Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ne inşallah ı be bütün doğa altüst olur badem,kayısı,ceviz hepsi güme gider herşey zamanın da güzel.

    Karda alt üst olmaz doğa, donda alt üst olur. Ben nice karlı ilkbaharlar gördüm de herşey bol bol oldu hiç donmadı. Yağış sonrası kuru soğuk olursa yakar onun dışında kolay kolay bişey olmaz bağa bahçeye.

  • Ecmwf soğuğu artırıp yağışı epey törpülemiş.

    Gösterilen yağış tutarına çok takılmayın. Bahar aylarında modellerin çözümleme yapması çok sıkıntılı oluyor. Akşam tekrar değişecektir. Çünkü siklonun konumu ile ilgili henüz bir mütabakat sağlanmış değil.

  • Gösterilen yağış tutarına çok takılmayın. Bahar aylarında modellerin çözümleme yapması çok sıkıntılı oluyor. Akşam tekrar değişecektir. Çünkü siklonun konumu ile ilgili henüz bir mütabakat sağlanmış değil.

    Büyük ihtimalle bu yağışlar konvektif değil o yüzden de güncellemeler arasında bu kadar fark olması çokta normal bir durum değil. Bundan öncesi icin modeller hiç bozmadan hepsi ayni yolda ilerledi ve gerçekleşti. Bu defa her biri ayri telden çalıyor ve kendi güncellemeleri arasinda bile mutabakat yok. Yani bu yağışlı süreçten tedirginlik duymuyor değilim.

  • Büyük ihtimalle bu yağışlar konvektif değil o yüzden de güncellemeler arasında bu kadar fark olması çokta normal bir durum değil. Bundan öncesi icin modeller hiç bozmadan hepsi ayni yolda ilerledi ve gerçekleşti. Bu defa her biri ayri telden çalıyor ve kendi güncellemeleri arasinda bile mutabakat yok. Yani bu yağışlı süreçten tedirginlik duymuyor değilim.

    Bu yıl dikkatimi çeken genellikle ilk başlarda bol yağış verdiği sistemi sonradan bozup sistem yaklaşınca tekrar veriyorlar. Yağış konusunda içimiz rahat olsun tek problem ay sonuna kadar sürecek soğuk hava dalgasının büyüklüğü. Kar, don yapar mı buna odaklanmak lazım. Malum son marmara sisteminde, sistemi bozdular ama sistem gelince beklenenden daha soğuk olmuştu.

  • Ecmwf dün akşam soğuğu kısıp yağışı artırmıştı. Bu sabah soğuğu arttırıp yağışı kıstı. Bakalim nasıl gelişecek sistem. Insallah bol yağışlı ve soğuk olur ama dondurmayan soğuktan.

  • Ecmwf dün akşam soğuğu kısıp yağışı artırmıştı. Bu sabah soğuğu arttırıp yağışı kıstı. Bakalim nasıl gelişecek sistem. Insallah bol yağışlı ve soğuk olur ama dondurmayan soğuktan.

    Alahtan gelene diyecek yok ama bolge icin bu zaman da serin hava ve bol yagis istemenin tek faydali tarafi yok bugdaydan nohuta asiri yagis ve guneslenememekten sikinti var sebze ve pamuk yerleri hazirlanamiyor arilar gelisimin cok gerisinde kaldi

  • UmuTCaN Hocam yarın Adıyaman'da hava nasıl olacak ? Hava durumu siteleri çok farklı şeyler gösteriyor.

    Bu akşam son güncellemeyi görmekte yarar var ancak yüksek olasılıkla yarın güneşli bir güne uyanıp öğlen sıcaklığın 20 dereceye dayandığı ancak öğleden sonra akşama doğru artacak bulutlanmayla özellikle 16:00(+1/-1 aralığı) ve sonrası yer yer kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış yaşanan bir gün olacak. O nedenle beni dinlerseniz pikniğe sabah erkenden gidin ailenizle öğleye kadar doyasıya eğlenin öğlen güzelce mangalınızı yakın ve mangalın tadını çıkarın ama öğlen 2-3 gibi çıkıp evinize gelin. Zira akşama doğru bir şekilde atmosfer hareketlenecek ama saati konusunda tutarsızlıklar var. ;)

  • Alahtan gelene diyecek yok ama bolge icin bu zaman da serin hava ve bol yagis istemenin tek faydali tarafi yok bugdaydan nohuta asiri yagis ve guneslenememekten sikinti var sebze ve pamuk yerleri hazirlanamiyor arilar gelisimin cok gerisinde kaldi

    Bizimde köy var yağış olunca işler yapılmıyor ama elimde değil içimden geliyor soğuk ve yağışlı olması. ^^ Faydalı tarafı var tabi yer altı sularını besliyor. Cok değil Hazirandan itibaren istemediğimiz kadar sıcak olacak zaten.

  • Estofex, yarın K.Maraş, Adana, Hatay, Adıyaman, Antep, Malatya, Elazığ, Urfa, Diyarbakır, Tunceli için 1. Seviye thunderstorm uyarısı veriyor. Dolu yağışı, yıldırım düşmesi, su baskını gibi doğal fenomenlere karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.448d562be71151843.png