Adana 'da olan arkadaşlarım böyle bir haber var teyite muhtaç ama yetkililere ulaşmak gerekiyor her türlü önlem açısından. Yakınında benimde akrabalarım oturuyor inşallah bir sıkıntı olmaz.
Beiträge von icenow123
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
icenow123 hocam guzel bir yere degindiniz, bugun bir doktorunda konusmasini gordum, ozellikle tibbi malzeme ve ilac konusunda sorun varmis.
Hocam forumca bulunduğumuz yerlerden bolca alıp yollayalım inşallah. Belediyelerin yardım tırları vasıtasıyla. Birazdan görmeyen arkadaşlar için tekrar paylasacağım.
-
Arkadaşlar önemli
-
Habertürkü izliyorum şu an. Kemal öztürk Malatyadan bildiriyor. Gida ve yemek sıkıntısı varmış.
Sabah yazmıştım. Niye aşevleri kurulmuyor yaygın şekilde, niye paketli gida yardımı yapılmıyor? Arama kurtarma ekipleri her yere yetişememiş olabilir ama sağ olanlar açlıkla mı imtihan edilecekler şimdi de?
Milletin ödediği vergileri geçtim o kadar nakdi yardım toplanıyor nereye gidiyor bunlar?
-
Mustafanin baba tarafından akrabalarida var baya vefat eden
Malesef öyleymiş
-
Evet hocam
Çok kötü , çok.
-
bir mod benimle özelden iletişime gecebilir mi video aticam buraya ama önce mod arkadaşın izlemesi gerekli öyle LAP diye paylaşılacak bir video değil. Özelden birisine atım uygun görür ise kendisi koysun.
Video adıyamandan gelme arkadaşımın akrabaları cekmiş.
Mustafanın attıği mı hocam?
-
Aşağıdaki 2 resimde öncesi sonrası diye yayılıyor sosyal medyada ama alakası yok. Senin dediğin gibi biri şehrin dağ tarafına doğru yayilan yeni yeri digeri ise şehrin asıl merkezi olan yer.
Benim arkadaşlarımın evleri dağ tarafındaydı yeni yerde yıkılmamış ama çatlaklar varmış evlerine giremiyorlarmış.
-
Deprem olduğu an hatlar düştü şuan telefonu kapalı deprem oluyor dedi kapandı telefonu.
Daha öncesinde'de hatlar sıkıntılıydı zaten.
Deprem olalı 48 saat oldu ve telekominikasyon şirketleri yine sınıfta kaldı reziller.
Her yeri mobil baz istasyonuyla donatmalıydilar. Milyarlarca lira kazanıyorlar bu halktan. Bunlara da ayrı bir yaptırim uygulanmasi gerekir.
Şunu sormak istiyorum ticaret bakanlığının bugün başlattığı, trendyol, hepsiburada ve migros üzerinden yapılan yardımlar ayni olarak mi teslim edilecek, çünkü baktığimda gida ve malzeme maddeleri var. Bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrıca yardım yapmak isteyenler bugün gördüm AKUT' a da yardım yapabilirsiniz, Sms, e ticaret üzerinden kupon veya banka hesap numarasına. Ben ahbap ağırlıklı, kızılay, afada yapmıştım bugün akuta da yaptım.
-
Maraş 😥😔
Farklı açılardan çekilmiş fotoğraflar, bir fotoğraf şehrin yeni yapılanan yerini gosteriyor dağ yamacında, ikinci foto asıl yıkımın olduğu şehrin asıl merkezini gösteriyor, ovaya kurulu olan yer. Tabi görüntü tam bir felaket, çok üzücü.
-
-
PergamoN hocam teşekkürler bilgiler için.
-
Kapatırlarsa nasıl kazanacaklar olur mu hiç öyle
Yazık günah. Deprem bölgesindeki binlerce insanın yatırımı vardır borsada.
-
Binance 10 şehirde yaşayanların acısını bir nebze dindirmek için bu 10 şehirdeki her binance kullanıcısına 100 dolarlık yardım yapacak.
Bizim borsada açık durum ortada. Adam tokatlıyorlar. Çok mu zor borsayı kapatmak 1 haftalığına?
