Güneydoğu ve Tüm Türkiye için Son 5 Yılın En Güçlü Sistemi Geliyor... !!!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beyler şimdi son durum ne akşam modelleri neyi gösteriyor kesin bişey söylesin birisi :yes:

    [size=large][/size]Sadece KAR :)

  • Güneydoğuda diyarbakır-şanlıurfa-gaziantepbatman taraflarında örtü olacak diğer yerler sulukar-yağmur-hafifkar alacak

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • Beyler konuşmayayım diyorum yine de dayanamıyorum. Bu karamsarlık nedir yani anlamadım. DMİ'nin sıcaklıkları yüksek verdiğini hepimiz biliyoruz ki Salı günü Gaziantep merkez için 4 derece vermiş. Salı günü Gaziantep en fazla 1 dereceyi görür. DMİ benim şehrime de yüksek vermiş ama ben panik yapmıyorum. Diyeceğim şudur. Bu 1 hafta 10 günlük süreçte Güneydoğu Anadlou Bölgesi sınırlarında olan her yerde kar örtüsü olacaktır. Tabi ki yükselti ve karasallık durumuna göre bazı yerlerde örtü daha fazla, bazı yerlerde ise daha az olacaktır. Sisteme lütfen 1-2 günlük bakmayın. 10 gün boyunca arada bazen mola vererek kar yağışları olacak. Artık havanın konuşma zamanı gelmiştir.


    Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi bazı şehirlerde düşük sıcaklık rekorları ve kar kalınlığı rekorları görülebilir. Burda, havaturka'da ve havadelisi'nin sitesinde sistemle ilgili gelişmelere aktarmaya devam edeceğim.
    Dediğim gibi Pazartesi geç saatlerden ve salı gününden itibaren kar Gaziantep'ten bölgeye girecek ve soğuğun ve yağışın daha doğudaki şehirlere ulaşmasıyla birlikte tüm bölge kar yağışları alacak inşallah. Günlerdir söylediğim tahminim budur... :)

  • Güneydoğu için GFS’ye göre herşey çok güzel gidiyor. Pazartesi geceden itibaren kar yağışları Gaziantep’ten bölgeye giriş yapacak inşallah. Salı’dan itibaren hem yağış hem de soğuk bölgede ilerleyecek ve Çarşamba günü olduğunda tüm bölge kar yağışıyla tanışacak gibi görünüyor. Sistem yarın gece Marmara’dan giriş yapıyor. Artık son 24 saate girdik diyebiliriz. İnşallah tüm bölgelerimiz güzel kar yağışları alır.

  • Peş peşe akdeniz sistemleri ege ve batı akdenizde rekor ysğışlera sebep oldu.iç ege ve batı karadenizin iç kesimleri bol kar aldı artık kuzeyli sistemler başlıyor
    Tam da tahmin edildiği gibii kış geç geldi fakat tam geliyor. 15 . den sonra uzun zamanlı kış koşulları başlıyor.rokorlar varmı bunu zamanla göreceğiz. kar severler gözümüz aydın macera başlıyor.