Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Size Yeniden Bir Hatırlatma Yapayım.EĞER Bu Sistem Gelirse Gaziantep te Çok Fazla Kar Bekliyorum. Adıyaman da Yüksek Miktarlara Ulaşabilir Malatyada Bir Kenarından Alır Ama Tüm Doğuyu Mutlu Eder.O Gün Gfs Senaryosunda İstanbul Ve Batı Karadeniz Üzerinden İniyordu.Bu Bizim İçin Daha Fazla Yağış Bırakır.Buna Dikkat Edelim.Birde Soğukda Sıkıntı Olacağını sanmam Soğuklar Uzun Süreli Kalacağa Benziyor.Ondan Sonra İzlanda Sistemine Bırakıyor Ve Soğuk Yetişiyor.Takipdeyiz.Devam Edelim Bakalım

  • 19.01.2022 Hocam zaten bahsettiğiniz faylardan Malatya çevresi uzun yıllardır suskun. En son elazığ depreminden sonra 5.1 salladı ve durdu. Karlıova segmentinden bende bi hareketlilik bekliyorum ama oralar pek konuşan bir fay değildir ara ara konuşup yıkan faylar.


    Dün de van da olan deprem ilgimi çekmişti. Malum onda da enerji birikimi var ve belli ki sıkıştırmalar başlamış. Ya küçük küçük depremler ile atacak yahut büyük bir deprem bizleri bekliyor.


    Öte yandan karlıova segmentine tekrar gelince de Karlıova segmentinden maalesef kuzey anadolu fayında sıkışma görünüyor. Ufaktan ufaktan depremler tetiklemeye başladı. Aklıma 1939 erzincan geliyor evvela 5 şiddetinde 37 gün sonra 8.3... Rabbim beterinden korusun.


    Tarihsel verilerde doğu anadolu fay zonunun çok konuştuğu zamanlar olmuş. Ama bunlar genellikle 300-500 sene arası. Yakın gelecekteki senelere baktığımızda 8 mart 2010 da Elazığ da, 2 Mart 2017 de ise Adıyaman Samsat'ta konuştu ve geri vites etti. Ufaktan ufaktan enerji biriktirirken sivrice segmentinde kendini iyiden iyiye bıraktı. Eğer kuzey anadolu zonu gibi davranırsa vay halimize. Ama yok tarihsel verilerdeki gibi davranırsa azıcık daha rahat olabiliriz... Ama önlem almalıyız. Bunun için benim gibi belediyelere resmi başvuru yapın etrafınıza da yaptırın. Ne kadar çok katılım olursa o kadar dikkat çeker.


    Rabbim ülkemizi korusun.

  • 19.01.2022 Bir de hocam şöyle bir durum var. Doğu anadolu fayı üzerinde bir deprem olduktan bir müddet sonra kuzey anadolu zonu yada doğudaki diri faylar harekete geçmiş.


    Mesela 1975 Lice depreminden sonra 1976 Van Çaldıran depremi oluyor.

    2010 Elazığ depreminden sonra 2011 Van depremi oluyor.


    Aralarında bir ilişki var mı bilmiyorum ama her ikisinden hemen 1 sene sonra olması da dikkat çekmiyor değil...


    Bu mantıkla özellikle bir sene içerisinde kuzey anadolu fay zonundan bir hareketlilik beklemek bence mantıksız değil...

    Einmal editiert, zuletzt von SnowLover ()

  • SnowLover van depremine 2011 içme depremininde etkisi olabilir hocam. büyüklüğü azımsanacak boyutta değil çünkü. zamanında rahat 20 saniye sallamıştı.


    ayrıyetten 2003 bingöl depreminden beri enerji aktarımı güneybatıya doğru oluyor. 2010 karakoçan, 2011 içme ve 2020 sivrice. sırada pütürge var çünkü büyük bir deprem üretmedi aksine gerçekleştirdiği 5>Ml>3 depremlerle daha da enerji biriktirdi. bir de sivrice zaten büyük depremden önce de pasif değildi, yine 4-5,1 şiddetinde depremler 1-2 ayda bir oluyordu. böyle bir depremin habercisiydi.


    DAF'daki depremlerin KAF'la olan bağlantısına gelecek olursak, illa ki alakası vardır diye düşünüyorum. rastlantı olmayabilir.

  • 5NAbBq.jpg


    Planlanan Bakım Vakti

    04 Şubat Salı Akşam Saatleri

    Değerli forumdaşlar, mesajda da yazıldığı gibi bazı hardware gerekçeleri sebebi ile güncelleme son bilgi olarak yarın akşam saatlerinde planlanıyor. Ani gelişti farkındayız ve bu değişimi sizinle hemen paylaşmak için bu mesaj atıyoruz.



    Hepinizi GFS gece güncellemesine bekliyoruz, anlayışınız için teşekkürler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...