🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ankara'da sıkıntının bu kadar büyümesinin sebeplerinden bir tanesi de kamu kurumlarındaki durumdur. Ben kendim de kamu personeliyim. Gerek kendi çalıştığım birimde gerekse kurumdaki diğer birimlerde duyduğum gördüğüm bazı şeyler var. Pozitif bir vaka çıktığı zaman aynı odadakiler bile çoğu zaman çalışmaya devam ediyorlar. Ancak onlarda da belirti vs. çıkarsa tedbiren izin veriliyor. Zaten belirti çıkarsa da kendileri de çok yüksek ihtimalle pozitif olduğu için başkalarına da çoktan bulaştırmış oluyorlar. Aynı katta olan, aynı çay ocağını, aynı tuvaleti kullanan insanlar bile risk altındayken pozitif vakayla aynı odadaki personel mesaiye gelmeye devam ediyor. Bu yüzden bulaş döngüsü kırılamıyor. Birkaç defa, test yaptırmış sonucu belli olmayan personelin amir tarafından göreve hatta toplantıya çağrıldığına bizzat şahit oldum. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle esnek çalışmaya geçme inisiyatifi kurumlara bırakıldığı için amirlerin hiçbiri geçmek istemiyor ki benim bulunduğum kurumda bir tane çok fazla vaka çıkan birim hariç esnek çalışma uygulanmıyor. Binlerce insan servise toplu taşımaya binip mesaiye geliyor. Yemekhane kullanıyor. Kalabalık odalarda 8-9 saat oturuyor. Bütün bunlar doğal olarak riski ve vaka sayısını arttırıyor. Oturduğum apartmanda 5 dairede pozitif vaka var ve hepsi iş yerlerinde virüs kapan kamu personeli.

    Einmal editiert, zuletzt von feanor ()

  • Bu virüs ne ayak kimse anlamadı. Sapasağlam adamlar bir haftada ölür, 80 yaşındaki adam hastanede bile yatmadan iyileşir. Birileri her türlü tedbire uyar yine de yakalanır, virüs falan yok deyip hiçbir tedbir almayan kazık gibi dolaşır. Resmen piyango.

    vadesi dolan , eceli gelen vefat ediyor kardeşim .

    Hastalıkta perde oluyor .

  • Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, Ankara’da orta ölçekli bir hastanede 500-600, Şehir Hastanesi'nde ise 1.500 civarı test talebi olduğunu belirterek, ancak buna Şehir Hastanesi'nde verilen yanıtın 100'lü sayılarda, orta ölçekli hastanelerde verilen yanıtın ise 30-40 bandında olduğunu söyledi.


    Geçtiğimiz hafta sonu özel sağlık kuruluşlarında bile test bulunamadığını belirten Karakoç, tablo buyken günlük 100 bin test yapıldığı açıklanıyor. Kamu hastanelerinde sabah ilk gelenler şanslıysa teste erişebiliyor. Açık bir şekilde sormak durumundayız, bu 100 bin test kime yapılıyor ?

  • Buyur şimdi de test polemiği çıktı.Niye daha fazla yapılmıyordan kimlere yapılıyora geldi işte. Bu tabip odaları başkanları ile sağlık bakanlığı arasında ki iletişimsizliğin sorgulanması gerekir acilen.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • 19 yaşındaki kardeşimden biliyorum kolay kolay test yapmıyorlar. 2 hafta önce yüksek ateş eklem ağrısı ve yoğun öksürük problemi nedeniyle Ümraniye E.A.'ya gittik. Corona testi istedik yapmadılar, bi penisilin vurup yolladılar. 3-4 gün geçmeyince bu sefer Pendik Süreyyapaşa'ya götürdüm orada da test yapmayacaklardı tomografi falan da çekmediler ısrarla test yapılmasını istedim. Zor bela sürüntü testi aldılar 2 gün sonra negatif olarak e-nabıza düştü. Allah kimseyi hastane köşelerine düşürmesin. Eğer pozitif çıksaydı arada geçen 6 günün bize çıkacak bilançosu ne olurdu acaba.. Test sayısına da günlük vakaya da açıklanan ölüm sayısına da inanmıyorum. 15-20 bandından bi anda 50 bandına çıkardılar bakalım ne kadar süre bu banttan yayın yapacaklar..

  • Dün açıklanan veri sayısını 81 e böldüğümüzde il başına 21.7 vaka düşüyor. Sadece Afyon' un küçük bir ilçesinde dün 26 yeni vaka tespit edildi.

    Sanırım sağlık bakanınada doğru bilgiler gitmiyor.

  • Dün açıklanan veri sayısını 81 e böldüğümüzde il başına 21.7 vaka düşüyor. Sadece Afyon' un küçük bir ilçesinde dün 26 yeni vaka tespit edildi.

    Sanırım sağlık bakanınada doğru bilgiler gitmiyor.

    Ya da dogru bilgiler gidiyor fakat kendisi bunu paylasmiyor. Bu da olabilir dimi?

  • Belirti göstermeyenlere test yapılmıyor, testler sadece belirti gösterenlere yapılıyor, belirti göstermeyenlere test yapılmadığı halde günlük nasıl 110 bin test yapılabiliyor veya şöyle düşünüyorum sadece belirti gösterenlere test yapıldığı halde 110 bin testte nasıl 1.700 vaka çıkabiliyor

  • Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili: Karabük'teki vaka sayısı Türkiye ortalamasının 12-13 kat üzerinde. "Bu iş böyle devam ederse sonu facia olur."