HF 2017 Yaz Sezonu-Yarışma 4 (24.06.2017)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Baybars hocam "Yağış konusundaki bu durum için yönetim olarak düşünüp size bilgilendirme yapacağız, çokta takılmayın şimdilik, kimsenin hakkı yenmez merak etmeyin arkadaşlar."
    dediği için , aslında her ne kadar 'yağış yoksa puan yok' kuralını savunsamda asıl amacım yarışmaya biraz rekabet kızışma ortamı katmaktı.
    Yoksa herkesin kendince haklı olduğunu görüyorum her görüşe de saygı duyuyorum. Biz ne dersek diyelim sonuçta yönetimin bu hususta ne karar verecegi önemli. Sonuç ne olursa ona uyarım :)

  • Arkadaşlar elimizden geldiğince hiçbir tarafı kırmamaya özen göstererek kurallar çerçevesinde ne yapabileceğimizi şuan konuşuyoruz. En kısa sürede konuya ilişkin açıklama yapılacak ve yeni yarışma açılacaktır. Anlayışınızdan ötürü herkese teşekkür ederim.


    İyi Akşamlar, Hayırlı Bayramlar

  • @Furkan7878 Hocam haklisiniz, mesajımda da belirttim, yağmayacağı da bir tahmindir. Ama yagmamasinin tahmini tek degerden yani 0'dan oluşurken, yağarsa onlarca tahmin yapabilirsiniz. Benim de fikrim yarışma yağar veya yağmaz profiline dönsün. Rakamsal ifadeden uzaklasalim, yağar/yağmaz olarak kalsın. Ama yaz liginde çoğu sehirde yagmur yagmayacagini düşündüğümden rekabet ortami oluşmaz, kış liginde isler değişebilir.. Hatta 0 tahmini devam ederse yarismacilarin %90'i 0 yazar diye dusunuyorum, bende dahil..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Özel sebeplerden ötürü yarışmada aksama oldu 5.yarışma gecikmeden açılacak puan durumu ise bilgisayarim formatlik olmaz ise pazar günü yada pazartesi günü açıklanacak her şey üst üste geldi şimdiden kusura bakmayın arkadaşlar. İyi forumlar.

  • Bu yarışma da yağış ile ilgili tahminde bulunan tüm arkadaşlara tam puan verilecektir.Bundan sonraki süreçte ise istasyon seçilirken oluşacak değerin yüksek olması muhtemel olan yer seçilip ona göre değerlendirme yapılacaktır.Belirtilen istasyonda değer oluşmaz ise kimse puan alamayacaktır.