Soğuk havanın etkisi altına giriyoruz!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Soğuk havanın etkisi altına giriyoruz!


    Türkiye'nin, bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği, iç ve doğu bölgelerde kar yağışı beklendiği bildirildi.


    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, halen kuzey ve iç bölgelerde devam eden yağışlara ilave olarak yurdun bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.


    İç ve doğu kesimlerde yarın, cumartesi günü ise özellikle deprem bölgesinde yoğun olmak üzere doğu bölgelerde kar yağışı bekleniyor.


    Yağışların pazar günü ülke genelinde etkisini kaybedeceği, ancak gece ayazlarının iç ve doğu bölgelerde yeniden etkili olacağı tahmin ediliyor.


    Son değerlendirmelere göre, yarın; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve ilk saatlerde İstanbul), İç Anadolu'nun batısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Konya ve Karaman), Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta ve Antalya'nın doğu ilçeleri, gece saatlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


    Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının cuma günü ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı, Batı Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de rüzgarın kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.


    Cumartesi günü; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.


    Doğu Karadeniz kıyıları ile Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların, deprem bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Hakkari Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı) yoğun kar, Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi gecesi iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.


    Pazar günü ise ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor, batı kıyılarında rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte yoğun bulutlanma ve kıyı Ege'de hafif yağmur geçişlerinin görülebileceği tahmin ediliyor.


    Gündüz sıcaklıklarının lodosla birlikte batıdan başlayarak ülke genelinde 3 ila 5 derece artması, ancak iç ve doğu kesimlerde gece ayazları, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.


    Cumartesi günü deprem bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak, Muş ve Ağrı) beklenen "yoğun kar yağışı" ile iç ve doğu bölgelerde görülecek buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.


    __________________________________________________________________________________________
    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan Uyarı :


    YURDUMUZ BALKANLAR ÜZERİNDEN GELEN SOĞUK HAVANIN ETKİSİNE GİRİYOR. İÇ VE DOĞU BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!


    09.12.2011 Cuma günü; Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve ilk saatlerde İstanbul), İç Anadolu’nun batısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Konya ve Karaman), Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta ve Antalya’nın doğu ilçeleri, gece saatlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Cuma günü ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı, Batı Karadeniz, Güney Ege ve batı Akdeniz’de rüzgarın kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

    10.12.2011 Cumartesi günü;
    Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile sabah saatlerinde Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların, deprem bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Van, Hakkâri, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı) yoğun kar, Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi gecesi iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

    11.12.2011 Pazar günü;
    Ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor, batı kıyılarımızda rüzgârın lodosa dönmesiyle birlikte yoğun bulutlanma ve kıyı Ege’de hafif yağmur geçişlerinin görülebileceği tahmin ediliyor. Gündüz sıcaklıklarının lodosla birlikte batıdan başlayarak ülke genelinde 3 ila 5 derece artması, ancak iç ve doğu kesimlerde gece ayazları, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

    10.12.2011 Cumartesi günü;
    deprem bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Van, Hakkâri, Bitlis, Şırnak, Muş ve Ağrı) beklenen ‘’yoğun kar yağışı’’ ile iç ve doğu bölgelerde görülecek buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.


  • İstanbula kar ne zaman gelıyor ?


    Ben İstanbul'a aralıkta kar yağacağı hakkında ısrarcıydım fakat şuan ki veriler ortada. Türkiye yine kısır dönemine giriyor, yb basıncı yine ülkemizde kalacak ve bence maalesef İstanbullular değil batı kesim ocağa kadar kar gözükmüyor.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]

  • Merhabalar


    Ay sonu için beklentimiz sürüyor fakat netleşmesi için daha erken.İstanbul da hafta sonu hava açacak. Pazartesi tekrar soğuk geliyor ama yağış gene az gibi.Kuraklık konusunda ilk yazılarımda endişemi belirtmiştim, umarım yanılırım

  • İstanbullular kar yağışını ne yazıkki en fazla sabaha karşı yüksek yerlerde havada görürler gibime geliyor, İstanbul Sarıyerdeyim, Hava 4.5 Derece'de sabitlendi, sanırım deniz suyu sıcaklığının etkisinden daha soğuyamıyor hava. Tek umut kuvvetli Kuzey kaynaklı bir rüzgar almamızdır ki zira, Yarın sakin bir hava bekliyorum. Ne yazıkki Aralık 15'e kadar bizi pek tatmin edecek bir sistem gözükmüyor.


  • İstanbullular kar yağışını ne yazıkki en fazla sabaha karşı yüksek yerlerde havada görürler gibime geliyor, İstanbul Sarıyerdeyim, Hava 4.5 Derece'de sabitlendi, sanırım deniz suyu sıcaklığının etkisinden daha soğuyamıyor hava. Tek umut kuvvetli Kuzey kaynaklı bir rüzgar almamızdır ki zira, Yarın sakin bir hava bekliyorum. Ne yazıkki Aralık 15'e kadar bizi pek tatmin edecek bir sistem gözükmüyor.


    Gerçi daha kış tam olarak başlamadı ve 250-300m'den yüksek olan yerler(karasal iklime sahip) kky görülebilir. Yakında kar için hiç bir sorun olmayacak.

    Einmal editiert, zuletzt von yavuzsb ()


  • Ayın 21 nden sonra bir soğuma gözüküyor ama uzun vade ne olacağı belli değil


    Evet bir soğuma var. Ama bence 1 hafta sonra bu sistem hakkında en net tahmini yapmış oluruz. Ao da durgunlaştı zaten, 1 hafta yağış yok hemen hemen.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]