-
PergamoN hocam Çardak fayında oluşan deprem diğer büyük deprem tarafından enerji aktarımıyla mı tetiklendi yoksa bağımsız bir şekilde mi gerçekleşti?Görmediysem kusura bakmayın hocam
Tvde uzmanın biri bugün tetikledi diye açıklama yaptı.
-
Alles anzeigen
Oturduğumuz yerden yorum yapıp eleştirmek kolay olanı;
Bu işin içinde olup ilgilenenler neler olup bittiğini daha iyi anlıyor tabi ama özellikle bu ülkede en basit levha tektoniği hareketlerini bilen insan sayısı bile çok çok düşük.
Bu büyüklükdeki bir depremi hiçbir avrupa ülkesi tek başına kaldıramaz buna Japonya dahil ki kısa süreyle iki bağımsız büyük deprem yaşadık bide Japonya'nın durumu biraz daha farklı hem levhaların hızları yüksek hemde levha sınırlarının çok yakınında bulunuyor bu yüzden çok yüksek bir deprem aktivitesi ve çoğu derinde ve açıkda okyanusda olmak üzere çok sık büyük depreme maruz kalıyor (bu depremler genellikle yıkıcı ivmelere ulaşmaz yinede hasar ve can kayıpları meydana gelebiliyor) haliyle ülke çok eskilerede dayanan deprem bilinci içinde deprem eğitimleri çocukluk çağından başlatılıyor her deprem sonrası ona göre önlem alınıyor. 2011 büyük tohoku depreminden sonra derhal tsunami seddi kurulması gibi örnekler verilebilir ama felaket başa gelmeden anlaşılamıyor 2011'de 20binin üzerinde kişi hayatını kaybetti en basitinden bu set niye daha önce yoktu gibisinden bi soru yöneltilebilir.
Özellikle doğrutlu atımlı fayların yapısı gereği hattın kestiği betonarme yapıların ayakda kalması mümkün değil bunda en kral işçilik ve malzeme kullanılması birşeyi değiştirmez yapıyı full çelik konstrüksiyon şeklinde inşa etsen bile atıma bağlı bu çelik ikiye bölünür veya yamulur Birçok ilçe ve köy ne yazık ki fay hattının üzerinde yer alıyor.
Büyüklükleri gereği bu 2 ayrı bağımsız deprem aletsel dönemde dünya genelinde kaydedilmiş en büyük karasal doğrultu atımlı fay depremleri arasında girdi bu büyüklükdeki depremler dünya genelinde sayılıdır.
Geçmiş tarihsel kayıtlarda bu bölgede imparatorlukları bitiren , binlerce insanı yok eden bir kaç deprem kaydı mevcutdu ama bunlara abartı gözüyle bakılıyordu aletsel dönemde ilk kez bu kadar büyük bir deprem meydana geldi ve yapılan deprem senaryoları segment ayrımları dahil tamamen hayal ürünü oldu bağımsız olarak lanse edilen Ölüdeniz fay sisteminin kuzeydeki en az 2 segmenti kırılarak Daf'ı kesiyor ve kırılma DAF üzerinde ilerlemeye devam ediyor ve saatler sonra kıta içi fay olan bir başka fayda 7.5 gibi çok büyük bir deprem daha meydana geliyor dün bazı arkadaşlarda yorumda bulunmuştu bu depremin kısa bir süre içinde meydana gelmesi bencede şans birçok kişi benimde düşünceme göre (temennimde bu yönde) muhtemelen dışardaydı diğer kötü senaryo enkaz altında olanlar çok daha zor duruma düşmüş olabilir.
Depremin büyüklüğü bu arada 7.7'de değil 7.82Mw ve 7.7'den 1.5kat daha büyük bir deprem.
Eleştirilecek noktalar elbet var ama öncelik şuan bu olmamalı ama net bir şekilde söyleyebilirim başka bir yönetimde olsa şuan çok farklı bir manzara olmayacakdı.
En basit eleştiriyse bu kadar kat yapılaşmasına nasıl izin verildi 16-17 katlı yapılar bu bölgede gereklilikmi? yüksek katlı yapılaşma yıkılma tehlikesini başlı başlına arttıyor.Muhtemelen bundan sonra diğer bölgelerde dahil ciddi yasaklar gelecekdir.
