Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kocaeli korfez olarak çimenlerde 25 cm ile kapattik sistemi gayet güzel pazar ,pazarteside normalde karli gözuküyordu keske bugun hava acmadan 2 gunde araliklı yagıslar devam etse idi.

  • Vade kısa hocam gfs seneryoları berbat bundan muhtemelen bişe çıkmayabilir.

    Ufak değişimler olmalı

    18 sonrası bizim için önemli halen 6-7 gün var modellerin 96.saat sonrası farklar fazla. Ecmwf ana çıktı ve kontrol 3 gündür sıcak çıktı veriyor ama İtalyaya gitme ihtimalide var geçtiğimiz sistemki gibi net konuşmak biraz zor gelecek olanla ilgili. İtalya'ya gitmezse gene balkanlar ve marmara odaklı olabilir.

    7as2itm.png

    ak9432d.png

  • Bursada aslan payını yine batısı almış gözüküyor. Geceye dair herhangi bir radar görüntüsü var mı?

    Evet maalesef merkez Osmangazi ve Yıldırım için hayal kırıklığı oldu.Dün sabah ki dekler cok daha etkliydi merkez için 15 cm olmuştu.Gece ise yoğun kar bile olmadı.Nilufer va hatta kıyı ilçeler Mudanya ve Gemlik daha çok etkilenmiş merkezden.Yine de buna şükür Mart ayında hatırı sayılır kar gördük.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Evet maalesef merkez Osmangazi ve Yıldırım için hayal kırıklığı oldu.Dün sabah ki dekler cok daha etkliydi merkez için 15 cm olmuştu.Gece ise yoğun kar bile olmadı.Nilufer va hatta kıyı ilçeler Mudanya ve Gemlik daha çok etkilenmiş merkezden.Yine de buna şükür Mart ayında hatırı sayılır kar gördük.

    Diyecek bir şey bulamıyorum abi nasip kısmet, bizde bir yere kadar verilerin yalancısıyız. Evet Martta bunlarada şükür.

  • Radarda istanbul anadolu yakası ve Gebze arası inen kütlelerin ilerleyen saatlerde 1-2 gibi doguya kayması yüksek ihtimal belki görsel bir şovla bitiririz sistemi dogu marmara olarak eger erimeden güneye inerlerse.

  • Konumum adına gecen sisteme ramak kaldı yetişmesine hatta çokta fark yok aslında belkide hız ayak basılmayan yerlerde yarım metre olabilir gecenkinde 47 cm kar ölçmüştüm bu sefer 27 sabah 7.30 civarında ve onun üstüne halen dha yagıyor rahat şekilde 5-7 cm arası ekleme yapmıştır.

  • Diyecek bir şey bulamıyorum abi nasip kısmet, bizde bir yere kadar verilerin yalancısıyız. Evet Martta bunlarada şükür.

    Sizlik bi durum yok kardeşim bahsettiğim yerler merkeze sadece 15- 20 km :) dedigin gibi nasip kısmet.Genel anlamda sizin Bursa tahmininiz bence saat saat tuttu aslında cok başarılıydı.Pek tabidir ki 15-20 km gibi küçük farkları tutturabikmek imkansız.Bu vesile ile Marmara ekibini tahminleri için tebrik ediyorum.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Bursa merkeze 10 km kuzeyde kalan demirtas bursa için sistemin yıldızlarından biri oldu konumum 15-20 cm Arası kar aldı tahminler için tüm Marmara ekibine teşekkür ederim şuan dışarı çıkıp kışın son jestinin keyfini çıkarma vakti