Beiträge von winterain

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    :) sosyal devlet 2020 tarımsal destek ödemelerini daha yapmadı. 2021 haziranda anca yapacak galiba.


    Damlama konusunda haklısınız. konya'da hadim taşkent civarında kiraz bahçelerinde de damlama uygulanıyor ama asıl mesele küçük parçalar halinde büyük araziler eken-biçen küçük ve orta ölçekli çiftçiler. tamamen damlama ve yağmurlamaya geçmeyi verim açısından onlarda istiyor ama ciddi alt yapı ve yatırım gerektiriyor. ürünler genelde ithal ve pahalı.

    bence Sosyal devletimizin yarın çok geç olmadan -ki bugün bile geç kaldığımızı düşünüyorum- bu konuda seferberlik yapması gerekiyor.

    önerilerinizle içme suyuna kavuşuruz ama bu sefer tarımsal ürünlere hasret gideriz. son teknolojilerle topraksız tarım yapılıyor ama susuz yapılmıyor maalesef. yanlış anlaşılmasın su krizi hakkında bişeylerin yapılması gerekiyor ama bu son dakikada bir yerin suyunu kesmekle olmaz. ülkemizin iklim değişikliğinden etkileneceği ve git gide yağış ortalamasının düştüğünü 2020de öğrenmedik. yıllardır bilinen bir olay ve bu önlemlerin yıllar önceden ciddi bir politika çerçevesinde alınması gerekiyordu. şimdi son dakikada şehirlerde içme suyumuz yok diye kırsaldaki tarımsal ürün yetiştirenlere suyu az verelimle olmaz bu iş. zaten kuraklıktan birebir etkilenen kesime birde sana su vermiyoruz demek haksızlık olur.

    bu bir ülke meselesi suyu sadece bitki tüketmiyor herkes tasarruf yapacak. özellikle stklar ve kamu kurumları bu konuda bilinçli ve örnek olmalı. sağa sola afiş yapıştırıp sonra çarşıyı köpükle suyla yıkamakla olmaz bu iş. itfaiye aracıyla durduk yere yolları sulamakla da olmaz.

    ilk önce belediyeler yukarıda bahsettiğim su israfından ve park ve bahçelere harcadıkları su tüketiminden vazgeçmeleri lazım. ve en önemlisi belli bir su tüketiminin üzerindeki su tüketimine zam yaparak halkı bilinçlendirmeleri lazım. maalesef bizim coğrafyada ekonomik yaptırım olmazsa halk bilinçlenmiyor.

    Yanılmıyorsam 1921 yılında sakarya savaşının ilk gününde polatlı ve haymanaya yakın bir bölgede mangal dağı muharebelerinde de böyle bir kum fırtınası meydana gelmiş ve dağ savunulamayarak kısa bir süre içerisinde yunan kuvvetlerine terk edilmiş. Mangal dağı muharebesi 23 Agustos 1921'de gerçekleşmiştir.

    Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli "(Hububat alım fiyatı) Mayısın ilk haftasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Çiftçimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturulacak. Arz dengesine göre 50 kadar ürünü takip ediyoruz. Gerekirse ithalat ve ihracatta önlem alınabilir. Fırsatçılık görülürse tedbir alınır. Gıda sektörü, ramazandaki talep artışı için gerekli hazırlıklarını yaptı. Bugün ve yarın vatandaşlar istediği gibi alışverişini yapsın" açıklamasında bulundu.

    1 milyon ton buğday 700 bin ton arpa ithalatı için gümrük vergisi sıfırlandı.

    sistem sayfasında güncellemeler genelde istanbul'a göre yorumlanıyor @kılanlı hocam. son güncellemede ab biraz daha batılamış gibi. bu iç anadoludaki yağışları ne ölçüde değiştirir. ab nin konumu daha da değişir mi?

    Değerli üstatlarım, saygıdeğer arkadaşlar. Bir hususa değinmek istiyorum. bir arkadaş ECMWF görüntüleri paylaşırken başka birisi araya girip GFS/paralel 'in atıyorum 120h görüntüsünü paylaşıyor. Ama sadece 120h diğerleri yok. Yada aynı şekilde GFS görüntüsü paylaşılıp yorumlanırken 144h EPS görüntüsü paylaşılıyor. EPS paylaşılırken GFS'nin herhangi bir saati görüntü olmaksızın yorumlanıyor. Sizler bu işin okulunu okumuş yıllardır bu işle uğraşıyor olabilirsiniz. Ama benim gibi bu işi buradan okudukları ile anlamaya çalışan ve modelleri baştan sona bakarak süreç halinde görüntü ve üstat yorumları ile çözmeye çalışanlar için müthiş kafa karışıklığı oluyor. Paylaşımların görüntü ve yorumlarının uyumlu bir şekilde paylaşılırsa sevinirim. Anlayışınız için çok teşekkür ederim.