Bölgedeki vatandaşların isyan ve feryat etmesi çok çok normal büyük bir acı ve çaresizlik mevcut hava şartları, meydana geldiği saat vb. gibi diğer etkenler işleri çok zorlaştırdı yer yer imkansız kıldı normal şartlarda bu bölgeden karadan sevkiyat sadece fay hattı üzerinde zaten saatler sürer ki bazı bölgelerde özellikle fayın kestiği yollarda ulaşım imkansızdır şuan batı bölgelerden giden yardımlara bağlı yollardaki yoğunluk ve kar yağışını katmıyorum..
TSK'de dahil gece karadan sevkiyat işin içinden çıkılmaz bir hale sürükleyebilirdi, çok ciddi bir planlama ve kordinasyon dahilinde ilerlemesi lazım herşeyin ve şuan buda çok sağlıklı bir şekilde ilerlemiyor-ilerleyemiyor havadan sevkiyat çok önem arz ediyor. Gerekirse haiti depremindeki gibi malzemeler uçakla dağıtabilir ama topografyada bu bölgede çok sağlıklı değil bu uygulamanın yapılacağı il merkezlerine yakın düz ve boş bir alan varmı bilmiyorum.

Enkazlara kepçe ve vinç gibi araçlarla doğrudan müdahale edilmez enkaz altında yaşayan kişileride öldürürsünüz, yine diğer ekipman,araç,gereçler çok önem arz ediyor elle müdahale etmekde imkansızdır ve çalışmalara katılan arkadaşların işleride kolay değil ciddi bir beden gücü ve dayanıklık ister herkesin yapabileceği bir iş değildir yine işi bilen biri olmak çok önemli yanlış hareketler ciddi olumsuzluklara yol açar.
Depremin ilksel modellerle yapılmış inSAR verisi (gerçek veri değildir) bunun için uydu geçişi lazım ve bazı bölgelere kar örtüsü eklendi ne kadar sağlıklı bir veri gelir oda meçhul deprem bilimcilerin işide kolay değil bunları çözmek zaman alacak.
Hocam bilgiler için teşekkürler.
Afyonda yaşıyorum burasıda çoğu yer gibi deprem bölgesi ama son yılarda 10 katlı 20 katli binalar yapılmaya başlandı yok fore kazık yok şu yok bu. Onu da aldığımız duyumlara göre bazı firmalar yanlış yapıyormuş.
Fore kazık da kurtarır mı bilmiyorum.
Dün epey yorgunum demiştiniz, ben şunları merak ediyorum. Daf da depremler kuzeyden güneye doğru ilerleme davranışı gösteriyordu takip edebildiğim kadar. Bundan 2 yıl önce stres türkoğlu fayına aktarıldı deniyordu. Ama hocalar tvlerde ölüdeniz fay zonu diyor bu bambaşka bir fay mı? Türkoğlu sismik boşluğu hala duruyor mudur öylece, bu aktiviteye rağmen?
Birde dafın güneyinde hatay tarafında tali fay gibi duran adana kozan, ceyhan taraflarında büyük deprem olma ihtimali devam ediyor mu?
-
Benim gördüğüm enkaz altında kalanların kurtulma şansı çok çok az. Şehrin tamamına yakını yıkılmış durumda. Bu kadar yapıya aynı anda müdahale etmek çok zor. Bir de ortalama 5 dk. artçılar oluyor. Bu da hem fiziksel hem de zihinsel olarak yoruyor bizi.
Allah yardımcınız olsun kardeşim, gölbaşı, sincik de durumlar nasıl? Oralardan hiç ses yok.
Adıyaman merkezde de tam anlamıyla çalışmalar başlamamış sanırım.
-
99 depreminde ülkeyi yönetenler iyisiyle kötüsüyle eleştirildiler. Sonra yönetime elveda dediler. Şimdi yönetenlerde 20 yıldır yönetiyor elbette eksikler söylenecek halk dile getirecek.
Sahada askeri birlik vardı ama yetersizdi, bakın şimdi tugaylar yönlendirilmeye başlandı demek ki yetersizmiş ve milletin isyanları, serzenişleri haklıymış.
-
Habertürkü açin
