefer herkes kar resmi paylaşırken forumu çökerticek :) şaka bir yana bu sistem diğerlerinden farklı yeterli soğuma oldu artık karada yağışlarda uzun soluklu bu sistemde.


  • Dont panic arkadaşlar sistem geliyo gözüküyor. iyi kar alırız inşallah.



    8 şubat gecesi istanbul 9 şubat gecesi karadenizin genelinde kar olacak iç bölgeler de yeteri kadar yağışlı bu sefer herkes kar resmi paylaşırken forumu çökerticek :) şaka bir yana bu sistem diğerlerinden farklı yeterli soğuma oldu artık karada yağışlarda uzun soluklu bu sistemde.


    inşallah inşallah :bb: kar fotolarımızla forumu çökerticez he hahaha :biggrin: :biggrin:

  • Afyon hiç iyi soğumamış çarşamba karlı ama 3 -0 derece nem fazla olursa 3 derecede yağmura talim ederiz.arakadaşlar sizce gün yaklaştıkça afyonda ki sıcaklık değerleri düşer mi?

  • Evet arkadaşlar sistem hakkında biraz açıklama yapma gereği duydum ve bölge bölge durumu size aktaracağım;


    MARMARA BÖLGESİ : Hafta sonu ve yeni haftanın ilk 2 günü önemli bir yağış olmayacak. Bazen bulutlu, ara sıra güneş görülebilir. Marmara da salı akşamı hızla soğuma olacak. Sıcaklıklar hissedilir şekilde düşecek ve yağışlar karla karışık yağmur ve kara dönecektir. Trakya da aynı durumda. Edirne , Kırklareli , Tekirdağ civarında da salı günü önce yağmur geceyle birlikte yağış kara dönecek. Sistem uzun soluklu ve soğuk günden güne etkili olacak.


    EGE BÖLGESİ : Kıyı ege de sıcaklıklar hissedilir derecede artıyor. Hafta sonu güneş bulutlar arasından görülecek. Yeni hafta da kıyı ege de sıcaklık tırmanırken sağanak yağışlarda görülecek. Salı akşamından itibaren kıyı ege de soğuyacak.
    İç ege de ise hafta sonu sıcaklığın artmasıyla yoğun sis oluşacak. Haftanın ilk günü yağış yok. Salı günü önce karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışlar zamanla soğuğun inmesiyle kara dönüşecek. Çarşamba günü sıcaklıklar iyice düşecek ve yine kar yağışları etkili olacak.


    AKDENİZ BÖLGESİ : Akdeniz ısınmaya başladı ve önümüzdeki 4 günde sıcaklıklar 14-15 dereceye kadar çıkacak. Yeni haftada sağanaklar geliyor. Çarşamba günü yavaş yavaş soğuma başlayacak.


    İÇ ANADOLU BÖLGESİ : İç Anadolu da sıcaklıklar normaller civarında. Hafta sonu sıcaklık artıyor ve sabah saatlerinde yoğun sis oluşuyor. Öğleden sonra hava parçalanacak ve güneş görülecek. Salı günü karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışlar zamanla kara dönecek. İç Anadolu da etkili kar çarşamba günü olacak. Sıcaklıklarda önemli düşüşler bekleniyor.


    KARADENİZ BÖLGESİ : Karadeniz'in tamamında sıcaklıklar hafta sonuyla birlikte tırmanışa geçecek. Salı günü Karadeniz de hafif yağmurlar olacak. Salı akşamı kırım üzerinden inecek soğuk ve yağışlı havayla birlikte yağışlar kar şeklini alacak ve etkili olacaktır. Batı Karadeniz de kar salı gecesi başlayacaktır. Doğu Karadeniz 1 gün gecikmeyle bu sistemin etkisi altına girecek ve kar yağışları görülecektir.


    DOĞU ANADOLU BÖLGESİ : Doğu da etkili kar yağışları yerini yoğun sise ve kuvvetli ayaza bırakıyor. Güneşin çıkmasıyla çığ tehlikesi hala sürüyor. Bu konuda dikkatli olunmalı. Salı günü kar başlayacak ve ondan sonraki günler de devam edecek. Van da ki vatandaşlarımızda soğuktan ellerinden geldiğince uzak durmaya çalışsınlar ve sıcaklığın artmasıyla soba zehirlenmelerine dikkat diyorum.


    GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ : Güneydoğu ısınıyor. Hafta sonunda sıcaklıklar çift haneli değerleri görecek. Salı günü hafif yağışlar geliyor. Çarşamba günü Diyarbakır da karla karışık yağmur belki kar olacaktır. Diğer illerde önemli bir değişiklik olmayacak. Güneydoğu soğumayı perşembe-cuma hissedecek.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]