Beiträge von mustafaethem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Sanırım Havaturka adminleri aynı zamanda bizi takip ediyor. Yukarıdaki yazımı görmüş olmalılar ki banlamışlar :D Neyse dediğim gibi, biz kendi işimize bakalım, onlar kendi işlerine :) Yine de neye kızıyorum biliyor musunuz? O bana ve siteye onca hakaret etti, ne bir özür diledi ne bir uyarı aldı, ben ise burada bir tane bile hakaret içeren kelime kullanmadım ama banlandım :D aslında buna değil, sonra demokratiğiz, herkesin fikirlerini sunma özgürlüğü vardır bu sitede diyorlar ya ona kızıyorum :D hakareti bahane göstersen yok, onur zedeleyici bir şey yok :D Neyse, benim için sorun yok, burada memnunum Allah'a şükür :)

    Havaturka'nın bir admini (adını vermek istemiyorum ama ne de olsa biliyorsunuz) bir TEKZİB yazısı yayınlamış, Koyun sürüsü benzetmesini de Havaforum'a değil, Efsane Semih'e yaptığını belirtmiştir. Sonra da isterseniz daha sertini yazarım demiş ve "Yıl boyunca efsane diye tutturan bir müneccimin yörüngesinde dolananlar koyun sürüsüdür" diye eklemiştir. Bu durumda Havaforum sitesinin ahalisine laf atmadığını savunması gerçekten tuhaf. Biz Semih abimize inanırız güveniriz, tahminlerini dikkate alırız, yukarıda söylediklerinde de bilhassa ona inanalara ve onun tahminlerini dikkate alanlara koyun sürüsü benzetmesini yapmış bulunmakta değil mi? Aynı zamanda bu kullandığım cümlelerin daha sertini söylerim demiş fakat benim mesajıma verdiği cevap çok daha sertti. Aynen şunu demişti "Yer kartı bile çizemeyen koyun sürüsüsünüz." şimdi bu, sitemizin ahalisine hakaret değildir de nedir? Hem açıkça hedef belirtme (-sünüz ekiyle), hem ezici kelimeler hem de aşağılama. Bu kesinlikle şuan daha sertini yazabilirim dediği ve yazdığı cümleden çok daha sert. Aynı zamanda Semih abimiz argo ile cevap vermemiştir fakat o admin'in bana "b.ktan akıl hocan" demesi ve "osuruktan efsane" diye de eklemesi hem bana ezici kelimeler kullanmak ve hem de Semih üstada hakarettir. Ben de çok ağır bir şey söylememiştim kendisine. Ne argo kullandım ne de başka bir şey. Sadece ankaraya kar olasılıklarında yaptığı değişiklikleri örnek göstererek kısa vadede bu hataları yapanın bir uzun vadeciye laf söyleme hakkı yoktur demiş ve başkasının hatasına sığınmak bu olsa gerek diye de eklemiştim. Aynı zamanda kendisinin çok krişe bir korunma türü oldu. "Önce benim seviyeme çıkın, sonra beni eleştirin" derken aslında kendisiyle ters düşüyor. Ariftarif'i en çok eleştiren kişilerden biri olması aklından çıkmış olmalı ki bu sözleri sarf etti. Önce Ariftarif'in seviyesine çıkın ki onu eleştirin desek o zaman ve bu durumda hava sitelerinde eleştirilmez bir tahminci olurdu Ariftarif. Böyle bilinen durum tamamen bir asparagastır. Sadece seninle aynı seviyede veya senden daha düşük seviyede olan bir insanı eleştirebilirsin diye bir kural yoktur. Bunu herkes böyle bilsin. Zaten bu işten anlamayanın eleştirisi de kaale alınmaz çünkü saçmalamıştır. Benim mesajım kaale alındığına göre ve aynı zamanda aşırı sert bir üslupla cevaplandığına göre... Zaten daha önceden de "Efsane kelimesini kullana kullana p.ç ettiniz" diye söylemleri vardı kendisinin. Buradan da anlaşılıyor ne kadar tölerans edildiği. Bir üye o tip bir kelime kullansaydı en iyi ihtimalle mesajı silinir artı uyarı alırdı. Semih üstad Havaturka'dan ayrıldığında aynı zamanda bu ayrılışa "Tavşan dağa küsmüş, dağın ruhu duymamış" benzetmesi yapmıştı kendisi. Bu meseleyi bu kadar devam ettirdiğine göre benzetmesi yanlış. Bal gibi ruhu duymuş dağın.
    Sen neden bu işe dahil oldun denmesin lütfen. "Yer kartı bile çizemeyen koyun sürüsüsünüz" söylemi bana ve doğruca Havaforum ahalisine olduğundan ben de cevap hakkımı kullanabilirim ve kullanıyorum da. Neyse, kendisini bundan sonra Whiskey bottle'ın içinde yalnız bırakalım. O da bizi bu huzurlu forumumuzda yalnız bıraksın. Biz kendi işimize bakalım o kendi işine baksın.
    ("Whiskey Bottle" kelimesi asla ve asla Havaturka sitesi için kullanılmamıştır, yani Havaturka sitesine hitaben bir benzetme değildir. Anlayan anlar zaten ne demek istediğimi.)


    Yaww bir kerede iç kesimleri vırsun İstanbullular baksın bize. :D


    Geçen yıl baka baka bir hal olduk zaten. Bu yıl da siz bakın biraz. Zonguldak'a mı, Ankara'ya mı, Afyon'a mı, Doğu Karadeniz'e mi, Balkanlara mı bakalım bilememiştik geçen yıl. Hangisini kıskansak bilememiştik :D bu yıl da siz kıskanın bakalım biraz. İstanbul iç kesimlere çok çalım attı bu yıl çok.. :D

    Sabah verileri ile 3 mart civarı Adriyatik taraflarında alçak basınç oluşumu benim açımdan çok yüksek ihtimal dahiline girmiştir. Bu sistem Balkanlara patlar, demedi demeyin.
    O alçak basınç ya Girit taraflarında ya da Adriyatik taraflarında oluşacak bana göre. Veriler Adriyatik tarafında oluşmasını daha uygun bulmuş. Bekleyip göreceğiz ama şu haliyle İtalya ve Balkanlar'ın sistemi olur bu sistem.


    Onu bir yana bırak. Ecmwf-Gfs paralel bir oyun çizmiş adeta. Aynı gün soğuması,aynı gün basınç veri tablosu, aynı gün yağış a.b etkisi bir araya verilmiş. Yüksek basınç konumu şuan belirleyen alçak basınç. Geri çekiliyor fakat sistem'de yine alçak basıncın y.b'ye karşı geleceği bas baya gözüküyor. Dün hani ölçecektik uzunluğunu Y.B'nin :)


    Tüh unuttuk, kaçtı fırsat elimizden :D

    Şov sadece Marmarada olmayacak. Benim beklentim sadece Marmara'nın etkilenmesi değil. Merak edilecek bir şey yok. Daha uzun bir süre var, korkulacak bir durum da yok. Bundan sonra modelleri takip edecek ve çözeceğiz bu sistemin şifrelerini inşaallah :)
    Martın uzun bir kısmında polar koridorun açık olacağı tahminim nokta atışına gidiyor elhamdürillah. Uzun bir süre açık olacak olan polar koridordan mevsim değişimi nedeniyle kuzeyde birikmiş olan soğuklar geçecektir diye de ekliyorum. Allah yüzümüzü kara çıkarmasın "kar"a çıkarsın :) Mart herzaman sürprizlerle dolu bir ay olmuştur. Bu mart da büyük ihtimalle böyle olacaktır ;)