Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Guney35

    Arapgir için durum o kadar karışık ki; GFS 2 mm yağış öngörüyor, ECMWF 30 mm yağış bekliyor.

    ECMWF'ye göre akşam saatleriyle birlikte bulutlanma daha da artacak ve yağış başlayacak. Yağış ilk anda kky olarak başlayabilir ancak devamında tamamen kara dönmesi ve aralıklarla zaman zaman kesilip tekrar başlamak üzere Cuma öğleye kadar devam edecek. Bu süreçte yarın ve Cuma yağışın öğle vaktine gelen saatlerde yer yer kky ve sulu kara dönme durumu olsa da eğer ECMWF tutturursa güzel bir örtü oluşacaktır.(minumum 15 cm) Ama olur da sıcaklık sınırda kalırsa bozuşmayalım ne olur bilemem. ;)

  • Üstadım K.Maraşla ilgili de yorumunuzu bekliyorum.

    Kahramanmaraş kar sınırına yaklaşamayacak gibi. O nedenle yağışlar merkezde yağmur, yüksek kesimlerinde ise yoğun kar bekleniyor.

    GFS yağışın yarın öğleden sonraki saatlerde keseceğini ECMWF ise ayın 6'sı öğleye doğru keseceğini söylüyor. Toplam yağış beklentisinde GFS 20 mm, ECMWF 35-40 mm yağış öngörüyor. Haftasonu yüksek kesimlere karın tadını çıkarabilirsiniz, Nurha, Umutlu civarına mesela. :saint:

  • UmuTCaN Hocam malatya Nasıl.Hece Yoğun Kar Vermiş MGM.Ama Sıcaklık No!ancak.Olursa Çosariz

    MGM ECMWF'den veri alıyor, ECMWF çok ciddi bir yağış beklentisi içinde, önümüzdeki 24 saat 15 mm, önümüzdeki 48 saat içinde ise 35 ila 40 mm yağış bekliyor. Sıcaklık meselesi biraz sıkıntılı tam sınırda bu sistem sizin için ya şölen ya hezimet olacak benim oyum ne diye sorarsanız şölen olacak diye düşünüyorum tabiki Allah'ın izniyle. :)

    ECMWF'ye göre yağış yarın sabaha kalmadan başlar ve aralıklarla yer yer kuvvetli olmak üzere Cuma öğleden sonraya kadar devam edecek. İlk anda yağışın cinsi sıkıntı yaratabilir net konuşamıyorum ama yarın özellikle sabah saatlerinden sonra akşam 21-22 civarına kadar yoğun bir kar bekliyor ECMWF, öyleki gün içinde okullar tatil edilmezse Cuma tatil gelme olasılığı çok yüksek tabi bunlar ECMWF'ye göre. Sadece yağışın ilk saatleri ile ve Cuma günü son saatlerinde cinsi yağmur ve kky olabilir. Ama dediğim gibi özellikle ECMWF tutarsa yarın sabah 9 akiam 9 saatleri arası 12 saatlik dilimde hayat felç olabilir.

    GFS ise sıcaklık daha da sıkıntı olur ve yağış yarın geceyi Cumaya bağlayan saatlerde biter total 10 mm yağış olur onunda yarısı kar olursa dua edin diyor.


    Bizler için tahmini zor bir şehir olacak, ama sanırım geçen sene de böyle bir sistem vardı sınırdaydı ama oyumu kar tarafından kullanmıştım. Tercihim yine oyumu kar tarafından kullanmak, neler olacağını hep beraber göreceğiz. ;)

  • GFS geçen sene o kadar bol keseden veriyordu artis. Hep çöp etti sistemleri son günde. Bu sene de böyle vermiyor sistem falan eğer ECMWF tutarsa yarın, GFS nın başı sağolsun :D


    Ukmo'ya bakarsak o da yağışı iyi vermiş Malatya'ya. Sıcaklık tek sorun olabilir küçük bi ihtimalle.

  • UmuTCaN Elazığ ne olur peki Malatya kadar şanslı görmüyorum ben

    Elazığ'da yağışların genel olarak yağmur şeklinde olmasını bekliyorum. Yarın ve Cuma yer yer özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kar olacaktır. Merkezde ise yağışlar yağmur ve kky zaman zaman soğuk geçişine bağlı olarak kara dönse de Malatya kadar şanslı değil AB'nin hareketi en çok Malatya'ya yarayacak gibi.


    can23 bu arada önümüzdeki 2 gün; GFS 4 mm, ECMWF ise 25 mm yağış bekliyor.

  • Malatya ilk defa bu kadar şanslı. Güzel bir kar gözüküyor. Yağarsa çok güzel olacak. Yağmazsa canı sağolsun. Bol bol yağmur olarak düşer. Ama UmuTCaN hocamızın dediği gibi okul tatil ettirebilir.

    Gerçektende İllk Defa Bu Kar Fazla Gözüküyor Hem de Ecmwfde.Hiç Kar Vermoyen Modelde.Böyle Giderse Güzel Bir Örtü Olabilir.Bu Sene Bukafar Şanslı Olursak 2020 Kışınıda Tarihe Yazdırırioz

  • AB 'nin konumu her güncelleme de bi yerde bu akşam da Suriye - Hatay arasına verirse şaşırmayın Anomali hala böyle birşey olur diyor.