Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf den olumlu çıktı beklemek yanlış olmaz, olmamalı. Sapma haritasına göre 192 den itibaren 500 hPa ve 850 hPa da sapma çok fazla, yani 850 hPa da bir daha ki çıktıda 0, +2 olan yerler -10 olabilir diyor açık kapı bırakıyor. 500 hPa da İtalya da sapma çok fazla, yani bu çıktı yüksek oranda palavra. Ayrıca 192 den itibaren ülkemizde sapma çok fazla 500 hPa da, özellikle yurdun doğusunda, yani Gfs gibi 500 hPa yı gömebilir ülkemize.


    http://www.meteociel.fr/modele…=1&map=0&type=2&archive=0

  • Ukmo italya demiş devamı italya olur o sinoptiğin..

    model sayfasında beğenilen hocamızın bu mesajı burada beğenilmiyor. Arkadaşlar, bölge konumuzda da modellere yıllarını vermiş kişiler var. Bunlar huseinskas  Great Khan  hamsi53 hocalarımız. Herkes sistemin gelmesini istiyor ama olası negatif durumlara da bizleri hazırlıyorlar.


    Sinerjiyle kalın. Sırada gefs ve diyagramlar var 😊😊

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Gfs nin gösterdiği gibi olursa uzun yıllar unutulmayacak cinsten. artık ort.vadeye girdi sistem. İnşallah çok fazla değişim olmadan bu haliyle gelir. Son 72 h ya kadar temkinli olmamız lazım ama heyecandan yerinde duramıyor insan. Artık gözler ecm de.

  • Hayal aleminde olan varsa oda ECMWF'dir.Duygusallık yapmıyorum bir yanda -11 ortalaması olan GFS bir yanda her çıktısı farklı olan ve diyagramında en sıcak olan ECMWF.GFS buradan vermeyecektir inşAllah

  • Burda yapılan bazı yorumları model konusuna taşıyan bizim bölgeden olmayan bazı üyeler var. Bizi takip etme görevi adminler ve moderatörlerindir. Çok kötü bir yorum gördüm model sayfasında hayal kırıklığı yaşadım. Bu konuda olan herkes fikirlerini görüşünü hüznünü eğlencesini burda paylaşsın. Aklınca bölgemizin bazı üyelerini model sayfasına çekip kaos planlıyordu. Herkes aklını başına alsın gaza gelmeyin suçlu siz olursunuz. İyi Forumlar.

  • Furkan7878 senle alakası yok :)

    Tamam hocam mesajlarımdan öyle mi anlaşıldı dedim biran kusuruma bakmayın hocam bölgecilik yapan arkadaş olursa da çok yanlış yapar Doğusu da batısı da bizim bu topraklar için aynı anda ülke olarak geniş topraklara sahip olduğumuz için zor sistem alması ama sistemin gücü bütün ülkeye yetecek güçte

  • Bizdende yapan olmasın kimseden olmasın. Sistem öncesi olur böyle şeyler. Her zaman derim sistem bize bir fayda sağlamayacaksa Giritte ab oluşsun batı gömülsün. Model sayfasındada bahsediyorum bundan. Fakat ortada birşey yok iken böyle bir iddaa atmak art niyetliliktir. Neyse uzamasın.

  • Samet bir şeye değinmek istiyorum. Model başlığında galiba karadeniz metreleri hazırlasın dedik diye sorun oldu. Ben her zaman söylüyorum, batıdaki kardeşime de yağsa ben mutlu olurum sorun yok. Bu yazdıklarımın bölgecilik ile alakası yok bunu söylemek istiyorum. Yönetimin de buna hiçbir şekilde izin vermeyeceğine zaten eminim.


    Farkında iseniz model başlığında sürekli batılamasından, ab alanının ege de oluşmasından, Doğudan yükseğin sıkıştırmasından bahsediliyor. Bu senaryoların hepsi doğu bölgeleri sıcak sektörde bırakıyor. Bunlar model başlığında yazılıyor kimse çıkıp ters cevap vermedi, tartışma çıkarmadı. Akşam Gfs ile gaza geldik Karadeniz metreleri hazırlasın dedik hemen tepki oluşmuş. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu çok garip bir şey değil mi sizce de? Bir taraf sürekli diğer tarafı sıcak sektörde bırakacak şeyleri yazıyor tepki yok. Diğer taraf model ile anlık gaza gelip sevincini paylaşıyor tepki doğuyor ki burada diğer tarafı sıcak sektöre itme ile alakalı bir şey de yok.


    Bakın tekrar söylüyorum. Ben sistem bölgemizi sıcak sektörde bıraksa üzülürüm. Ama asla gocunmam. Ama böyle yorumlar yapılıyor, biz bir şey söyleyince tepki doğuyor bundan gocunuyorum. Anlayış göstereceğinizi umarak bir tavsiye vermek istiyorum. Model yorumlama sayfasında bu tür hiçbir yoruma izin verilmesin. Zaten dikkat ederseniz ben sürekli bu tür doğulu insin, sıcak sektörde kalmayalım yorumlarını genellikle bizim başlık altından yapıyorum, çünkü Egedeki de Model başlığını okuyor.


    Yanlış anlamamanızı umuyor ve bu konuyu konuşmak istiyorum.