Beiträge von aeg_istanbul

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bahçeşehir'de birkaç saat önce çok yoğun olan kar yağışı yoğun şiddette devam ediyor. Net ölçüm değerleri olmasa da tahmini yollarda 30 cm, bahçede ortalama 60 cm, biriken yerlerde metreye yakın kar örtüsü var. Ölçüm yapmadığım için fazla yüksek rakam vermek istemedim, gerçek değerler daha fazla olabilir.


    Radarda ise Avrupa yakasındaki erime bariz bir şekilde gözüküyor ne yazık ki. Ancak bu sadece karın "garanti" kısmının yavaşlaması demek. Yoksa yarın vuracak bir DEK veya p.tesi ve salı günü devam edecek yağışlar bu örtüyü gayet rahat artıracaktır.

    Hocalarım daha eve yeni geldim. Bu sistem EFSANE olmuştur.


    Dün gece 3 buçuk saatte Kabataş'tan Tekstilkent'e gelebildik, TEM Bahçeşehir'de tırların yan yattığını ve yolun tamamen kapandığını duyunca hemen şehir içine döndük ve geceyi Topkapı'da bir otele sığınarak geçirdik. Dün akşam Fatih'te birkaç cm olan kar sabah neresinden baksanız 20 cm olmuştu. (belki daha fazla)


    Sonra yollar daha fazla kapanmadan sabah hazır trafik açıkken Bahçeşehir'e döneyim dedim. TEM bildiğimiz buz tarlası ve araba mezarlığına dönmüş. Özellikle Altınşehirı-Ispartakule arası onlarca bozulmuş, benzini bitmiş veya terk edilmiş araç var. Bahçeşehir'in içinde kara saplandım ve son bir kilometreyi yürümek zorunda kaldım. Burada kar 60 cm civarını bulmuş ve tipi tam gaz devam ediyor.


    HEDEF: 1 METRE :gun_bandana:

    @Root işinize karışmak istemem ama Konu Dışı'nda böyle bir konu açılsa ve oradan hem mizahi hem meteorolojik paylaşımlar yapılsa bunun kime ne zararı olur? Bu kadar ufak bir şey için de "muhabbeti başlatma" ve liderlik kavgası yapmak saçma. Hepiniz o konuda yazarsınız, tahminlerinizi yaparsınız, yeri gelir Uganda muhabbeti çevirirsiniz; aynı zamanda da gülersiniz, güldürürsünüz.

    Ilıkçı, cm'ci, "benim evin balkonuna yağar mı"cılardan sonra şimdi bir de gfs fanatikleri çıktı.


    GFS yabana atılmayacak bir modeldir, iyidir, hoştur. Ancak ECMWF'nin istatistiksel olarak isabet oranı çok daha yüksek.Yanılmıyorsam GFS'den daha iyi bilgisayarlara sahipler. Ayrıca diyagramlarında 50 senaryo göstermeleri de büyük avantaj. Bu yüzden ECMWF ortalamaya vurduğumuzda bence birincidir. UKMO ve GFS ancak ikincilik için kapışır.


    ECMWF günlerdir çok istikrarlı veri sunuyor, ayrıca geçmişe baktığımızda GFS'nin son dakikada 180 derece dönüşlerine çok şahit olduk. Ben diğer tüm modellerle mutabakat sağlayan ECMWF'nin galip geleceğini ve en geç çarşamba tam mutabakat olacağına inanıyorum.

    Diğer modellerin mutabakatına rağmen çıkıntılık yapan GFS'nin idam cezası 7 Ocak 2017 sabahı Uganda Cumhuriyet Meydanı'nda halka açık bir şekilde infaz edilecektir.


    Not: Vatandaşların kalın giyinmesi, araba ile yola çıkmaması, çıkanların da zincir, takoz ve çekme halatı bulundurması tavsiye edilir :hfyeni (18):

    Hocam öncelikle elinize emeğinize sağlık. Ben de bu sistemin efsane olacağına inanıyorum, ancak 500 ve 850 hPa değerleri için konuşmak henüz erken. Özellikle 850 hPa'da -20 çok iddialı bir rakam, bildiğimiz 1929 veya 1987 demektir bu.


    Umarım dediğiniz olur :D