16 Ekim Pazar gününden itibaren Romanya istikametinden gelecek olan soğuk hava özellikle Trakya'nın tamamını ve Marmara'nın yükseklerinin nerdeyse yarısını etkilemesi bekleniyor.Sıcaklıklarda ise İstanbul'da yarından sonra 4-5 derecelik daha düşüşle 12-13 değerlerine,Edirne ve Kırklarel'ide ise soğuk havanın ilk gireceği yer olması nedeniye tek haneli değerlere(4-5 c dolayında) düşmesi tahmin ediliyor.Bursa ,Bilecik ve Sakarya illerine şöyle kısadan analiz yaparsak Bileciğin yüksek kesimleri,Bursa'nın Uludağ mevkii,Sakarya'nın'da tepelik bölgelerinde ortamalar düzeyinde kar yağışları olacağını öngörüyoruz.Peki soğuk hava ne kadar sürecek?
Soğuk hava sisteminin yarından sonra bölgemize girmesiyle beraber salı gününe kadar soğukların etkili olması tahmin ediliyor.Şimdilik gelişmeler bu şekilde bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Not:Bugün ve 18 Ekime kadar beklenen maximum sıcaklık değerleri.850 hpa modeli baz alınarak sıcaklıklar verilmiştir.yeşil ve lacivert açık mavi bölgeler en düşük sıcaklıkları işaret etmekte olup,sarı ve kırmızı bölgeler ise en yüksek maximum sıcaklık değerlerini yansıtmaktadır.anlamayan bana mesaj atabilir.

