Beiträge von Havaforumsevdalısı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Hocam dananın kuyruğunun kopacağı yerde katılıyorum size. Üçüncü Dünya Savaşı üç evreden oluşuyor. Birinci evre 2002'de ekonomik olarak başladı. İkinci evre taşeron ülkeler ve taşeron örgütler üzerinden karşılıklı hamleler ile devam ediyor. Son evre geldiğinde artık filler tepişecek inşallah o gün çimler ezilmez ve birbirlerini yerler.

    Nerden biliyorsun ordamıydın polisi ıslıklamış olamazlarmı insanları dinsizlikte düşmanlıkla suçlamak ne kadar kolay duyduğuna değil gördüğüne inanıcan

    Kardeşim beni tanımasan şu yazdıklarına üzülmezdim inan. Benim yazımda kimi dinsizlikle suçladım tekrar okur musun? Söylemek istediğim şu;

    1-Bu ülkede ezan ıslıklayamazsın

    2-Hadi böyle bir edepsizlik yapıldı diyelim bu siyasilerin değil Diyanetin işi.

    3- Bu insanları geri kazanmak aslında tüm toplumun görevi. Ahirette sadece kendinden değil yaşadığın toplum için Allah adına neler yaptın bunlarda sorulacak.

    Siyaset ve din konuşmayı böyle yerlerde sevmiyorum ama partizanlık yapılıp yanlışa yanlış denmezse dayanamıyorum.

    Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan hiçbir insanın ezanı ıslıklama gibi bir hadsizliğe hakkı yoktur. Bu ayıp değil İslamiyette küfre girer ki Allah'ın yoluna daveti susturmaya çalışıyorsunuz. Ama bunu seçim meydanlarında ağzına meze yapanlar ise alenen din istismarcılarıdır bu da net. Bunun cevabını Diyanet çıkar o insanları da geri kazanabilecek şekilde vermeliydi. İslamiyete uygun bir üslupla yaptıklarının yanlış olduğu söylenmeliydi. Bizim dinimiz iman, hoşgörü ve güzellikler üzerine inşa edilmiş bir din. Ama bunları yapacak Diyanet bile yok bu ülkede. Burada bile konu nerelere taşınmış. Bir kardeşiniz olarak herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum. A partilisi, B partilisi, inançlısı, inançsızı hepimiz bu vatanın çocuklarıyız ve birbirimizi kazanarak bir yerlere geleceğiz. Ayrışarak, kutuplaşarak değil bir olduğumuzda güzel günler görecek bu ülke.

    Yabancı sınırlaması değiştiği anda Türkiye'de bir tane daha maç izlemeyeceğime şu Cuma mübarek günde yemin olsun. Bu çağdışı bir uygulamadır. Kendini geliştirip iş disiplinine sahip oyuncu zaten formayı kapar. Bakınız en büyük örnek Emre Taşdemir. Çocuk sakatlık sonrası öyle çalıştı ki Galatasaray'ın sol bekinde sırıtmadan oynuyor ve Fatih Terim de artık sürekli şans veriyor. Diğer türlü zaten benim yerim garanti mantığıyla yüzde sekseni yatacak yine İstanbul kluplerinde. Keşke milliyetçi duyguları şöyle saçma fikirler yerine daha uygun yerlerde hissettirsek.

    manik depresif hocam Red Bull motor arızası yüzünden geçtiğimiz sezon o kadar çok puan kaybetti ki artık Honda ile yeni dizayn bir motor üzerinde anlaşmak zorunda kaldı. Ama Formula1'den takımların çekileceğini düşünmüyorum tam aksine Mercedes, Ferrari, Renault ve Haas bütçelerini arttırma kararı aldı. Dünyada hala çok popüler ve ilgi devam ediyor. Türkiye'de şifresiz yayınlansa aslında burada da ilgi mutlaka tekrar artış gösterecektir.

    Düzelteyim Ntv zamanlarını yazmayı unuttum o dönemleri o yarışları unutamam.Bana bu sporu o zamanlar sevdiren yayınlardı.Hatta hala anlatıyor mu bilmiyorum Serhan Acarın anlatımı hala kulaklarımda.Bir efsane sevdirdi bu sporu ama bence ondan sonra da onun gibisi gelemedi.

    Bu sezonda da yine Serhan Acar'ın anlatacağı söyleniyor hocam. Yarışı anlatmayıp direk yaşattıran bir insan. Umarım bir gün F1 Türkiye'ye geri döner canlı canlı izleriz.

    Vettel'in askerleriyiz sebebi yok bir türlü hamiltona ısınamadım.Hamilton iyi bir yarışçı olsada bariz mercedes araç sayesinde alıyor.Motorları aşırı güçlü.Ferrari bu geçen sezon da taktik ve teknik olarak çok geride kaldı.Ya araçlar arızalandı, ya tekerler sıkıntı oluştu,ya yanlış zamanda pite gidildi.Umarım bu sezon gene zevkli geçer.Formula 1 eskiden daha keyifliydi ama benim her zaman beğendiğim bir spordur.

    Ferrari Raikkonen'den boşalan koltuğa Daniel Ricciardo'yu oturtup iki agresif pilotla bu sezonun tozunu atabilirdi ama bakalım göreceğiz. Bu yıl en merak ettiğim Red Bull. Renault motorundan kurtulup Honda motoruna geçerek inşallah çağ atlarlar ve şampiyonluk üç takım arasında gidip gelir.

    Çok büyük bir michael schumacher hayranıyım bana bu sporu sevdiren de o. Ne yazık ki yıllardır komada.Onun sayesinde Ferrari tutkusu oluştu bende.Eskiden Cnn türk de rahatça izlediğim yayınların artık hangi kanalda nasıl yayınlandığını bile bilmiyorum.Bir zevkim vardı o da çeşitli platformlarda kayboldu ne yazık ki.Yakın dönemde Vettel hayranlığı da yok diyemem ama toplasanız 2 yarış izlememişimdir.

    Hocam aaah ah duygulandırdınız. Sene 2003-2004 Schumacher ve Barricello ikilisinin estirdiği zamanlarda Ntv'de hiçbir yarışı kaçırmazdım. Şimdi Saran grubunun S Sport kanalı yayınlayacak yine. Vettel hayranlığı bende de var ve inşallah bu sezon artık Lewis Hamilton'ı ezip geçecek. İkinci adayım Renault motorundan kurtulup Honda motoruna geçen Red Bull takımından Max Verstappen.