Marmara'da Kasım Ortası Soğuk Geçecek!.

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 10-20 Kasım Arası Marmara'da Nasıl Bir Hava Koşulları Görülecek? 7

    1. Soğuk Frtınalı Karlı Bir Hava Olacak (4) 57%
    2. Genel Olarak Yağmurlu Ve Fırtınalı Bir Hava Olacak (1) 14%
    3. Hafif Soğuk Ve Kapalı Bir Hava Olacak (1) 14%
    4. Parçalı Bulutlu Soğuk Bir Hava Olacak (1) 14%

    Yapılan son tahminlere göre Marmara'nın kuzeyi Trakya'nın tamamında 10 kasım perşembe gününden itibaren başlayarak 13 kasım pazar gününe kadar Balkanlar ve Karadeniz üzerinden iki ayrı sistemin gelmesi bekleniyor.ilk sistem perşembe günü (10 Kasım Perşembe)Trakyada etkili olacak ,Trakya'nın bazı yüksek noktalarına kar yağışı gelebilir. aynı sistem sonrasında Marmara'ya yağmur ile soğuk hava getirecek ve böylece Marmara bölgeside Trakya gibi soğuk havanın etkisi altına girmiş olacak.ikinci sistem ise (Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası)pazar gününden(13 Kasım Pazar) itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak tüm yurtta havaların soğumasına neden olacak.sıcaklıkların ise Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dolasıyla Marmara'nın genelinde gündüz 5-7 derece civarına düşmesi bekleniyor.İstanbulun yükseklerinde ise pazar akşamı karayelin sert esmesiyle birlikte sulu kar ve kky oluşabilir.Bursa'nın Uludağ mevkiinde ise pazar akşamı kar yağışları görülmesi tahmin ediliyor.


    Genel olarak toparlarsak 10 kasım ve 20 kasım arası Türkiye'de dondurucu soğuklar görülecek. özellikle pazar akşamı yani 13 kasım pazar akşamı Marmara'nın tamamında soğuk havanın şiddetini arttırması öngörülüyor.son olarakta İstanbullulara kar için henüz erken diyoruz ama sıcaklıklar düşmeye devam ederse pazar akşamı İstanbul genelinde sulu kar görülme olasılığı artabilir.hepinize hayırlı geceler diliyorum.



    ULU önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü 73.Yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz.


    Saygılar.


    karsever ugur


    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • 10 gün önce demiştim kasım ortası etkili sistem gelebilir diye tekrar söylüyorum bu sene kuvvetli soğoklar kuzeyden iniyor özellikle kuzey kesimler bu kış çok soğuk geçecek ve daha kasım ayı olmasına rağmen neredeyse kar başlamak üzere bir hafta içerisinde rakımı bin metreyeye yaklaşan her yerde kar yağacak ve geceleri çok ayaz olacak.ekim soğuk geçti kasımda mevsim normallerine göre çok soğok geçecek aralıkta ve ocakta tüm bölgelere etkili kar yağışları bekliyorum kar özleyenler bir ay daha sabredin lütfen sonrası müthiş bir kış olacak ..

  • Oğuz bende illa İstanbula Marmaraya verdiğim tarihlerde kar yağacak demiyorum.allah aşkına bir kerede yazdıklarımın tersini düşünmeyin.cünkü burda yazılan her yazı tahminden ibarettir tamam . o yüzdende böyle durumları fazla kafanıza takmamanızı öneririm.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()


  • :D Istanbulda kıyıya bir tane olsa dahi havada kar görebilcekmiyiz

    İstanbul kıyılar için bu sistemde kar olacağını düşünmüyorum.ama pazar akşamı belki sulu kar görülebilir.birde yağışların İstanbul açısından hafif olma ihtimalide var bunuda hatırlatalım ayrıca sizlere.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur


  • SİZİN DEDİĞİNİZ SİSTEM SİNDİRİM SİSTEMİMİ.D

    Terbiyesizlik yapma zaten banlanmışsın rahatlamışsındır.


    Karsever ugur tahminlerin için teşekkürler bana bünyamin sürmeliden mesaj geliyor telefonuma. Orada da bünyamin bey senin gibi yağışın hafif kalabileceği hatta kaybolabileceğinden bahsetmiş eğer kaybolmazsa karlakarışık görebilirmişiz.

  • karsever uğur tahminlerin için teşekkürler. Bu sistem de Ankara , İstanbul gibi batıdaki şehirlerin kar alması düşük olsa da bundan sonraki sistemlerde umarım kar alır.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]