Yanardağ Haberleri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • El Hierro Adası' ndaki volkanik faaliyet, etkisini gün geçtikçe tekrardan arttırıyor. Püskürme halen adanın güneydoğu ucundaki La Restigna açıklarında devam ediyor. O bölgede yeni bir adanın doğması bekleniyor. Adanın kuzeyinde ise deprem fırtınası, ortalığı zangır zangır titretiyor.


    Aşağıdaki grafikte, adanın sismik kayıtlarını görebilirsiniz. Dün akşamki durumu bu şekildeydi. Bu türden kesintisiz depremlere "harmonik deprem" denir ve volkan püskürmeleri sırasında görülür. "Harmonik" teriminin anlamı "bileşik" olmalı.


    Adanın kuzeyinde açılması beklenen yeni püskürme oluğunun karada açılmasını umuyorum. Bu sayede iklimsel bir etkisi olabilir.



    [hr]
    Ortalıkta adayı izleyeceğimiz bir web kamerası olmadığından ve internete yeterli miktarda ilgili görüntülerden çıkmadığından , sizlerle deprem grafikleri haricinde fotoğraf paylaşamıyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von baymineral ()

  • Türkiye için en tehlikeli yanardağ
    Santorini,Yunanistan 160 km3 (gökçeadanın batısı)
    dünya için en tehlikeli yanardağ
    Yellowstone 2500 km3 (yellowstone ulusal parkı Wyoming,ABD),
    bu yellowstone patlarsa dünya devasa bir volkanik kışa girecek dünya genelinde havayı 1 derece soğutan tambora (1 derece mevsim normallerinin 10-11 derece altı demek dünya geneli için) yellowstone patlarsa gerisini siz düşünün artık :P

    ________________________________________________________________
    Körfez,Kocaeli 74 metre Hf@izmit
    ________________________________________________________________

  • Yellowstone ' un patlaması zaten insanlığın sonu gibi birşey olur ztn amerika depremler fln direk yok olur diğer yerlerede tozları gelir o daha da beter tozları su ile birleşince betonumsu madde yapıo :(