Beiträge von GebzeTm41

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Hava_Forum Elinize Emeğinize sağlık hocam, temennimiz inşallah tahmininizi güncellemeniz bana göre hislerim güncelleyecek gelişmeler olacağını gösteriyor benim sorum yok sadece bir isteğim var sizden hani olurda olumlu yönde güncelleme yaparsanız masaya okeyi vurur gibi aniden yapıştırın hocam ortalık yıkılır hayali bile güzel sağlıcakla kalın.

    geçen yılki kış tahminiz de mükemmel olacak şeklindeydi efsane Semih hocam ama berbat geçti.kusura bakmayın ama eleştiri eleştiridir.

    Önce şu tahmin kavramının anlamını artık öğrenin ve sonra yorum yapın geçen kış berbat felan değildi o kadar çok yağış aldı ki bir çok yer herkes yağış gitsin diye dua ediyordu barajlar doldu taştı yüksek kesimler aldı başını gitti kar konusunda sırf eleştiri yapıcam diye şu yorumu yapıyorsunuz çok iyi biliyorum sizin gibiler anlamaz böyle şeylerden eleştirdiğin adam efsane ismini boşuna almadı herkes tarafından layık görüldü çünkü işini her zaman bana göre iyi yaptı yada yapmaya çalıştı senin gibi burda boş yorum yaparak gününü geçirmedi çalıştı çabaladı bu günlere geldi tahmin tuttumu bir teşekkür bile etmezsiniz ama tutmadımı nasıl linç ederim diye sıraya girersiniz ve şunuda unutma lütfen Hava_Forum siz yokkende vardı siz varken de hep burda olacak hadi eyvallah

    2004 kışını unutmam mümkün değil benim için hep zirvedeydi, 7 yaşındayım o sene okula yeni başlamıştım ocak ayının sonlarıydı hatta sömestir tatiliydi (15 tatil) bir fırtına bir soğuk anlatamam markete gitmiştik abimle eve zor atmıştık kendimizi asıl bomba ertesi gündü tipi eşliğinde inanılmaz bir kar yağışı vardı aşağı mahalleye kar topu oynamaya gitmiştik ama boyum kısa olduğu için kara bata bata gidiyorum 2 dklık yere yürüyerek 20 dk ya anca gittik soluk soluğa, neyse abimler beni kara batırmak istediler fakat olacakları bilselerdi herhalde yapamazlardı çok önceden toprak kaymasından kaynaklanan bir çukur oluşmuştu bizim evin hemen aşağısında 4 metrelik çukurdu çapıda epey vardı neyse ama ağzına kadar neredeyse kar dolu yani düşsen imkanı yok çıkamazsın beni batırdılar fakat ben çukura yuvarlandım laaağğğnn boğuluyorummm aloooo diye bağırmaya başladım hiç unutmam amcaoğlu emre bana atkıyı uzattı 3 kişi çekmeye başladılar yani ancak öyle kurtulmuştum zaten o korkuyla direk eve gittik annemden bir güzel o olmazsa olmaz milli dayağımızıda yedik oturduk sobanın kenarında ne güzel günlerdi keşke o zamana geri dönebilsem diye hep düşünürüm bizimde hikayemiz böyleydi :)

    Dün akşam İstanbuldaki görüntü benim dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim. Eskiler hilalin dik ve sırtını kızılımsı havaya yaslaması hiç hayra yorulmazmış dedeme sordum o da aynı şekilde hiç iyi olmadığını söyledi tabi bunların hepsi ne kadar doğru bilmiyorum sizlerinde bilgisi varsa bu konuda bilgi edinmek isterim, birde korkutmak istemem deprem,sel,fırtına gibi doğal afet yaratabilecek bir şey olması yüksek ihtimalmiş inşallah eskiler yanılıyordur


    o7UwcI.jpg

    Hoogerbeets, mart ayının son haftasında Dünya, Merkür ve Neptün'in hizalanacağını belirtiyor. 1999 gölcük depremin'den 3 gün öncede aynı senaryo olmuş sismik dalgalanmaların fay hatlarına doğrudan etkisi olduğu söyleniyor eğer ülkemizde bu hızlanmadan etkilenirse haritada siyah alanın içinde belirttiğim illerimiz büyük felaketle karşı karşıya kalabilir Allahım ülkemizi felaketlerden korusun.

    Bizim için yeni bir umut var 3-6 mart sistemi takip etmek lazım artık son şansımız olabilir bu sene kar topu bile yapamadım kendi konumumda hep marmarının batı kesimleri etkilendi bir tek dileğim var 2015 de aldığımız efsane kocaeli ve çevresinin kara gömüldüğü bir sistem olması ya Allah Bismillah Allahım sen yüzümüzü kara çıkarma Amin...